Αυτό που θα ήθελε ιδανικά είναι να γίνει η απονομή των μεταλλίων το βράδυ μετά το τέλος του αγωνίσματος, και όχι την επόμενη μέρα το απόγευμα, και να είχε κάνει κάποια επίδοση κοντά στο 8,52. Όχι πολύ παραπάνω από αυτό που έκανε, απλά στον δεκαδικό της επίδοσής του να είχε γραφτεί μπροστά το 5.
Ο Μίλτος Τεντόγλου σήκωσε 80.000 κόσμο στο κατάμεστο Στάδιο του Παρισιού στην ανάκρουση του ελληνικού Εθνικού Ύμνου. Και τον παρακολούθησαν και κάποια εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον πλανήτη. Αυτό από μόνο του ήταν υπέροχο, γιατί το έζησε για πρώτη φορά στη σωστή του εκδοχή. Στο Τόκιο δεν είχε πλάκα. Χωρίς θεατές, σε ένα άδειο γήπεδο, η χαρά της απονομής δεν ήταν ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, και μοίρασμα, κι ας γνώριζε ότι την παρακολουθούσαν από τους δέκτες τους άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.
Δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, εν αναμονή των επόμενων διοργανώσεων που ίσως διαγωνιστεί με καλύτερες καιρικές συνθήκες, για να κάνει μια ακόμα μεγαλύτερη επίδοση που να ξεπεράσει το δικό του ατομικό ρεκόρ, το 8,65. Ο Τεντόγλου που παραδέχεται, με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, ότι είναι ο καλύτερος αθλητής στο άλμα εις μήκος της εποχής του. Που ήξερε ότι θα πάρει το χρυσό μετάλλιο (με σιγουριά 90%) και ας είχε απέναντί του αθλητές τους οποίους αναγνωρίζει ως «μεγάλους».
Με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι που πορεύεται πολλά χρόνια, έχει κατακτήσει τα πάντα. Ό,τι μπορεί να κερδίσει ένας αθλητής στίβου το έχει στη «συλλογή» του. Του απομένουν το πανελλήνιο ρεκόρ και μια επίδοση πάνω από τα 8,75, που θα τον βάλει στο κλαμπ με τα παγκόσμια αστέρια του μήκους.
Ο Μίλτος Τεντόγλου, ένας αθλητής που στα 26 του έχει δρόμο μπροστά του για πολλές ακόμη επιτυχίες και που, για άλλη μια φορά, σε άλλη μια διοργάνωση, συνεχίζει χάρη στην προσωπικότητά του να είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και σε έναν κόσμο που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό και τον στίβο.
Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:
Το Χαμόγελο-Μετάλλιο του Εμμανουήλ Καραλή