Μια Γλυκιά Ιταλική Τρατορία στην Καρδιά της Αθήνας

Έχεις διαπιστώσει ότι οι ώρες στο γραφείο κυλάνε αργά τελευταία. Φτάνει το βράδυ και ακόμη δεν έχεις ολοκληρώσει όλες σου τις δουλειές για την επόμενη μέρα. Πάρε βαθιά ανάσα, κάνε μια παύση και πιες ένα ποτήρι λευκό κρασί συνοδεία αυθεντικών ιταλικών γεύσεων στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου. Την Trattoria Italia d’ Onofrio στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου θα τη βρεις σ’ ένα όμορφο αρχοντικό στην οδό Ηρώνδα – ένα γραφικό πεζόδρομο που θυμίζει κάτι από τα στενά ιταλικά δρομάκια.

Το πρώτο στοιχείο που θα παρατηρήσεις μόλις προσεγγίσεις την πόρτα είναι τα γεμάτα λουλούδια μπαλκόνια της τρατορίας, ακριβώς όπως τα βλέπεις σ’ ένα παραδοσιακό σπίτι στην ιταλική ύπαιθρο.

Στο ισόγειο του αρχοντικού η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορείς να διακρίνεις τα ωραία ιταλικά πιάτα που ετοιμάζονται με μοναδική μαεστρία. Καρό τραπεζομάντιλα, λουλούδια στα τραπέζια, κάδρα με σκηνές από Ιταλία συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό ενός σπιτιού που σε κάνει να νιώθεις οικεία. Περιμένεις τη γιαγιά να βγει και να βάλει στο τραπέζι την απόλυτη μακαρονάδα με τα φρέσκα μυρωδικά.

Την “Trattoria Italia d’ Onofrio”, μπορείς να την επισκεφτείς είτε μεσημέρι, είτε βράδυ με φίλους, ακόμη και να προγραμματίσεις ένα ωραίο εταιρικό γεύμα που όλοι θα το ευχαριστηθούν. Δοκίμασε την κλασική Amatricianna ή τη φθινοπωρινή Boscaiola, συνόδευσε με λευκό κρασί και αφέσου ανάμεσα σε φιλικές συζητήσεις και ιταλικές μουσικές!

Αρθρογράφος

Φιλόλογος, εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα απ' τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να "δει" κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη "Out (& About)".

Σχολιασμός

Σχολιασμός