Γνωρίζουμε το Γιώργο και την Αλεξάνδρα από την Gareden

Gareden άγριο τριάνταφυλλο

Ο Γιώργος της Gareden μας περιγράφει πως με τη βοήθεια της μακρόχρονης εμπειρίας της οικογένειάς του, τη μεγάλη θέληση, το διαρκή εκσυγχρονισμό και την επιμονή στην επίτευξη των στόχων, αφοσιώθηκε στον πρωτογενή τομέα και σε ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, το άγριο τριάνταφυλλο! Ας τον γνωρίσουμε!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;

Gareden Άγριο ΤριαντάφυλλοΛαμβάνοντας υπόψη την μακρόχρονη εμπειρία της οικογένειάς μου για το γλυκό άγριο τριαντάφυλλο και άλλων γλυκών κουταλιού, καθώς και την ευχαρίστηση που μας προσφέρει αυτή η όλη ασχολία, παρότι σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η αγάπη μου για τον πρωτογενή τομέα, σε συνδυασμό με αυτό το μοναδικό και ιδιαίτερο σε επεξεργασία και γεύση γλυκό από άγριο τριαντάφυλλο, το οποίο παρασκευάζεται-συσκευάζεται αμέσως μετά την πρωινή συγκομιδή του και που η οικογένειά μου με βάση την ξεχωριστή τοπική μέθοδο έφτιαχνε για το σπίτι, συγγενικά καθώς και φιλικά της πρόσωπα, με έκαναν να ασχοληθώ επαγγελματικά με την παρασκευή του.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Μεγάλο ρόλο στην εύρεση του Brand έπαιξε η γυναίκα μου Αλεξάνδρα! Περιλαμβάνει τις λέξεις “garden”, κήπος, και την λέξη “eden”, Εδέμ, παραπέμποντας στον Κήπο της Εδέμ. Επιλέχτηκε ως ιδέα για να προσδώσει τη σημασία που δίνουμε στη φύση και κατ’ επέκταση στα φυσικά και αγνά προϊόντα μας.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Gareden Άγριο ΒύσσινοΓια να είμαι ειλικρινής είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα, στο εντελώς ξεκίνημα θα έλεγα και σαφώς οι δυσκολίες είναι πολλές και καθημερινές. Ψάχνουμε, μαθαίνουμε, δοκιμάζουμε, η εύρεση πελατών θέλει συνεχή προσπάθεια και βέβαια υπάρχει και η οικονομική δυσκολία γιατί δεν ξεκινήσαμε με ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο. Όμως αυτό που κάνουμε μας αρέσει πολύ, πιστεύουμε σε αυτό και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Ξεκινήσαμε να παρασκευάζουμε τα γλυκά μας, δίνοντάς μας την έμπνευση αυτό το ξεχωριστό γλυκό από άγριο τριαντάφυλλο, πάντα με γνώμονα τη σταθερή ποιότητα κάθε γλυκού και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Προσπαθώντας αυτές τις παραδοσιακές συνταγές να τις συνδυάσουμε όσο μπορούμε και με την εποχή μας. 

Πες μας για τις πρώτες ύλες.

Το άγριο τριαντάφυλλο το καλλιεργούμε οι ίδιοι. Το κτήμα μας βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι Μεγανίτης στην κοινότητα Δημητρόπουλο, κοντά στο Αίγιο. Τα υπόλοιπα φρούτα τα προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.ά.)

Gareden ΠεργαμόντοΘα σας μιλήσω για το άγριο τριαντάφυλλο λοιπόν που κατα τη γνώμη μας έχει πάρα πολλούς τρόπος χρήσης. Φυσικά είναι εξαιρετικό γαρνίρισμα για παγωτό και γιαούρτι, επάλειψη σε πρωινά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε γλυκίσματα, ώς συστατικό σε παγωτό. Μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και αλμυρά εδέσματα όπως πλατό τυριών. Έχουμε δει κάποιους σεφ που συνεργαζόμαστε να το χρησιμοποιούν σε γκουρμέ πιάτα που κάνουν με απίστευτη επιτυχία, οι οποίοι χρησιμοποιούν και το περγαμόντο μας! Γκουρμέ συνταγές δεν ξέρω να σας πω όμως θα μπορούσα να σας προτρέψω να φτιάξετε σπιτικό παγωτό και μέσα στο μείγμα να προσθέσετε και τριαντάφυλλο, τα αποτέλεσμα πιστέψτε με θα είναι υπέροχο.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Βεβαίως, αρκεί να το θέλουν, να το επιδιώξουν, να εκσυγχρονίζονται μονίμως και να επιμένουν στην επίτευξη των στόχων τους. Η ελληνική γη, όσων αφορά τον πρωτογενή τομέα αλλά και τα αγνά, παραδοσιακά, ελληνικά προϊόντα έχουν και θα έχουν πάντα πιστεύω ξεχωριστή θέση, και θα είναι απαραίτητα στην αγορά, ελληνική και ξένη. Μην ξεχνάμε βέβαια και την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη του Κράτους αλλά και των Ελλήνων καταναλωτών!

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Είναι μία κίνηση η οποία θα αναδείξει τα προϊόντα μας στο ξεκίνημα που κάνουμε, κακά τα ψέματα, βοηθώντας ταυτόχρονα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη!! Ο συνδυασμός αυτός δεν θα μπορούσε παρά να μου τραβήξει αμέσως το ενδιαφέρον!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στης Wise Greece στην αθηΝΕΑ:

Γνωρίζουμε την Αθηνά από τη Seven Senses

Ο Δημήτρης Φλώκος από την EviaJu και Οι Γευστικοί Χυμοί από Ρόδι

Γνωρίζουμε τη Νικολέτα και την Άσπα από την Deli Cargo

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+