Γυναίκες που Τολμούν: Διαδικτυακή Εκδήλωση από τη Women Act

Women Act

Η Women Act έχει ως βασικό σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις υποστηρίξει στο να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα. Χθες, το εξέφρασε έμπρακτα διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα “Ηγεσία στη Δημόσια Σφαίρα: Γυναίκες που Τολμούν”. Καλεσμένες ομιλήτριες ήταν η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας, η Σοφία Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκης και η Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πώς ορίζουμε τη γυναίκα ως ηγέτιδα στη δημόσια σφαίρα και τι προκλήσεις καλείται να διαχειριστεί; Σε αυτό το ερώτημα απάντησαν και οι τρεις ομιλήτριες, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 70 γυναίκες και άντρες από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η “κοινωνία ακόμα επικρίνει τις φιλόδοξες γυναίκες που επιδιώκουν θέσεις ευθύνης”, τονίζοντας ότι η γυναίκα, ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζεται με προκατάληψη και επιφυλακτικότητα ως προς τις ικανότητες και τις δεξιότητές της.

Σοφία ΜπεκατώρουΑπό την μεριά της, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε τόσο για την εμπειρία της στον χώρο του αθλητισμού όσο και  για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας αναφορικά με την γυναίκα και την ηγεσία. “Τα στερεότυπα είναι ακόμα εδώ. Δεν αλλάζουν εύκολα”, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι πριν αλλάξει η κοινωνία, “πρώτα πρέπει να επιδιώξουμε την αλλαγή στο μικρό περιβάλλον που κινούμαστε”.

Ζέφη ΔημαδάμαΤέλος, η Ζέφη Δημαδάμα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που διεκδικεί θέση ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα, και συγκεκριμένα στον χώρο της πολιτικής. Ως γυναίκες, τόνισε, “έχουμε ήδη κουραστεί από την προσπάθειά μας να φτάσουμε στο σκαλοπάτι, που για τους άντρες είναι το εφαλτήριο” και σημείωσε ότι “όσες περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, τόσο πιο πολύ εμπνέουν και άλλες γυναίκες”.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι συνiδρύτριες της οργάνωσης Μαίη Ζαννή, Δρ Μαρία Γιαννιού και Δρ Σέβη Αμανατίδου.

Περισσότερα για την Women Act:

Η δράση της Women Act έρχεται να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες:

  • να αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη,
  • να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο,
  • να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Women Act | Facebook | Instagram

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Women Act
Women Act

Η Μαίη Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Queen Mary College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε European Politics στο Birkbeck College και Politics of Empire and Post-Imperialism στο London School of Economics. Έμεινε στο εξωτερικό για 11 χρόνια, όπου εργάστηκε στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCΟ, στο Trans European Policy Studies Association (TEPSA), ενώ επί σειρά ετών ήταν στέλεχος στο Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου. Στην Ελλάδα έχει δουλέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα ως πολιτική αναλύτρια. Έχει ασχοληθεί με τις Διεθνείς Σχέσεις και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας από το 2011. Σήμερα είναι Ειδική Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Το 2017 ίδρυσε την Women Act, μια οργάνωση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια ζωή. Έχει μια κόρη, την Ολυμπία.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+