Γνωρίζουμε τον Λάζαρο από την Thirsty Fruits

thirsty fruits

Ο Λάζαρος Γκούγιας μας περιγράφει πώς με τις σωστές πρώτες ύλες, τη σωστή διαδικασία και με πολλή αγάπη παράγεις κάτι φυσικό που αντέχει στον χρόνο.

Πώς ξεκίνησες; Πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς με τον τομέα των τροφίμων;

thirsty fruitsΌλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015 όταν, ύστερα από 8 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Αθήνα, βρέθηκα πάλι στη γραμμή εκκίνησης. Όντας γεωπόνος-τεχνολόγος τροφίμων κι έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να φτιάξω κάτι δικό μου, πήρα την απόφαση να δημιουργήσω μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής αποξηραμένων φρούτων στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Επτά χρόνια μετά, η οικογενειακή μας επιχείρηση συνεχίζει, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των προϊόντων της, επιδιώκοντας να παρέχει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Τι πρεσβεύει το brand; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Τα Thirsty fruits απευθύνονται σε όλους εκείνους που αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και επιδιώκουν να «ξεδιψάσουν» και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Μέσα σε μια αγορά που βρίθει από εισαγόμενα αποξηραμένα φρούτα στα οποία έχουν προστεθεί συντηρητικά –κυρίως θειώδη και ζάχαρη–, τα ελληνικής παραγωγής αποξηραμένα φρούτα της Thirsty Fruits ξεχωρίζουν με το φυσικό τρόπο ξήρανσής τους και την παντελή απουσία ζάχαρης και θείου.

thirsty fruitsΠώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Τόσο στην αρχή όσο και στη συνέχεια, οι δυσκολίες είναι αρκετές. Αλλάζει μόνο το είδος της δυσκολίας που αντιμετωπίζεις κάθε φορά. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που κληθήκαμε να λύσουμε επτά χρόνια πριν ήταν η απόκτηση τεχνογνωσίας γύρω από τα προϊόντα και τον εξοπλισμό μας, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με το ελλιπές ιδιωτικό κεφάλαιο και το «χτίσιμο» γερών σχέσεων με τους πελάτες μας.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Σε σχέση με την πλειονότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, θα λέγαμε πως διαφοροποιούνται σε σχέση με την προέλευση και τον τρόπο ξήρανσής τους. Ο συνδυασμός της πολύ καλής διαλογής στο χωράφι και του αργού ρυθμού ξήρανσης, μας επιτρέπουν να μην προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη και έτσι η γλυκιά τους γεύση οφείλεται καθαρά στα φυσικά σάκχαρα του φρούτου.

Πες μας για τις πρώτες ύλες.

Τα φρούτα που επιλέγουμε να επεξεργαστούμε προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον νομό Κορινθίας και όλα είναι ελληνικά. Η προμήθεια φρούτων από Έλληνες παραγωγούς είναι απαράβατος κανόνας, καθώς έτσι επιτυγχάνουμε τον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να αναδεικνύουμε την αξία της ελληνικής υπαίθρου, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία.

thirsty fruitsΥπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

Επεξεργαζόμαστε όλα τα προϊόντα μας με την ίδια αγάπη! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια, αυτά θα ήταν το δαμάσκηνο και το βερίκοκο, με το τελευταίο να έχει τοποθετηθεί και στο λογότυπο της εταιρείας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι, ακριβώς επειδή δεν χρησιμοποιούμε θείο στην ξήρανση, το βερίκοκο της εταιρείας μας ξεχωρίζει και στέκεται με το σκούρο του χρώμα απέναντι στα κίτρινα αποξηραμένα βερίκοκα με θείο του ανταγωνισμού. Το δαμάσκηνο, από την άλλη, ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και, όσοι από τους πελάτες μας το δοκιμάσουν, το επιδοκιμάζουν και το προτιμούν.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Δύσκολο μεν, εφικτό δε! Η στροφή προς την παραγωγή και τη μείωση των εισαγωγών με την παράλληλη αύξηση των εξαγωγών θα ήταν ένας δρόμος προς την έξοδο από την κρίση. Η πρόκληση εκεί, δυστυχώς σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, είναι πως ανάμεσα σε όλα τα άλλα εμπόδια θα πρέπει να αλλάξει εν μέρει και η νοοτροπία μας…

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την κίνηση Wise Greece;

Γιατί θεωρούμε την ιδέα σας εξαιρετική, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και ελπίζουμε σε έναν κόσμο όπου θα υπάρχει αλληλοβοήθεια. Αυτές τις ημέρες, δε, περισσότερο από ποτέ…

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της Wise Greece στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Στέργιο από τον Αγρό της Πίνδου

Karma Beer: Με Δύναμη από την Πελοπόννησο

Γνωρίζουμε τον Άγγελο από τη Lagadas Farm

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+