ΟιΝοτικά: Από την Κρήτη στην Αθήνα

Οι οινοποιοί της Κρήτης και η έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά» έρχονται για 6η χρονιά στην Αθήνα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Τριάντα οινοποιεία από όλη την Κρήτη μεταφέρουν στις αποσκευές τους 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6 ζώνες ΠΓΕ και σας προσκαλούν να μυηθείτε στα μοναδικά αρώματα του Βιδιανού, του Λιάτικου, του Ρωμέικου, της Βηλάνας και πολλών ακόμα πρεσβευτών του κρητικού αμπελώνα μέσα από τις 300 ετικέτες που θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες.

Η εξωστρέφεια των κρητικών οινοποιείων συνεχίστηκε δυναμικά και το 2023, αφού πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις προβολής και προώθησης με διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Συμμετοχές σε Ελληνικές και Διεθνείς Οινικές Εκθέσεις

Τα οινοποιεία της Κρήτης έδωσαν το παρών σε σημαντικές οινικές διοργανώσεις, όπως οι εκθέσεις Prowein, London Wine Fair και Οινόραμα, συστήνοντας το ποιοτικό κρητικό κρασί στο διεθνές κοινό αλλά και στους Έλληνες επαγγελματίες και οινόφιλους. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι πολύ επιτυχημένες εκθέσεις κρητικού οίνου «ΟιΝοτικά» στην Κρήτη (στο Ηράκλειο και στα Χανιά) και στην Κύπρο, με σημαντική ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών του κλάδου όσο και των οινόφιλων.

Μια σπουδαία στιγμή του 2023 αποτέλεσε και η συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την εκδήλωση «Αμπελουργός», όπου οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε 23 εκθέματα οίνου στους «Δρόμους του Κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

Ταξίδια Γνωριμίας Ξένων Επαγγελματιών

Στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Κρήτη», σημαντικοί επαγγελματίες του οίνου και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφτηκαν το νησί και περιηγήθηκαν σε οινοποιεία, αμπελώνες και σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο στόχος των δράσεων είναι η ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επαγγελματιών στη διάδοση του κρητικού κρασιού παγκοσμίως.

Την Κρήτη επισκέφθηκαν επίσης 30 οινοχόοι από ευρωπαϊκά εστιατόρια με αστέρια Michelin, αλλά και η διεθνούς φήμης συγγραφέας Julia Harding MW, η οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το εύρος του κρητικού αμπελώνα.

Πληροφορίες

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 | 11:00-20:00 | Εισιτήρια: 8 ευρώ (για αγορά έως τις 24 Οκτωβρίου), 10 ευρώ (για αγορά από τις 25 έως και τις 30 Οκτωβρίου), 6 ευρώ φοιτητικό εισιτήριο (με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας κατά την είσοδο) | Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental: Λ. Ανδρέα Συγγρού 89-93, τηλ. 210 9206000

Το εισιτήριο περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας μαζί με το σημειωματάριο γευσιγνωσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικό υλικό: www.winesofcrete.gr | Facebook | Instagram

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Τhe Wine Hub: Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος μας Kαλωσόρισαν στο Σπίτι τους

Η Διαχείριση των Πλημμυρισμένων Αμπελώνων

Όλη η Ελλάδα σε Ένα Ποτήρι Παγωμένης Μπίρας

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+