Mojo Risin’, μια Θεατρική Ωδή στον “Σαμάνο” Jim Morrison

Ο μυστικισμός των σαμάνων ενέπνευσε τον Jim Morrison στα αριστουργήματά του, στη σκηνική του παρουσία και στην προσωπική του μυθολογία. Η ομάδα PER THEATER FORMANCE, με όχημα επιλεγμένους στίχους του Morrison, καταδύεται στον ιερό κόσμο του σαμανισμού και επιχειρεί να μας μυήσει σε αυτόν σε μια εποχή που χρειαζόμαστε όσο ποτέ ανάταση ψυχής.

Η Χορογράφος και ο Σκηνοθέτης Ενώνουν Δυνάμεις

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης, η χορογράφος Ελένη Χατζηγεωργίου και οι συνεργάτες της ομάδας, συνεχίζοντας την πολυετή έρευνά τους σχετικά με τη σχέση τελετουργίας και παραστατικών τεχνών, παρουσιάζουν μια χοροθεατρική περφόρμανς που εμπνέεται από τον σαμανισμό και τις πρακτικές του.

Συνδυάζοντας τις αρχαϊκές τεχνικές της έκστασης με στίχους και μελωδίες του ποιητή και τραγουδιστή των Doors, στις οποίες εντοπίζονται οι δικές του σαμανικές επιρροές, δημιουργούν μια ξεχωριστή μυσταγωγική παράσταση που επαναπροσδιορίζει τη λειτουργία του θεάτρου σήμερα.

“Mr Mojo Risin’, Mr Mojo Risin’ / Mojo Risin, Got the Mojo Risin’ / Risin’, risin’ / Gone risin’, risin’/ I’m gone risin’, risin’…”

Οι μελωδίες του “ηλεκτρικού σαμάνου” Jim Morrison (Mr. Mojo Risin’) μετατρέπονται σε ύμνους, οι στίχοι του σε επικλήσεις, οράματα και πνευματικά ταξίδια. Υπό τον ήχο του τυμπάνου, οι καλλιτέχνες –στον ρόλο σύγχρονων σαμάνων που τελετουργούν προς όφελος της κοινότητας στη “σπηλιά” του υπογείου του Bios– διερευνούν τις δυνατότητες για μια διευρυμένη κατάσταση συνείδησης μέσα από τον ρυθμό, τον χορό, τους ύμνους, την αποδόμηση της κίνησης και του λόγου, την αποτελεσματικότητα των συμβόλων.

Οι επί σκηνής “σαμάνοι” καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα της κοινότητας «Τι θα απογίνουμε σε έναν κόσμο απελπισίας;». Η παράσταση Mojo Risin’ καλεί το άτομο σε ένα ταξίδι σύνδεσης με την εκστατική φύση του ανθρώπου, ένα ταξίδι υπέρβασης και αποκατάστασης της ελευθερίας και της ομορφιάς της ζωής.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-δραματουργία: Δημήτρης Τσιάμης
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Ελένη Χατζηγεωργίου
Κοστούμια-σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού

Σύνθεση Μουσικής-sound design: Βασίλειος Οικονομίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Λουκίνα, Σταυριάνα Στάθη

Επικοινωνία: Ηρώ Παστρικού
Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης
Video Trailer: Γιώργος Αποστολόπουλος

Ερμηνεύουν:

Πένυ Ελευθεριάδου, Φαίδρα Σούτου, Γιώργος Σταυριανός,
Δημήτρης Τσιάμης

Πληροφορίες

MOJO RISIN’ του Δημήτρη Τσιάμη
@ Bios.Πειραιώς 84

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 26 Δεκεμβρίου
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER