«Paradigm Shifts» | 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών | 26-29 Απριλίου

Το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει για άλλη μια φορά στη γενέτειρά του, την εμβληματική πόλη των Δελφών, από την Τετάρτη 26 έως και το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, με τίτλο «Paradigm Shifts». Η αθηΝΕΑ θα βρίσκεται και πάλι στους Δελφούς για να καλύψει συνολικά την εκδήλωση.

Όπως κάθε χρόνο, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 900 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων o Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας, Karl Nehammer, o Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ο Πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Milorad Dodik, η Πρόεδρος του Κοσόβου, Vjosa Osmani-Sadriu, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Dritan Abazović, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Albin Kurti, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, οι Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans και Maroš Šefčovič, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Κατάρ, Soltan bin Saad Al-Muraikhi, Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, o Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mehmet Kemal Bozay, και o Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου, Bob Menendez.

Κάποια από τα κορυφαία ονόματα που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι οι Christian Wulff, Πρόεδρος Γερμανίας (2010-2012), Mathias Cormann, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Luis de Guindos, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ivailo Izvorski, Επικεφαλής Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Ασία, Viviane Reding, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Geoffrey Pyatt, πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ενεργειακών πόρων, Catherine Ashton, πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Στρατηγός David H. Petraeus, Πρόεδρος KKR Global Institute, Gene Frieda, Executive Vice President & Global Strategist, Ian Lesser, Αντιπρόεδρος του German Marshall Fund of the US, Jürgen Rigkterink, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Nicholas Burns, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κίνα, Zhiqin Shi, Εκτελεστικός Διευθυντής του εμβληματικού Belt & Road Ιnitiative της Κίνας, του σύγχρονου «Δρόμου του Μεταξιού», Abdulaziz Sager, Πρόεδρος του Gulf Research Centre που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία, Ebtesam Al Ketbi, Πρόεδρος του Emirates Policy Center (EPC), Manuel Trajtenberg, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας από το Ισραήλ (INSS), Ditte Juul Jørgensen, Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Abdulaziz Sager, Πρόεδρος του Gulf Research Centre της Σαουδικής Αραβίας, Samantha Gross, Διευθύντρια του Energy Security and Climate Initiative του Ινστιτούτου Brookings, Nouriel Roubini, Οικονομολόγος, γνωστός για τις δυσοίωνες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, καθώς και πλήθος υπουργών Εξωτερικών κρατών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων και ερευνητών των μεγαλύτερων think tanks παγκοσμίως.

To φόρουμ θα επιδιώξει να διερευνήσει απαντήσεις στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν την εποχή μας:

  • Πώς μπορούν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο να συνεργαστούν ώστε να μετατραπεί η σημερινή αστάθεια σε ελπίδα.
  • Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας, της οικονομίας.
  • Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις στο να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές.

Οι θεματικοί πυλώνες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών καλύπτουν ένα φάσμα που εκτείνεται από τη γεωπολιτική και διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Η ατζέντα του φόρουμ διαμορφώνεται σε συνεργασία με δεξαμενές σκέψης και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η World Bank, η Ευρωπαϊκη Επιτροπή, το Chatham House, το Atlantic Council, το Wilfried Martens Center, το Ινστιτούτο Bruegel, το London School of Economics και πολλά άλλα.

Οι Κύριοι Άξονες και οι Θεματικές Συζητήσεις του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

  • Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική Σκακιέρα
  • Κλίμα και Περιβάλλον
  • Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση
  • Κοινωνική Ενσωμάτωση
  • Τεχνολογική Πρόοδος

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών VIII, τις θεματικές συζητήσεις ανά ημέρα και τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εδώ.

Στην ιστοσελίδα του φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλους τους επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

ΕΣΩ 2023 – Multiverse | Ημερίδα για το Interior Design και την Αρχιτεκτονική

Έκθεση Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη

«Greek Marble | Then. Now. Forever». Η Ενιαία Ταυτότητα του Ελληνικού Μαρμάρου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+