Γιώργος Περρής: “Σταθερά Στα Όνειρα”

Γιώργος Περρής

Από τη φασαρία της βροχερής πόλης, βρεθήκαμε στην ησυχία του Studio Sierra, για την ακρόαση του καινούργιου δίσκου του Γιώργου Περρή “Σταθερά στα Όνειρα”. Μαζί μας η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Άρης Δαβαράκης, με την ατμόσφαιρα να ζεσταίνεται από μικρές, αλλά σπαρταριστές ιστορίες από παλιές ηχογραφήσεις.  Στο Sierra, άλλωστε, έχουν ηχογραφήσει οι πάντες! Από τον Χατζηδάκι και το Μιχάλη Μενιδιάτη, μέχρι τα Διάφανα Κρίνα, την Τάνια Τσανακλίδου και τον “Εισβολέα”.

Η ακρόαση ξεκίνησε και αφήσαμε για λίγο τη γνώριμη μουσική της Ρεμπούτσικα, μαζί με τους στίχους της Νικολακοπούλου και του Δαβαράκη να μας ταξιδέψουν. Ο Γιώργος Περρής μπαίνει στην εξίσωση με μια φωνή ξεχωριστή, που ζεσταίνει τον ακροατή, έχει βάθος, δεν ακροβατεί, αλλά μάλλον έχει τέτοιο εύρος που μελλοντικά έχει να δώσει ακόμα περισσότερα.

Όσο ακούμε, χαζεύουμε το βιβλιαράκι με τους στίχους. Αχ… αυτή είναι η ομορφιά, τόσο των δίσκων, όσο και του CD. Έχεις κάτι χειροπιαστό. Βλέπεις μια αφιέρωση, μια εικόνα, τους συντελεστές, μια σημείωση. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας είπε αργότερα ότι ήταν μια από τις πιο ευχάριστες δουλειές που έχει κάνει, ενώ τόνισε ότι οι μουσικές είναι γνώριμες γιατί χρησιμοποίησε κάποια μοτίβα από ταινίες που ήθελε να τα ακούσει με στίχους. Η Λίνα Νικολακοπούλου μας εξομολογήθηκε ότι φοβήθηκε! Ποια; Η Λίνα! Φοβήθηκε μήπως οι στίχοι της δεν είναι ωραίοι. Ακόμα, ο έμπειρος Άρης Δαβαράκης συμμετέχει με δύο τραγούδια που αποπνέουν αισιοδοξία.

Ο Γιώργος Περρής μου έφερε στο μυαλό το Δημήτρη Λάγιο στο “Ποιος Φοβάται την Αγάπη”, ενώ η σύμπραξη στο τραγούδι “Καρδιά Κοίτα” με το Γιώργο Νταλάρα δίνει πολλούς πόντους στο δίσκο. Ακόμα, τα τραγούδια “Στον Έβδομο” και “Ηλιοφάνεια” ξεχωρίζουν, αν και η ισορροπία χαρακτηρίζει όλη την προσπάθεια αυτής της μεστής συνεργασίας.

Να τονίσω την αμεσότητα, τη σεμνότητα και τη φιλική διάθεση του Γιώργου Περρή, που ενώ έχει πολλά χρόνια στη δισκογραφία, φαίνεται έτοιμος να δώσει πολλά ακόμα, κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη πραγματικές φωνές.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μαζί με το Γιώργο Περρή, δίνουν συναυλιακό ραντεβού στο Βεάκειο Θέατρο στις 17/7.

Ακούστε το “Σταθερά στα Όνειρα”

Ο δίσκος με τα νέα τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Άρη Δαβαράκη και του Γιώργου Περρή κυκλοφορεί από την MINOS EMI/ UNIVERSAL σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και στα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων. Ακούστε τα υπόλοιπα τραγούδια στο YouTube. Βρείτε ολόκληρο το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+