Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προσκαλεί όλες τις γυναίκες στη δράση «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού». Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της World Sailing και με αφορμή τον εορτασμό του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών-Steering the Course, σε συνεργασία με τον ναυτικό όμιλο «Ιστιοπλοΐα για Όλους». Θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου της ΕΙΟ Athens International Sailing Center, στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, από τις  9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα, του οποίου υπεύθυνη είναι η ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου, απευθύνεται σε μαμάδες, κόρες, νεαρές και έφηβες, καθώς και σε γυναίκες με αναπηρία, που επιθυμούν να ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας, να γοητευτούν από την ελευθερία και τη χαρά που προσφέρει και να αποφασίσουν να κάνουν μια «επαναστατική» αλλαγή στη δύσκολη καθημερινότητά τους: να βάλουν την ιστιοπλοΐα στη ζωή τους. Να εκπαιδευτούν, να προπονηθούν και –γιατί όχι– να πάρουν μέρος σε αγώνες, επιβραβεύοντας επιπλέον τον εαυτό τους με τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους ευεξίας.

Ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, γι’ αυτό η δράση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής , οι οποίες θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς η HOPE Genesis για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, το Safe Water Sports με εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ασφάλεια στο νερό, η οργάνωση ADHD Hellas με την ενημέρωση ευαισθητοποίησης των ατόμων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, η ομάδα Athens Intreprids ατόμων με αναπηρία, η γυναικεία ομάδα Πετοσφαίρισης Άρτεμις Κορυδαλλού «Ομάδα και έξω από τις γραμμές» και η χορευτική ομάδα της ιστιοπλόου Ειρήνης Κουρούβανη και Αλίν Μπατανιάν με τη χορογραφία «Περπατώντας με τις παλάμες».

Στόχος της ΕΙΟ είναι η δράση να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί από κάθε όμιλο, δήμο και περιφέρεια της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Μπορεί η Επανάσταση των Γυναικών στο Ιράν να Φέρει την Αλλαγή;

Το «the Boardroom» Αλλάζει το Πρόσωπο της Ελληνικής Ηγεσίας

Γυναίκες στην Αρχιτεκτονική

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+