Ισπανικό Σινεμά τον Νοέμβριο για Όλους

Αν ανήκεις σε αυτούς που αγαπούν το ισπανικό σινεμά, σου έχουμε νέα! Μες τον Νοέμβριο, οι απανταχού κινηματογραφόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 5 ταινίες -τρεις μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ- πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, συνάμα όμως πολύ ενδιαφέρουσες. Και το καλύτερο; Με δωρεάν είσοδο!

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, διοργανώνουν τον Κύκλο Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου. Κάθε Τετάρτη του Νοεμβρίου, στις 19:30 το απόγευμα, θα προβάλλεται και από μία ταινία του “Κύκλου” στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η αρχή έγινε χθες με την ταινία “Mi Gran Noche” (“Η Μεγάλη Μου Νύχτα”) του Αlex de la Iglesia.

Οι 5 ταινίες που θα προβληθούν, επιλέχθηκαν ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ικανότητας που έχει η κινηματογραφική αφήγηση να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ παράλληλα, αναδεικνύουν σε βάθος τις πτυχές αυτής της πραγματικά ιδιαίτερης κινηματογραφικής σχολής.

Οι εναπομείνασες 4 ταινίες του αφιερώματος είναι οι εξής:

1) “Suenos de Sal” (“Αλμυρά Όνειρα”) του 2015 // Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 19:30
Ακατάλληλη για Άτομα Κάτω των 7 Ετών


Το ντοκιμαντέρ του Alfredo Navarro διηγείται την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, που παρά τις πολλές δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν, αγωνίστηκαν για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Ένας ύμνος στην ανθρώπινη αποφασιστικότητα και τη δύναμη της θέλησης.

2) “Felices 140” (“Ευτυχισμένα 140”) του 2015 // Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30
Ακατάλληλη για Άτομα Κάτω των 12 Ετών

Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ της Gracia Querejeta, η πρωταγωνίστρια καλεί φίλους και συγγενείς σε ένα πολυτελές σπίτι για να γιορτάσει τα 40ά της γενέθλια. Όταν, όμως, θα τους ανακοινώσει ότι έχει κερδίσει 140 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό παιχνίδι, η χαρά θα διαδεχθεί τις δολοπλοκίες, καθώς όλοι θα θελήσουν να της πάρουν τα χρήματα…

3) “No Todo Es Vigilia” (“Στα Πρόθυρα”) του 2015 // Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 19:30

Κατάλληλη για Όλους

Το ντοκιμαντέρ του Hermes Paralluelo έχει στο επίκεντρό του ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Όταν οι δυνάμεις τους τούς εγκαταλείπουν και αδυνατούν να φροντίσουν ο ένας τον άλλον, ο φόβος ότι θα χρειαστεί να πάνε σε γηροκομείο και να αφεθούν σε ξένα χέρια τους κυριεύει. Μια ταινία για τη δυσκολία του να χάνεις την ανεξαρτησία σου, αλλά και το φόβο του να μεγαλώνεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4) “Truman” του 2015 // Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30
Ακατάλληλη για Άτομα Κάτω των 12 Ετών

Μια ανθρώπινη, δραματική κομεντί είναι η ταινία του Cesc Gay, με την οποία κλείνει ο “Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου”. Μια ταινία που μιλά για την ελευθερία των επιλογών -στη ζωή και στο θάνατο-, για την αληθινή φιλία, αλλά και για τη σχέση ζωής ενός 50άρη ηθοποιού -τον υποδύεται ο πάντα απολαυστικός Ricardo Darin- που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει, με τον αγαπημένο του σκύλο, Truman.

Tips:
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε καλό θα είναι να βρίσκεστε στον χώρο προβολών νωρίτερα, προκειμένου να εξασφαλίσετε την είσοδό σας.
  • Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.
  • Διεύθυνση προβολών: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και τώρα μαθαίνει την τέταρτη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ωστόσο η δημοσιογραφική της καρδιά ανήκει στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά. Αγαπά το σινεμά, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τη μουσική, τον χορό και να γράφει για όλα εκείνα που κάνουν εκείνη και τους άλλους που τα διαβάζουν καλύτερους και χαρούμενους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+