Οινικές Εκθέσεις Όλο τον Δεκέμβριο

Οι οινικές εκθέσεις έχουν επιστρέψει για τα καλά στη ζωή μας!

Ήδη χαρήκαμε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο κρασί στον Χάρτη των Γεύσεων , τη σημαντικότερη οινική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και έφερε φωτεινά χαμόγελα για το ξαναντάμωμα όλου του οινικού κλάδου της χώρας και όχι μόνο. Χαμόγελα που φώτισαν τα πρόσωπα, παρά τις αναγκαίες μάσκες.

Και τώρα που προθερμανθήκαμε, ανυπομονούμε για τις τρεις επόμενες εκθέσεις που πλησιάζουν.

Τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφουν ανανεωμένα και σε νέο χώρο, στον υπέροχο πετρόχτιστο “πύργο” που θυμίζει Τοσκάνη, τον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα. Θα απολαύσουμε μια ολοκληρωμένη, σπάνια οινική εμπειρία, ένα μοναδικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των σπουδαιότερων ερυθρών κρασιών της ελληνικής αγοράς.

Τα περισσότερα από τα κρασιά αυτά ανήκουν στην ελίτ του οινικού στερεώματος και συχνά αποτελούν εμβληματικές ή ιστορικές ετικέτες της παγκόσμιας οινικής κληρονομιάς.

Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00-20:00 και, με ένα αντίτιμο 40 ευρώ, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει από την είσοδο ένα μπλοκ με δέκα “επιταγές” αξίας 3 ευρώ εκάστη, τις οποίες θα εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής, αλλά και δυσεύρετα, τουλάχιστον στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Επιπλέον, όπως κάθε χρονιά, πολλά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν δοκιμή.

Central Wine Fair 2021

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, τρεις σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία, συναντιούνται ξανά στη Central Wine Fair, που επανέρχεται φιλοξενώντας 35 οινοποιούς από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι και το Σούνιο, στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με προαγορά εισιτηρίου, που μπορείτε να κάνετε μέσω της Viva.gr. O αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και δεν διατίθενται δωρεάν προσκλήσεις, γι’ αυτό μη χάνετε λεπτό, κάντε άμεσα την κράτησή σας εδώ.

H Central Wine Fair θα ανοίξει τις πόρτες της σε δύο χρονικές περιόδους: 11:00-15:00 και 16:00-20:00. Το κόστος για την είσοδο στην έκθεση είναι 10 ευρώ, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους οινόφιλους, και κάθε εισιτήριο θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στη μία από τις δύο χρονικές περιόδους. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου θα γίνεται κατά την αγορά του εισιτηρίου. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας με το λογότυπο της έκθεσης.

Αφρός & Νέκταρ: Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι

Δύο κορυφαίες κατηγορίες οίνων, που είθισται να προαναγγέλλουν την αρχή και να επισφραγίζουν το τέλος ενός δείπνου (προδόρπιοι και επιδόρπιοι), συναντιούνται σε μία ξεχωριστή εκδήλωση την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Τερψιχόρη του Hilton, σε απόλυτα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Από τη σαμπάνια μέχρι τα Prosecco και τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα ελληνικά αφρώδη και από τα θρυλικά Πόρτο μέχρι τα μεγαλειώδη Mοσχάτα και Vinsanto της Ελλάδας, συντίθεται ένα πλέγμα με μερικά από τα καλύτερα κρασιά του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα. Οι θιασώτες τους είναι από τους πιο ενθουσιώδεις και φανατικούς μεταξύ των οινόφιλων.

Απαραίτητη είναι η προαγορά εισιτηρίου προς 10 ευρώ εδώ, ενώ η εκδήλωση θα χωρίζεται χρονικά σε δυο περιόδους: 11:00-15:00 και 16:00-20:00. Η είσοδος και στις δύο εκθέσεις θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
If Tasting is a Crime, I Plead Guilty
If Tasting is a Crime, I Plead Guilty

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER