Green Oliver | To Ταξιδιωτικό Γραφείο που μας «Έβγαλε» στα Βουνά και τα Δάση

Η ευεργετική δύναμη της φύσης είναι ζητούμενο για όλους όσους ζουν στην πόλη και η επαφή με το δάσος και το βουνό, όταν γίνεται με ασφάλεια και οργάνωση, αποτελεί ιδανική πρόταση για απόδραση – από τη διάσχιση φαραγγιών και την κατάκτηση κορυφών μέχρι τη συμμετοχή σε εμπειρίες και παρέες που πεζοπορούν με κοινό παρονομαστή την εξερεύνηση, την άσκηση αλλά και την ηρεμία.

Τη μετάβαση αυτή, από την πόλη στη φύση, κάνει πραγματικότητα μέσα από τις εκδρομές του το γραφείο τουρισμού Green Oliver.

Green OliverΠερισσότερες πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: εδώ.

 

Πώς Ξεκίνησαν Όλα

O Χρυσόστομος Ζερβόπουλος βρίσκεται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε κάποιο φαράγγι, στην κορυφή κάποιου βουνού ή μαζί με άλλους πεζοπόρους να περπατά σε μονοπάτια που αποκαλύπτουν έναν κόσμο καταφυγής στον αντίποδα της αστικής πραγματικότητας.

Λατρεύει τα ποτάμια και τα φαράγγια και τα τοπία με τρεχούμενα νερά. Ζει για τις νέες εμπειρίες, πολύ περισσότερο όταν αυτές συνοδεύονται από μεγάλες παρέες. Στάση ζωής που τον οδήγησε στη δημιουργία της εταιρείας του, της Green Oliver, μια από τις πρώτες εταιρείες φυσιολατρικών εκδρομών και αποδράσεων αναψυχής στην Ελλάδα.

Green Oliver

Η εταιρεία Green Oliver δημιουργήθηκε τo 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. H ανάγκη του Χρυσόστομου να φύγει από ένα αυστηρό επαγγελματικό περιβάλλον χωρίς ευκαιρίες ανέλιξης, έχοντας ως προοπτική τον μονόδρομο της επαγγελματικής αποκατάστασης εκτός Ελλάδας, τον οδήγησε στο να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Άλλωστε, από μικρός στην Ακτή Ελιάς, στη Χαλκιδική, ως ανήσυχος «οliver», είχε ήδη αρχίσει να εξερευνά τα δάση.

«Βγάλαμε τον Κόσμο στα Δάση»

Το εγχείρημα αρχικά ήταν δοκιμαστικό. Όμως η εξόρμηση στο δάσος του Σέιχ Σου και η γιόγκα στην παραλία της Θεσσαλονίκης είχαν τεράστια απήχηση και έτσι οι αποδράσεις πολύ γρήγορα πολλαπλασιάστηκαν.

«Θεωρώ πως πέσαμε στο momentum της ανάπτυξης αυτής της τάσης για το ενδιαφέρον στη φύση, που είχε ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Ο κόσμος είχε την ανάγκη να εξερευνήσει τα βουνά με ασφάλεια, απλώς δεν ήξερε ίσως πώς να το κάνει. Μέχρι τότε υπήρχαν κυρίως ορειβατικοί σύλλογοι, που όμως δεν είχαν την πελατοκεντρική προσέγγιση, φροντίδα, οργάνωση και συνέπεια που εμείς αναπτύξαμε», εξηγεί ο Χρυσόστομος.

Η πανδημική κρίση τους βρήκε στην καλύτερή τους περίοδο, αλλά ήταν καθοριστική, ώστε να ενισχυθεί η ανάγκη των κατοίκων των αστικών κέντρων να γνωρίσουν τη φύση και τα βουνά.Green Oliver

Ο κορωνοϊός συνέβαλε στο να δημιουργηθούν επιπλέον εταιρείες, να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός, να γίνουν πιο επαγγελματικές και ποιοτικές οι υπηρεσίες σε αυτό το είδος του τουρισμού. Όσο για το προσωπικό στοίχημα του Χρυσόστομου, αυτό περικλείεται σε μία μόλις πρόταση: «Όραμά μου να βγάλουμε όλη τη χώρα στα βουνά και τη φύση». Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να γνωρίσουν τα δάση, τα φαράγγια και τις κορυφές περισσότερα από 25.000 άτομα.

Πιστοποιημένες Υπηρεσίες και Team Building

Κάθε απόδραση του γραφείου Green Oliver συνοδεύεται από έμπειρους πιστοποιημένους συνοδούς, εμψυχωτές και οδηγούς βουνού. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι φυσικά ο Όλυμπος, τα Τζουμέρκα και τα Ζαγοροχώρια. Οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας –οικογένειες, φοιτητές, παρέες αλλά και solo travelers– ανακαλύπτουν μια διαφορετική διάσταση της Ελλάδας, την εναλλακτική της μορφή, γεγονός που συχνά δημιουργεί την ανάγκη για εξερεύνηση ακόμα περισσότερων προορισμών σε πολλούς «πιστούς» πια πεζοπόρους.Green Oliver

Όμως, τι διαφορετικό κάνει το Green Oliver και όλες οι εκδρομές γίνονται sold out μόλις ανακοινωθούν;

«Αν κάτι μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γραφεία τουρισμού είναι το κλίμα που δημιουργούμε. Ουσιαστικά, προσφέρουμε μια δραστηριότητα αναψυχής. Μπορεί κάποιες αποδράσεις να είναι δύσκολες, άλλες με λιγότερο ενδιαφέρον αλλά, στο τέλος της ημέρας, στοχεύουμε ώστε όλοι να ενσωματωθούν στην ομάδα και να περάσουν καλά. Κι αυτό δεν σταματάει στην εκδρομή. Οργανώνουμε πάρτι, δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, reunions, δημιουργώντας ένα ισχυρό community building και δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων. Ακόμη και γάμους! [γέλια]».

Δράσεις με Περιβαλλοντική Συνείδηση

Στόχος είναι να μυήσουν όλο και περισσότερους σε αυτό το ύφος των εκδρομών, να τους δώσουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν πως είναι πλούτος η επαφή με τη φύση, η εξερεύνησή της, η εξοικείωση μαζί της.

Green Oliver

Ταυτόχρονα, όμως, να τους εκπαιδεύσουν σε αρχές και κανόνες ηθικής, που καλούμαστε να υιοθετήσουμε όλοι σε αυτή την κρίσιμη εποχή, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτό, το γραφείο Green Oliver ακολουθεί το πρόγραμμα ηθικής συμπεριφοράς προς τη φύση «Leave No Trace».

«Η λογική είναι να αφήνεις το μέρος όπως το βρήκες. Όπως, για παράδειγμα, να περπατάς μέσα στο μονοπάτι που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μην καταπατάς τα φυτά. Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύσσουμε στους πεζοπόρους την αίσθηση του “ανήκειν” στο φυσικό τοπίο και το περιβάλλον να γίνεται υποσυνείδητα κομμάτι του εαυτού τους, αλλά και να γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται όταν βγαίνουν από τις πόλεις».Green Oliver

Η κλιματική αλλαγή δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη δράση τους. Πολλοί προορισμοί αλλοιώνονται χρόνο με τον χρόνο. Κάθε φορά βιώνουν στις εξορμήσεις τους μια διαφορετική εμπειρία, ανάλογα με τις απρόβλεπτες και ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες.

«Με πληγώνει να βλέπω τους τόπους να καταστρέφονται. Η Βόρεια Εύβοια, για παράδειγμα, ήταν ένας από τους αγαπημένους προορισμούς. Επιστρέψαμε, ωστόσο, για να στηρίξουμε τους συνεργάτες μας στην Αγία Άννα. Κάναμε εκδρομή με μεγάλη συμμετοχή, αλλά στο φαράγγι δεν πήγαμε τότε, γιατί είχε καταστραφεί», αναφέρει ο Χρυσόστομος.

Ταξίδια στο Εξωτερικό και Άλλες Αποδράσεις

Ιστιοπλοΐα, canyoning, sea kayak, rafting, ποδηλασία αλλά και γευσιγνωστικές εμπειρίες εμπλουτίζουν τις κατηγορίες των εκδρομών. «Προσφέρουμε εμπειρίες που μπορούν να σε φέρουν σε επαφή με τη φύση, όποιες κι αν είναι αυτές», σημειώνει ο Χρυσόστομος.

Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι εμπειρίες στο εξωτερικό. Ποδηλατική εκδρομή στη Δανία και στη Γερμανία (Βερολίνο), πεζοπορία στις λίμνες της Κροατίας, Βαλκάνια αλλά και εξερεύνηση της εξοχής της Σκωτίας, προτάσεις που καλύπτουν τη νέα ανάγκη των πελατών του γραφείου να ανακαλύψουν τους προορισμούς με ένα διαφορετικό τρόπο από τον καθιερωμένο του μαζικού τουρισμού.

Green Oliver

Αναχωρήσεις από την Αθήνα

Αν και η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, πολλοί είναι οι φυσιολάτρες που συμμετέχουν από την Αθήνα. Μία εκδρομή που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμά σας είναι το Φαράγγι του Βίκου και τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Το φαράγγι αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ελλάδας, που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η επόμενη εκδρομή αναχωρεί στις 31 Μαΐου 2024.

  • Πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες του Green Oliver μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του –μέσα από την οποία μπορείτε να δηλώσετε και τη συμμετοχή σας– καθώς και στις σελίδες του στο Facebook και Instagram.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Ψυχοθεραπεία στη Φύση. Τουλάχιστον, Αλλάζει η Διάθεση

Η Μεγαλύτερη Εταιρική Αναδάσωση στην Ελλάδα

Η Ecogenia «Σηκώνει Μανίκια» για την Προστασία του Περιβάλλοντος 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Storyteller
Storyteller

Η Λώρα Αργυροπούλου ασχολείται με την επικοινωνία και το στρατηγικό μάρκετινγκ με ειδίκευση στον τουρισμό και τα events. Μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να συναντάει ανθρώπους ή να κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+