Μια Γλυκιά Ιταλική Τρατορία στην Καρδιά της Αθήνας

Έχεις διαπιστώσει ότι οι ώρες στο γραφείο κυλάνε αργά τελευταία. Φτάνει το βράδυ και ακόμη δεν έχεις ολοκληρώσει όλες σου τις δουλειές για την επόμενη μέρα. Πάρε βαθιά ανάσα, κάνε μια παύση και πιες ένα ποτήρι λευκό κρασί συνοδεία αυθεντικών ιταλικών γεύσεων στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου. Την Trattoria Italia d’ Onofrio στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου θα τη βρεις σ’ ένα όμορφο αρχοντικό στην οδό Ηρώνδα – ένα γραφικό πεζόδρομο που θυμίζει κάτι από τα στενά ιταλικά δρομάκια.

Το πρώτο στοιχείο που θα παρατηρήσεις μόλις προσεγγίσεις την πόρτα είναι τα γεμάτα λουλούδια μπαλκόνια της τρατορίας, ακριβώς όπως τα βλέπεις σ’ ένα παραδοσιακό σπίτι στην ιταλική ύπαιθρο.

Στο ισόγειο του αρχοντικού η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορείς να διακρίνεις τα ωραία ιταλικά πιάτα που ετοιμάζονται με μοναδική μαεστρία. Καρό τραπεζομάντιλα, λουλούδια στα τραπέζια, κάδρα με σκηνές από Ιταλία συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό ενός σπιτιού που σε κάνει να νιώθεις οικεία. Περιμένεις τη γιαγιά να βγει και να βάλει στο τραπέζι την απόλυτη μακαρονάδα με τα φρέσκα μυρωδικά.

Την “Trattoria Italia d’ Onofrio”, μπορείς να την επισκεφτείς είτε μεσημέρι, είτε βράδυ με φίλους, ακόμη και να προγραμματίσεις ένα ωραίο εταιρικό γεύμα που όλοι θα το ευχαριστηθούν. Δοκίμασε την κλασική Amatricianna ή τη φθινοπωρινή Boscaiola, συνόδευσε με λευκό κρασί και αφέσου ανάμεσα σε φιλικές συζητήσεις και ιταλικές μουσικές!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+