Μαθαίνοντας για τον Καφέ

Μαθαίνοντας για τον Καφέ

Η αγάπη μου για το κρασί νομίζω πως σας είναι πλέον γνωστή. Το τελευταίο διάστημα όμως ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στη ζωή μου που δεν σας κρύβω ότι μου έχει κλέψει την καρδιά κι αυτό είναι ο καφές. Καφές για μένα θα πει στιγμές απόλαυσης και ευτυχίας.

Είναι γεγονός πως κάθε ποτήρι κρασί έχει να μας διηγηθεί μια δική του, μοναδική ιστορία. Όμως, σκεφτείτε πόσο ενδιαφέρον κρύβει η ανακάλυψη των αρωματικών και γευστικών μονοπατιών μιας κούπας καφέ;

Ποικιλίες, κλίμα, terroir, αρώματα, οξύτητα, σώμα, επίγευση. Κι όμως, δεν αναφέρομαι στο κρασί. Είναι μερικές από τις κοινές έννοιες που χρησιμοποιούνται τόσο για να περιγράψουμε ένα κρασί, όσο και στην εξερεύνηση ενός ροφήματος καφέ.

Τη γλυκιά αυτή αναστάτωση που νιώθω και τη δίψα για να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον κόσμο του καφέ μου τη δημιούργησε γι’ ακόμη μια φορά το αγαπημένο μου W.S.P.C.

Το W.S.P.C. (Wine & Spirit Professional Center), ο μεγαλύτερος φορέας εκπαίδευσης Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας της νοτιοανατολικής Ευρώπης ανοίγει την ομπρέλα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων με τη νέα εκπαιδευτική ενότητα του Καφέ, του Τσαγιού και του Κακάο. Εντάσσει δε αυτή τη νέα εκπαιδευτική ενότητα όχι μόνο στο χαρτοφυλάκιό του αλλά και στην απεικόνιση της νέας του εταιρικής ταυτότητας.

WSPC_Μαθαίνοντας για τον Καφέ

Παράλληλα, ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία του με το Beverage Standards Association (BSA), τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα του καφέ στη Μεγάλη Βρετανία, μια συνεργασία που προσδίδει υψηλή αξιοπιστία και κύρος στους τίτλους σπουδών, ενώ το W.S.P.C. εγγυάται, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 17 χρόνια της λειτουργίας του, τη μετάδοση της τεχνογνωσίας μέσα από μια άψογη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα νέο λοιπόν ξεκίνημα… καβουρδίζεται προσεκτικά στη σχολή της καρδιάς μας και δεν σας κρύβω ότι ήδη έχω κάνει την εγγραφή μου για να παρακολουθήσω το πρώτο επίπεδο σπουδών γύρω από τον καφέ, το κακό και το τσάι: “Barista Level 1 PLUS: Coffee, Tea & Beverages / Understanding the Complexity”, τα μαθήματα του οποίου ξεκινούν τέλος του μηνός, ανυπομονώντας παράλληλα να βρεθώ και στο ολοκαίνουριο και υπερσύγχρονο Coffee-Cocoa-Tea Lab που, όπως πληροφορήθηκα, είναι ένα από τα κορυφαία στα Βαλκάνια, με εξέχοντες εκπαιδευτές του BSA και Q Graders.

Αν ενδιαφέρεστε κι εσείς να εγγραφείτε, εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

Ο καφές, το τσάι και το κακάο, λοιπόν, μόλις βρήκαν το δικό τους σπίτι στην εκπαίδευση!

Τι άραγε έχει να μάθει ο καφές από το κρασί αλλά και το κρασί από τον καφέ; Πάμε να το ανακαλύψουμε παρέα!

Καλή αρχή!

WSPC_Μαθαίνοντας για τον Καφέ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+