Η Ομαδική Έκθεση «beautiful south» στο King George Hotel

Με πρωτοβουλία του King George Hotel, θα φιλοξενηθεί στο lobby η ομαδική έκθεση «beautiful south» από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου. Η έκθεση θα αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως χώρο που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Η επιλογή των έργων βασίζεται, αφενός, σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και, αφετέρου, σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα –όπως πίνακες και γλυπτά– που θα παρουσιαστούν.

Όπως υπονοεί ο τίτλος –«όμορφος νότος»– το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι με τους οποίους αλληλεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων, η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία. Καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο θα έχουν ο Andrea Lissoni, διευθυντής του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και ο Μίλτος Μανέτας, διακεκριμένος καλλιτέχνης πολυμέσων.

Πληροφορίες

Θα εκτεθούν έργα των: Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστή Βελώνη, Μαρίας Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτου, Paul McCarthy, Μάρως Μιχαλακάκου, Ρόιλας Μπουζέα, Μαργαρίτας Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνας Παναγιωτίδη, Τάσου Παυλόπουλου, Σοφίας Πετροπούλου, Γιώργου Σταμκόπουλου, Erik Steinbrecher και Νίκου Τρανού.

Από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου | Εγκαίνια: 20 Μαΐου, 7:30-10:30 | King George Hotel: Β. Γεωργίου Α′ 3, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 3222210

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Barend Cornelis Koekkoek στη Δημοπρασία του Οίκου Βέργος

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου. Olé!

«Labor» και «Νυχιάνγκ» στο Θέατρο Πορεία

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+