Μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας… Cheers!

Το WSPC επιδεικνύει ήθος και δύναμη συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στη σημαντική δράση «Τώρα Μπορώ και Εγώ» που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε –ακόμη– 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών.

Το εκπαιδευτικό σχήμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο κρασί, τα αποστάγματα και τον καφέ-τσάι-κακάο 25 γυναικών-μελών μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στον χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Τα τρία αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα –με δίδακτρα που ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ ανά συμμετέχουσα– επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών-μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το απαραίτητο πλεόνασμα για την εκπαίδευσή τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας και εξετάσεων).

Η γνώση και η πιστοποίηση του σύνθετου αυτού προγράμματος δίνει την ευκαιρία σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας για αναζήτηση και εύρεση εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εύρεση εργασίας, αλλά και στο χτίσιμο μιας νέας πορείας και επαγγελματικής καριέρας στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

WSPCΕπιπλέον, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρείες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες-μέλη μονογονεϊκής οικογένειας, είναι ενήλικες και έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Για την κατοχύρωση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 100 ευρώ από την ίδια τη συμμετέχουσα, ποσό που επιστρέφεται με την ολοκλήρωση και της τελευταίας εξέτασης.

Σε περίπτωση απουσίας από τα μαθήματα, η συμμετοχή ακυρώνεται και η προκαταβολή παρακρατείται.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

WSET Level 1 Award in Wines
WSET Level 1 Award in Spirits
BSA Barista Level 1 Plus

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος sommelier στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το Gérard Basset Foundation ιδρύθηκε από τη σύζυγό του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset –παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του, αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του– χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

ΣΜΟΕ | Οι Μικροί Οινοποιοί Φέρνουν Όλη την Ελλάδα στην Τεχνόπολη

Virtual Wineries στην Ελλάδα: Έχει… NOEMA

WSPC Tώρα Μπορώ κι Εγώ

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+