Επετειακή Συλλογή Mosty 200

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το mosty.com τιμά τις ηρωίδες του 1821, αλλά και όλες τις γυναίκες που εξακολουθούν καθημερινά να κάνουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη επανάσταση.

Η ομάδα του e-shop με τις δημιουργίες νέων και δημοφιλών Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζει την επετειακή συλλογή MOSTY 200Μια συλλογή greek chic ρούχων με στόχο τη στήριξη της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου και των εργαστηρίων υφαντουργικής, που πραγματοποιούνται, από το 1898, στο νησί.

Μια σειρά δημιουργιών κι ένα επετειακό t-shirt με την εξέχουσα μορφή της κυκλαδίτισσας Μαντώ Μαυρογένους. Για να γιορτάσουμε όλα όσα έχουμε καταφέρει σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και μαζί να στηρίξουμε την υφαντική τέχνη. Την τέχνη που υιοθέτησαν οι απλές γυναίκες για να ενισχύσουν την κοινωνία μας και να υπερασπίσουν την ατομική μας ελευθερία στις αντίξοες συνθήκες.

Μέσα από την ξεχωριστή αυτή επετειακή συλλογή, το mosty.com μας καλεί να στηρίξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον αργαλειό ώστε να μη σιγήσει ποτέ.

Λίγα λόγια για τη Βιοτεχνική Σχολή Τήνου

Η Βιοτεχνική Σχολή Τήνου ιδρύθηκε από τον τραπεζίτη και ευεργέτη Νικόλαο Ζαρίφη, την Ελένη Ζαρίφη και το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας. Η Βιοτεχνική Σχολή λειτούργησε 1898, με προορισμό την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητους χώρους στο άνω τμήμα της οδού Ευαγγελιστρίας και ανήκει στο Σύλλογο Κυριών “Ο Ευαγγελισμός”. Παραπλεύρως της αίθουσας με τους αργαλειούς λειτουργεί εκθετήριο, όπου πωλούνται διάφορα αξιόλογα είδη υφαντικής τέχνης, που παράγονται στη Σχολή. Aποτελείται από τη μεγάλη αίθουσα των αργαλειών, το πωλητήριο που βρίσκεται στην είσοδο καθώς και ένα μικρό σαλόνι των κυριών του συμβουλίου.

Μπορείτε να βρείτε εδώ το Βιβλίο Υφαντηρίου με την ιστορία της Σχολής.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+