Γνωρίζουμε τη Νικολέτα και την Άσπα από την Deli Cargo

Deli_Cargo_Μαγιονέζα

Η Νικολέτα και η Άσπα μας εξηγούν πως όταν είσαι δημιουργικός και πολυπράγμων, υπάρχουν πολλές επιλογές! Ας τις γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;

Καταρχήν να πούμε ότι το εργαστήριο φτιάχτηκε εξολοκλήρου από εμάς τις δύο. Είμαστε η Άσπα και η Νικολέτα και δεν είχαμε καμία σχέση με το αντικείμενο πέραν το ότι μας αρέσει η μαγειρική και η ενασχόληση με το φαγητό. Μ’ αυτήν την απάντηση όμως θα σας αποδείξουμε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην Ελλάδα της κρίσης αν είσαι άνθρωπος δημιουργικός και πολυπράγμων.

Φίλοι μας λένε:

– Δεν αντέχω τη δουλειά μου… Μα πως να φύγω;

– Δεν βρίσκω δουλειά… Και τι θα κάνω στη ζωή μου;

Η απάντηση είναι μία! ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ! ΔΕΙΞΕ ΘΑΡΡΟΣ! ΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΔΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!

Η Νικολέτα έχει σπουδάσει δασολογία με μεταπτυχιακό στον τομέα της βιολογίας, συνεχή ενασχόληση με τον αθλητισμό και εργασιακή εμπειρία στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις και η Άσπα έχει σπουδές πάνω στις πολιτικές επιστήμες, μεταπτυχιακό στην πολιτιστική διαχείριση, εργασιακή εμπειρία στο διαδικτυακό μάρκετινγκ και τα τελευταία χρόνια διατηρούσε με τον σύζυγό της ένα μεζεδοπωλείο.

Πολλά και διαφορετικά πεδία… έτσι δεν είναι;

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι μάλλον δεν είσαι και πολύ έτοιμος στη δεκαετία των 20 να διαλέξεις τι θες να κάνεις στο μέλλον…

(Ένας σημαντικός άνθρωπος μας είχε πει κάποτε:

”Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που έχω γνωρίσει δεν έμαθαν ποτέ τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους…”

κι εμείς σκεφτήκαμε ότι δεν μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες στον εαυτό μας και επιζητούμε απλά την ευτυχία χρησιμοποιώντας όποιο μέσο… )

Deli_Cargo_Μαγιονέζα_3Το 2016 λοιπόν, καταθέσαμε μια αίτηση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα. Σπαταλήσαμε λίγο χρόνο για την αίτηση και είδαμε ότι πραγματικά υπήρχε κενό στην αγορά του τροφίμου και της μεταποίησης και ειδικά στην δική μας κατηγορία της μαγιονέζας. Χωρίς να το περιμένουμε, το επιχειρηματικό μας πλάνο έγινε δεκτό και έτσι βρήκαμε τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν για να προχωρήσουμε (Ζήτα και θα λάβεις… όποιος ψάχνει βρίσκει … και άλλα τέτοια…). Είπαμε λοιπόν να αδράξουμε την ευκαιρία.

Αυτές είμαστε κυρίες και κύριοι!

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Το brand μας πρεσβεύει αυτό που ακριβώς είμαστε! Δύο νέα/φρέσκα κορίτσια (χαχα!) με όρεξη για καινούργιες εμπειρίες και δοκιμασίες Θέλαμε λοιπόν να προβάλλουμε τη δυναμικότητα μας και την όρεξή μας για δημιουργία!

Το συγκεκριμένο λοιπόν brand είναι αυτό που μας αντιπροσωπεύει!

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Deli_Cargo_Μαγιονέζα_4Όπως είπαμε παραπάνω και οι δυο μας τότε ήμαστε σε μία περίοδο αλλαγής. Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μας βοήθησε πολύ, όμως η γραφειοκρατία που το συνοδεύει ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε.

Παρόλα αυτά, δεν ήταν κάτι αποτρεπτικό και σίγουρα προτείνουμε τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα, σε όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν κάτι ή να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους, οικονομικά.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Το εργαστήριό μας φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη. Μαγιονέζα φτιάχναμε και σπίτι μας αλλά επειδή δεν έχει καμία σχέση με το να το κάνεις επαγγελματικά, συνεργαστήκαμε με έναν τεχνολόγο τροφίμων που μας βοήθησε να σταθεροποιήσουμε το προϊόν και να διατηρήσουμε μια καλή ποιότητα. Αρχικά, ξεκινήσαμε με 2 κωδικούς και μέσα σε λίγους μήνες φτάσαμε τα 8 διαφορετικά προϊόντα.

Αυτή τη στιγμή παράγουμε:

  • Μαγιονέζα κλασσική με 70% ηλιέλαιο
  • Μαγιονέζα light
  • Vegan μαγιονέζα χωρίς αυγό

και τις σως μας:

  • Aioli Sauce – σκορδάτη, πλούσια σε υφή, απαλή και λεμονάτη
  • Cocktail Sauce – νόστιμη και γλυκοπικάντικη
  • Fry Sauce – με αλεσμένες πίκλες και έντονο το ξύδι
  • Mustard Sauce – η υπέροχη μουσταρδομαγιονέζα μας
  • Roasted Sauce – η καπνιστή μας, ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο

Πες μας για τις πρώτες ύλες;

Deli_Cargo_Μαγιονέζα_5Όπως προείπαμε, υπάρχει πολύ αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Φυσικά, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η επιλογή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε. Για να βρούμε της Α’ ποιότητας πρώτες ύλες, κάναμε μεγάλη έρευνα. Δοκιμάσαμε πολλών ειδών ηλιέλαια και ξύδια που είναι από τα βασικά συστατικά της μαγιονέζας. Θέλαμε να δώσουμε στους υποψήφιους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές επιλογές τους. Επίσης, η δημιουργία των συνταγών είχε αρκετή πλάκα! Δοκιμάζαμε διάφορα μπαχαρικά και συστατικά και κρατήσαμε αυτές που μας ξετρέλαναν γιατί πιστέψαμε ότι θα ξετρελαθούν και οι καταναλωτές! Για παράδειγμα η Aioli Sauce βγήκε τυχαία…! Μας έπεσε κάτι παραπάνω που δεν είχαμε σκοπό, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, φυσικά την κρατήσαμε και τώρα έχει φανατικούς θαυμαστές!

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

Στην Άσπα αρέσει πολύ η Cocktail sauce. Της αρέσει η γλυκοπικάντικη γεύση που βγάζει σιγά σιγά! Στη Νικολέτα αρέσει η Aioli. Απλά γιατί λατρεύει το σκόρδο! Βέβαια όλα ξεκίνησαν από την πολύ νόστιμη μαγιονέζα μας, την οποία φυσικά παινεύουμε συνέχεια!

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.ά.)

Στην ιστοσελίδα μας www.delicargo.gr υπάρουν πολλές συνταγές με βάση τα προϊόντα μας! Αυτή που ξεχωρίζουμε είναι τα μπισκότα βανίλιας με τη Veganeza μας! Φοβερή ιδέα! Δεν πιστεύαμε ότι γίνεται..Κι όμως!

Μας αρέσει να δίνουμε στον κόσμο νέες γεύσεις και προτάσεις! Και θα σας προτρέψουμε, να δοκιμάζετε νέες ιδέες στο φαγητό σας!

Deli_Cargo_Μαγιονέζα_2Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Υπάρχουν πολλές αξιόλογες προσπάθειες Ελλήνων παραγωγών. Σημασία για εμάς έχει η ποιότητα. Πιστεύουμε ότι το ποιοτικό προϊόν και το σωστό marketing είναι τα κλειδιά για την ανάπτυξη σε κάθε επιχείρηση. Μικρή και μεγάλη.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Το γεγονός ότι η Κίνηση Wise Greece βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι ένα γεγονός που μας συγκίνησε και μας παρότρυνε ιδιαίτερα να ενταχθούμε στην ομάδα!

Ταυτόχρονα, το ότι προωθεί τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς στο εξωτερικό είναι κάτι που θέλουμε, καθώς πέρα από “μικροί” είμαστε και καινούργιοι παραγωγοί!

Υπέροχη κίνηση από υπέροχη ομάδα συνεργατών!

Καλή επιτυχία Wise Greece!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της Wise Greece στην αθηΝΕΑ:

Γιώργος Ντάνος: “Σπιτική” Μπίρα Ammousa

Wise Greece: Υποβρύχιο και Λουκούμια από την Μπαριάμη

Γνωρίζουμε τον Νίκο από τη Βιοτεχνία Ξηρών Καρπών “Η Αίγινα”

Γνωρίζουμε το Γιώργο από τη Μαλέας Τρόφιμα από το 1923!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+