Γαστρονομικές Πτήσεις

Aπό αριστερά προς δεξιά: Σταυρούλα Σαλούτση (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου Aegean), Λευτέρης Λαζάρου (Executive Chef Varoulko Seaside), Χριστόφορος Πέσκιας (Executive Chef Balthazar, Different & Different, JackieO’), Στέλιος Παρλιάρος (Chef Pâtissier), Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine), Χαρά Νταλέκου (Διευθύντρια Marketing Aegean)

Ήμουν περίπου 20 ημερών όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά με αεροπλάνο και μάλλον η εμπειρία αυτή αποτυπώθηκε θετικά στο υποσυνείδητό μου, αφού η ιδέα μιας επικείμενης πτήσης μόνο ενθουσιασμό μπορεί να μου προκαλέσει. Κι ενώ γενικά δεν είμαι ο άνθρωπος που θυμάται όλες τις λεπτομέρειες από τα ταξίδια του, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο θα μπορούσα με άνεση να περιγράφω εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα, αλλά και πολλά γεύματα (!) από διαφορετικές πτήσεις της ζωής μου.

Όταν έμαθα λοιπόν για τη νέα πρωτοβουλία της Aegean Airlines, Gastronomics, χάρηκα πολύ γιατί πιστεύω πραγματικά ότι πολλές φορές το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία ακόμα κι απ’ τον προορισμό, καθώς είναι η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργείται για έναν τόπο. Εν προκειμένω, το πρώτο γευστικό καλωσόρισμα από το μέρος που πρόκειται να επισκεφτείς, αλλά και το γαστρονομικό αντίο που θα πάρεις μαζί σου πριν από την επιστροφή, γι’ αυτό και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Από πάνω αριστερά, δεξιόστροφα: Γαμοπίλαφο με κότα, κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης (Πέσκιας), Κερκυραϊκή παστιτσάδα (Πέσκιας), Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκοπατάτα (Λαζάρου), Τσιπούρα με σπανάκι (Λαζάρου)

Συνεπής στη δέσμευσή της να βελτιώνει διαρκώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και να προβάλλει την παράδοση, τον πολιτισμό, τις ομορφιές αλλά και την κουλτούρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο, η Aegean ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τη συνεργασία της με τρεις διακεκριμένους Έλληνες σεφ, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Στέλιο Παρλιάρο για να δημιουργήσουν το νέο μενού της Business Class και να δώσουν στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Σ’ αυτό το γευστικό ταξίδι που ξεκινά, συνοδοιπόρος στην επιλογή των κρασιών είναι ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της Aegean από 2010, Κωνσταντίνος Λαζαράκης για να αναδείξουν όλοι μαζί τη μοναδική ελληνική γαστρονομική ταυτότητα.

Κρητικό cheesecake (Παρλιάρος)

Η νέα φιλοσοφία των “Gastronomics” εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τα αρώματα, τη φύση, αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Γεύσεις από Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε κάθε προορισμό εξωτερικού όπου φτάνει το αποτύπωμα της Aegean, για να αποκαλύψουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας μας.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW – Φωτογραφία: Γιώργος Μαρκοζάνης

Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, συστατικά από όλη την Ελλάδα, συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών κορυφαίων σεφ, δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας, παρουσιάζοντας το πιο αυθεντικό κομμάτι της.

Αναμφισβήτητα, τα ταξίδια είναι μαγεία. Όπως δε ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης ΜW “κι η γαστρονομία είναι ένα ταξίδι, αφού μέσα από ένα πιάτο κι ένα ποτήρι κρασί, μπορείς να γνωρίσεις τον κόσμο όλο!”.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+