Φαντάζιο: Μαγειρείο με Ευρωπαϊκό Αέρα στη Θεσσαλονίκη 

Φαντάζιο

Ούτε fusion ούτε comfort. Το Φαντάζιο δημιουργήθηκε για να τρώμε πάντα νόστιμο και οικονομικό φαγητό. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αντώνη Ρεγγίνα, που συστήνεται μαγειρικά στο νέο του χώρο, στη γειτονιά των Αγίων Αποστόλων στη Θεσσαλονίκη.  

Φαντάζιο

«Το Φαντάζιο είναι ένα μαγειρείο». Το περιγράφει λιτά και περιεκτικά. Δεν του αρέσουν οι φλυαρίες, ούτε στα λόγια ούτε στα φαγητά που φτιάχνει. Όλα είναι σωστά μετρημένα και επιλεγμένα για να μπουν στο πιάτο.

Οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές, συνήθως από τοπική αγορά της γειτονιάς του. Εκείνη του το ανταποδίδει είτε με επευφημίες, όταν βγαίνει για το διάλειμμά του στο πεζοδρόμιο, είτε το μεσημέρι με την προτίμησή τους στα μαγειρευτά φαγητά του, που κυρίως παίρνουν σε πακέτο.  

Το Φαντάζιο έγινε για να στεγάσει τις ιδέες του Αντώνη και τις δημιουργικές ανησυχίες της γυναίκας του, της Jessica. Ο Αντώνης Ρεγγίνας, με ηπειρώτικες καταβολές και έχοντας  ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του καριέρα σε εστιατόρια της Φρανκφούρτης, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει αυτό που λαχταρούσε πιο πολύ: ένα μαγειρείο. Το Φαντάζιο είναι ένας χώρος «όπως πρέπει», μας λέει. 

Ο ίδιος συστήνεται ως μάγειρας και όχι ως chef. Το πρωί ψωνίζει και στις 12 το μεσημέρι είναι έτοιμος να σερβίρει τα πρώτα πιάτα ημέρας.

«Παστίτσιο, χοιρινό πρασοσέλινο, γιουβαρλάκια, μουσακά, τραχανάδες και χυλοπίτες», όπως μου τα περιγράφει. Είναι περήφανος για το νιόκι πατάτας που κάνει, ενώ μου εξηγεί την πολυτέλεια που προσφέρει στις παρασκευές του η ακρίβεια των υλικών. 

Το Φαντάζιο είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 6 –προωθώντας την ευρωπαϊκή κουλτούρα του lunch break– εκτός από τις Κυριακές. Ο ποιοτικός χρόνος που επιθυμεί να περνάει με την οικογένειά του είναι προτεραιότητα και αυτό έρχεται να προστεθεί στην ποιότητα που θέλει να έχει στη ζωή του και κατ’ επέκταση στα πιάτα του. Μελλοντικά ίσως επεκτείνουν το ωράριο κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.  

Ο χώρος είναι ένα οne-man-show, με σύγχρονη αισθητική τόσο στη βιτρίνα όσο και στα πιάτα, με τη δημιουργική έκφραση της Jessica στους τοίχους, έπιπλα καφενείου και μωσαϊκό στο πάτωμα. Διατίθεται για πριβέ εκδηλώσεις και πάρτι γενεθλίων.  

Το μαγειρείο Φαντάζιο ήρθε για να αποδείξει πως δεν χρειαζόμαστε επιπλέον εστιατόρια με ουρές αναμονής, περιορισμούς στο sitting, καλοστημένα πιάτα και τηλεοπτικούς μάγειρες με τη συνοδεία μουσικής βινυλίων. Χρειαζόμαστε νόστιμα και οικονομικά φαγητά. Και αυτό το έχει πετύχει.

Για το μενού ημέρας και τα τελευταία νέα του μαγειρείου, ακολουθήστε τη σελίδα τους στο Ιnstagram.  

  • Fantazio Kitchen: Ολύμπου 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 697 0926370 

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Erectus: Γάστρα και Φωτιά στα Γιάννενα, Όπως Παλιά 

Poké Bowl: Ένας Ευχάριστος Εθισμός

5 Χρόνια ΜOMus στην Πρωτοπορία της Τέχνης

 

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Storyteller
Storyteller

Η Λώρα Αργυροπούλου ασχολείται με την επικοινωνία και το στρατηγικό μάρκετινγκ με ειδίκευση στον τουρισμό και τα events. Μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να συναντάει ανθρώπους ή να κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+