Τώρα Μπορώ και Εγώ!

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη ένα ή περισσότερα παιδιά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα βουνό συναισθημάτων και δυσκολιών, που ίσως κάποιος έξω από αυτή τη συνθήκη να μην μπορεί να φανταστεί.

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη ένα ή περισσότερα παιδιά ανακαλύπτει μέσα της δυνάμεις που αγγίζουν το υπερφυσικό για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη ένα ή περισσότερα παιδιά ανήκει, καλώς ή κακώς ακόμα, σε μια ξεχωριστή κοινωνική κατηγορία, παλεύοντας με στερεότυπα και αλλόκοτες συμπεριφορές.

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη ένα ή περισσότερα παιδιά κουβαλά μεγάλο φορτίο ευθυνών, φόβων, ανησυχιών και υποχρεώσεων στους ώμους της και υπάρχουν στιγμές που θα ήθελε τόσο πολύ να μπορεί να μοιραστεί αυτό το βάρος.

Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη ένα ή περισσότερα παιδιά, αν και τόσο δυνατή και ακλόνητη, χρειάζεται μερικές φορές την υποστήριξη και την επιβράβευση για να συνεχίζει ακάθεκτη.

Πολλές από αυτές είναι γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας στον χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού… Σε όλες αυτές απευθύνεται το νέο κάλεσμα του WSPC.

Με το κάλεσμα αυτό, για μια ακόμη φορά το WSPC κάνει τη διαφορά υποστηρίζοντας τη γυναίκα και επιδεικνύει ήθος και δύναμη συμμετέχοντας σε μια πολύ σημαντική δράση με στόχο την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 2023.

Συγκινήθηκα πολύ στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Σχήματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας «Γυναίκα 2023 – Τώρα Μπορώ και Εγώ», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής, παρουσία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW – προέδρου & head of WSPC Education, αλλά και του Ian Harris MBE, DipWSET – Trustee of the Gerard Basset Foundation, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation.

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος –που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο κρασί, τα αποστάγματα και στα καφέ-τσάι-κακάο, θα είναι γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας που αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στον χώρο της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Το «Γυναίκα 2023 – Τώρα Μπορώ και Εγώ» Είναι το Πρώτο Μεγάλο Βήμα

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της διά βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Το «Γυναίκα 2023 – Τώρα Μπορώ και Εγώ» είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως το 2023 μπορεί να γίνει 2024, 2025 κ.ο.κ., έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset.

Για εμάς, αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Gérard Basset είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρείες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρείες της ελληνικής αγοράς και κοινωνίας να μιμηθούν αυτή τη δράση και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης –σε γνώσεις και δεξιότητες– για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και εντέλει τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Τρία Πιστοποιητικά με Διεθνή Αναγνώριση και Κύρος

Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award inWines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών-μητέρων, οι οποίες συνήθως δεν διαθέτουν το πλεόνασμα που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους.

Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας και εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ήδη ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει ο επόμενος. Η περιγραφή του προγράμματος είναι διαθέσιμη εδώ.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία WSPC!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Αφιέρωμα στις Εταιρείες Catering στην Ελλάδα | Μπεγνής Catering

«Go Greener, Feel Better» με Σπαράγγια και Ακτινίδια στο Εστιατόριο Fuga

ProWein 2023 | Tι Είδε το Carpe Vinum στο Ντίσελντορφ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+