Εκδόσεις Κέλευθος | «Δρόμος» Γεμάτος Βιβλία

Οι εκδόσεις Κέλευθος δραστηριοποιούνται στον χώρο του βιβλίου από το 2008. Στον Κέλευθο θα βρείτε αξιόλογους και αξιόλογες συγγραφείς, με μια παραπάνω δόση από… Ιταλία, ενώ η γκάμα, όπως θα διαβάσετε, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει βιβλία από τον χώρο της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας.

Ερχόμενος σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Κέλευθου, έγινε αμέσως κατανοητή εκατέρωθεν η αγάπη μας για το ποιοτικό βιβλίο.

Ο τίτλος του άρθρου που επιλέξαμε δεν είναι τυχαίος, και αυτό γιατί, στην αρχαία ελληνική γραμματεία, κυρίως στα έργα του Ομήρου και του Αισχύλου, «Κέλευθος» σημαίνει δρόμος…

Ερωτικές Επιθυμίες και Φαντασιώσεις | Dr. Michael J. Bader | Μτφρ. Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: όλοι έχουμε, αλλά ελάχιστοι µπορούµε να καταλάβουμε τι σημαίνουν. Οι φαντασιώσεις µάς διεγείρουν σεξουαλικά, µας εξάπτουν την περιέργεια γιατί δείχνουν ανεξήγητες, και συχνά µας κάνουν να ντρεπόμαστε. Γι’ αυτό και συχνά δεν τις αποκαλύπτουμε στους ερωτικούς συντρόφους µας, ούτε καν στους θεραπευτές µας.

Σε αυτό το συναρπαστικό και προκλητικό βιβλίο, ο Dr. Michael J. Bader παρουσιάζει µια πρωτοποριακή θεώρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, επιτρέποντάς µας να κατανοήσουμε σε βάθος τις ερωτικές µας προτιμήσεις και, εν τέλει, να εκφράσουμε πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά µας, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σχέση μας με τον/τη σύντροφό μας.

Από τον συγγραφέα: «Η θεωρία µου για τις αιτίες της σεξουαλικής διέγερσης βασίζεται στην κλινική µου πείρα ως ψυχοθεραπευτή και ψυχαναλυτή. Στους θεραπευόµενους µπορεί να δείξει ένα νέο ψυχικό τοπίο προς εξερεύνηση. Στους θεραπευτές µπορεί να δείξει έναν νέο τρόπο να ακούνε και να κατανοούν τον ασθενή όταν τους μιλάει για το σεξ».

Ο δρ. Michael Bader είναι ψυχολόγος και ψυχαναλυτής με πάνω από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας. Είναι διδάκτωρ Ψυχικής Υγείας και Κλινικός Ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας). Ασκεί ιδιωτική πρακτική ψυχοθεραπείας και coaching, σε συνδυασμό με τη συγγραφή σχετικά με την Ψυχολογία και την Πολιτική.

Γυναίκες που Τρέχουν με τους Λύκους – Μύθοι και Ιστορίες για το Αρχέτυπο της Άγριας Γυναίκας | Clarissa Pinkola Estés | Μτφρ. Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου

Η Clarissa Pinkola Estés, ως storyteller, «φύλακας παλιών ιστοριών», ψυχαναλύτρια και ακτιβίστρια, γεφυρώνει με μαεστρία τον κόσμο του απώτατου παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή. Σκοπός της είναι μέσα από παραμύθια, αρχετυπικούς μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών να ανασύρει την Άγρια Γυναίκα, την αδάμαστη, που συγγενεύει ψυχικά με τους λύκους.

Πρόκειται για ένα γυναικείο ψυχογράφημα, ένα βιβλίο γιατρικό για τη γυναίκα κάθε εποχής.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη τόσο για το βιβλίο “Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους” όσο και για την Clarissa Pinkola Estés. Είναι ένα βιβλίο-ύμνος στη γυναίκα, στην τόλμη της, στη φροντίδα και στο νοιάξιμό της. Το λέω και το εννοώ: Όσες ξέρετε ανάγνωση, διαβάστε το!» δήλωσε για το βιβλίο η Maya Angelou.

Η Clarissa Pinkola Estés (γενν. 1945) είναι Αμερικανίδα ποιήτρια, storyteller, ψυχαναλύτρια ειδικευμένη στη μετατραυματική θεραπεία και ακτιβίστρια στο πλευρό «όσων δεν έχουν φωνή».

Αλλά και Λατίνα Mestiza. Μεγάλωσε στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε οικογένειες Ούγγρων και Σουαβών μεταναστών, που δεν γνώριζαν γραφή και ανάγνωση, αλλά διατηρούσαν πλούσια προφορική παράδοση και είχαν τη σοφία που δίνει η φύση. Κληροδότησαν στην Estés την προφορική παράδοση των μύθων, των ιστοριών και των αρχαίων θεραπευτικών τρόπων.

Η Estés χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο έκφρασης και θεραπείας. Συνεργάζεται ως επισκέπτρια καθηγήτρια με πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά έχει εργαστεί και σε τόπους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, με επιζώντες της 11ης Σεπτεμβρίου κ.α.

Τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, καθώς υποστηρίζει ενεργά δράσεις που αφορούν την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, την προστασία της ψυχικής υγείας, του περιβάλλοντος, των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων κ.λπ. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει δώσει παραστάσεις με αφηγηματικά θεραπευτικά δρώμενα.

To Κρυστάλλινο Τρένο | Nicola Lecca | Μτφρ. Γιώτα Καλογεροπούλου

Παράλληλες ιστορίες ανθρώπων, σαν τις γραμμές του τρένου, που ωστόσο ένας τεχνίτης των λέξεων όπως ο Nicola Lecca τις κάνει να διαπλέκονται μεταξύ τους.

Ένας πατέρας που διαπρέπει, αλλά έχει λόγους να ζητάει στο τέλος συγχώρεση. Η άχαρη ενηλικίωση ενός παιδιού που η μητέρα του δεν ξέρει αν το αγαπάει ή το μισεί. Ένα τρένο που διασχίζει τη μισή Ευρώπη για να ενώσει φαινομενικά ασύμβατα πεπρωμένα. Μια κινηματογραφική ιστορία ενηλικίωσης με συνταξιδιώτες απρόσμενους, όπως είναι πραγματικά η ζωή.

Ένα σύγχρονο παραμύθι, γοητευτικό κι ανθρώπινο, από έναν συγγραφέα που με κάθε βιβλίο του κερδίζει την εκτίμηση των αναγνωστών.

Ο Nicola Lecca γεννήθηκε το 1976 στο Κάλιαρι. Είναι ένας νομάδας συγγραφέας, καθώς έχει ζήσει για μεγάλα διαστήματα στο Ρέικιαβικ, τη Βαρκελώνη, τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ, τη Βενετία, το Λονδίνο.

Το πρώτο του κιόλας βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Κονσέρτα Χωρίς Ορχήστρα» (1999), περιελήφθη στη βραχεία λίστα για το βραβείο Strega και το βραβείο Chiara, ενώ κέρδισε τα βραβεία Rhegium Julii per l’Opera Prima και Letterario Basilicata. Επίσης, έχει λάβει πολλές άλλες διακρίσεις στην Ιταλία. Βιβλία του έχουν εκδοθεί ως τώρα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και στη Βραζιλία.

Έχει επίσης γράψει τα μυθιστορήματα «Ritratto Notturno» (2000), Ho Visto Tutto (2003), Hotel Borg (2006), Il Corpo Odiato (2009), La Piramide del Caffè (2013), I Colori Dopo il Bianco (2017), τη συλλογή διηγημάτων «Ghiacciofuoco» (2007) σε συνεργασία με τη Laura Pariani και τη μελέτη «Neoneli» (2014).

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Δέκα Ερωτήσεις Αναζητούν Συγγραφέα | Soloúp

«Ξένο Χώμα» από τις Εκδόσεις Δώμα

Στεφανία Ρουλάκη: Δύο Βιβλία με Σελίδες Ζωής

 

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+