Τhe Wine Hub: Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος μας Kαλωσόρισαν στο Σπίτι τους

«Το όνειρό μας ήταν να αποκτήσουν τα κρασιά μας το σπίτι τους. Και αυτό το όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα», λέει η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, καθώς υποδέχεται τους προσκεκλημένους στο νέο χώρο «The Wine Hub».

Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 2 και Πολυτεχνείου 17 Β, ο συλλογικός φορέας Οινοποιών Βορείου Ελλάδος δημιούργησε έναν καλαίσθητο και ζεστό χώρο με μπαρ και εξοπλισμένη κουζίνα, έτοιμο να φιλοξενήσει στο μεγάλο μοναστηριακό του τραπέζι γευσιγνωσίες, θεματικές συζητήσεις γύρω από το κρασί, καθώς και εταιρικές εκδηλώσεις για κάθε οινόφιλο που φτάνει στη Θεσσαλονίκη και επιθυμεί να γνωρίσει τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Η νέα αυτή δραστηριότητα του φορέα έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κρασί, να εξελιχθεί σε ένα information spot, έναν οινικό κόμβο –όπως λέει και ο τίτλος του– για όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τους 35 οινοποιούς και τα επισκέψιμα οινοποιεία που βρίσκονται στους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος.

Έτσι, μεταξύ άλλων, θα λαμβάνουν οδηγίες για τις ώρες επίσκεψης των οινοποιείων, την τοποθεσία, καθώς και γενικές πληροφορίες για τον προορισμό που επισκέπτονται ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία.

Παράλληλα, ο χώρος θα προσφέρει δράσεις με περιορισμένες θέσεις για κάθε επίπεδο και ενδιαφέρον του οινοφιλικού κοινού. Ακόμη, θα διατίθεται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από τρίτους, προσθέτοντας ακόμη μια επιλογή εναλλακτικών χώρων στη Θεσσαλονίκη για τους διοργανωτές εκδηλώσεων και εταιρικών δείπνων στην πόλη.

Ο φορέας είναι μέλος του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Convention Bureau, γεγονός που επιβεβαιώνει την εξωστρέφεια που επιδιώκει ο φορέας για τα οινοποιεία του μεμονωμένα.

Ακολουθήστε τους Οίνους Βορείου Ελλάδος στο Facebook, ενημερωθείτε και εξασφαλίστε μία θέση στις επόμενες δράσεις:

  • Γευσιγνωσία με θέμα «Μουσική και Κρασί», στις 9 Οκτωβρίου. Μια γευσιγνωσία Ξινόμαυρου την 1η Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου).
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες της εστίασης στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κρασί: Το Παράδειγμα των Οινοποιών της Νάουσας

#HarvestStories: Μικρές Ιστορίες του Ελληνικού Τρύγου 2023

«Flâneur» | Μια Περιπλάνηση στο Wine Bistrot «Μαιτρ και Μαργαρίτα»

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Storyteller
Storyteller

Η Λώρα Αργυροπούλου ασχολείται με την επικοινωνία και το στρατηγικό μάρκετινγκ με ειδίκευση στον τουρισμό και τα events. Μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να συναντάει ανθρώπους ή να κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+