Η Αετοφωλιά του Παρνασσού

Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που όταν αναφέρονται σε μια χειμερινή απόδραση στον Παρνασσό δεν έχουν στο μυαλό τους την Αράχωβα, αλλά την πανέμορφη Αγόριανη!

Το στολίδι του Παρνασσού, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελεί προορισμό ξεκούρασης και γαλήνης, χωρίς όμως να λείπουν και οι βραδιές αναπάντεχου γλεντιού για τους τακτικούς θαμώνες της! Η πλατεία με τα περίφημα πλατάνια, το άκουσμα του καταρράκτη, οι περίπατοι και το εξαιρετικό φαγητό της δεν μου προκαλούν παρά απίστευτη ανυπομονησία για τα πρώτα κρύα.

Η Αγόριανη δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους λάτρεις του ski/snowboard, καθώς το χιονοδρομικό του Παρνασσού απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το χωριό. Για όσους λοιπόν ενδιαφερθούν να την επισκεφτούν, προτείνω ανεπιφύλακτα φαγητό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στην Ταβέρνα του Νίκου στην πλατεία, με must παραγγελία -εκτός από τα ψητά της ώρας- τη specialité του μαγαζιού: φανταστικές τηγανιτές πατάτες με αυγά. Εάν επισκεφτείτε την ταβέρνα κατά τις βραδινές ώρες και είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε κι ένα από τα πιο ξέφρενα γλέντια με ελληνική μουσική, χορούς πάνω στα τραπέζια και εμπειρία ολοσχερούς καταστροφής του μαγαζιού!

Για τους λάτρεις του ιταλικού -και όχι μόνο- φαγητού, καθώς και για πιο ήσυχες και ατμοσφαιρικές στιγμές, ένα βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του Teresa Country Lodge στην άλλη πλευρά του χωριού θεωρώ πως αποτελεί μονόδρομο. Εξίσου απαραίτητη βρίσκω και μια απογευματινή επίσκεψη στο Grand Chalet για μια ζεστή σοκολάτα ή ένα ζεστό ρακόμελο, ανάλογα με τις ορέξεις του καθενός. Το Grand Chalet βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία του χωριού και προσφέρει εκτός των άλλων φοβερή θέα στα έλατα.

Μου πήρε χρόνια να συμφιλιωθώ με αυτές τις δύο λέξεις, αλλά με την προοπτική της Αγόριανης και άλλων εξίσου όμορφων προορισμών στα βουνά της Ελλάδας, σας εύχομαι ανεπιφύλακτα “Καλό Χειμώνα”!

Αρθρογράφος

Εργάζεται ως δικηγόρος στο χώρο της ναυτιλίας. Ως γνήσια λάτρης των εξορμήσεων, μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε έναν νέο προορισμό που αξίζει να επισκεφθούμε.

Σχολιασμός

Σχολιασμός