Έκθεση Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 24 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Σε περισσότερα από 20.000 τ.μ., εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής BEYOND app. Οι περιφέρειες της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος σε μια πρωτοβουλία εξωστρέφειας και δυναμισμού, παρουσιάζοντας στα περίπτερά τους εταιρείες από τον κλάδο της πληροφορικής της περιοχής τους. Ταυτόχρονα, η BEYOND διεθνοποιείται, υποδεχόμενη επισκέπτες από 30 χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Tech 4 People», θέτει στο επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Οι θεματικές συζητήσεις, οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων: Intelligent Solutions, Sustainable Technology, Disruptive Innovation, Inclusive Future.

Στην παρουσίαση της BEYOND που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου στην Αθήνα συμμετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ψηφιακό. Η BEYOND ξεκίνησε επί της δικής μου θητείας και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε. Θα είναι χαρά μου να παρευρεθώ στα εγκαίνια της διοργάνωσης – μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Με εξωστρέφεια και δυναμισμό η BEYOND φέτος επεκτείνει το δίκτυο συνομιλητών της, εκκινώντας νέες συνέργειες με σημαντικούς φορείς από το εξωτερικό.  Για πρώτη φορά το ΕΒΑΝ (European Business Angels Network), ο πανευρωπαϊκός εκπρόσωπος των επενδυτών πρώιμου σταδίου, θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο στην Ελλάδα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Greece και την HeBAN. Σύμφωνα με τον Jacopo Losso, Director of Secretariat, EBAN, στόχος του συνεδρίου είναι να ενώσει το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με το τοπικό startup οικοσύστημα και να θέσει την Ελλάδα –και ειδικά τη Θεσσαλονίκη– στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας. Προσκεκλημένοι θα είναι περισσότεροι από 300 επενδυτές και 50 startups από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της BEYOND θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τo South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers. Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να συγκεντρώσει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματίες, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, προκειμένου να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα υψηλού επιπέδου για έναν ανοιχτό, περιφερειακό, οικονομικό, πολιτικό και ψηφιακό διάλογο.

To ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network θα αναδείξει τη Δημιουργική Οικονομία και τον τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη μέσω του διεθνούς προγράμματος BRIGHT Minds, BRIGHT Solutions. O Rasmus Tscherning, CEO & Founder, CBN, αναφέρθηκε στην υπεραξία και στις ευκαιρίες που δημιουργούν οι πολιτιστικές βιομηχανίες στις εθνικές οικονομίες.

Ο τομέας της Ευφυούς Γεωργίας και της Αγροδιατροφής θα παρουσιαστεί σε παράλληλη σειρά ημερίδων, που διοργανώνονται από διεθνείς φορείς, όπως το Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Technology) και το Global Agripreneur Summit, ενώ θα είναι καλεσμένοι στη φετινή BEYOND και οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού AgriNation Startup Cup.

To 10o Technology Forum έρχεται σε συνέχεια του ιδιαίτερα πετυχημένου 9ου TF, που έφερε τη Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ισραήλ, με τίτλο «Spotlight on Israel».

Επιπλέον, θα διεξαχθεί workshop από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Επιστημονική Ημερίδα από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», σχετικά με τις καινοτομικές και τεχνολογικές εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ.

Η παρουσίαση του προγράμματος ξεκίνησε με τη δήλωση του προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσου Τζήκα: «Από την πρώτη στιγμή της έμπνευσης της BEYOND, όραμά μας ήταν να καθιερώσουμε στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκθεση για τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, που να απευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με βάση όμως τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα».

Η πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που συνιστά το πιο αξιόπιστο διαβατήριο για την επιτυχή μετάβαση της πατρίδας μας, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στο μέλλον. Η 3η έκθεση BEYOND πιστοποιεί αυτήν ακριβώς τη στόχευση, αλλά και την υπόσχεση ενός ισχυρού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας να παίξει καθοριστικό ρόλο για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς κόμβου καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία».

Σύμφωνα με τον Managing Director της Be Best, Ευάγγελο Χαραλάμπους: «Στόχος της BEYOND είναι να συμβάλλει δραστικά στην προβολή και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.  Το 2023 αναμένεται να φιλοξενηθούν μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και startups που ξεχωρίζουν από 30 και πλέον χώρες, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη ένα εύφορο τεχνολογικό hub για την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα».

Ο συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, είπε χαρακτηριστικά: «Το AI θα έχει ουσιαστική θέση στην έκθεση και οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την επιλογή μας, καθιστώντας την έκθεση κάτι πολύ περισσότερο από ένα εμπορικό γεγονός: ένα πολιτικό γεγονός. Ανακύπτει το ερώτημα ποιο θα είναι το νομικό πλαίσιο και η ευθύνη κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ σχετικά με το ChatGPT-4. Το θεσμικό, οικονομικό και επιχειρηματικό πλαίσιο είναι σημαντικά και η BEYOND θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για αλλαγές». Ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, παρευρέθηκε επίσης στην παρουσίαση, και απηύθυνε χαιρετισμό.

Η Intracom Telecom θα είναι και φέτος Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης. Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ και ΗΕΤΙΑ.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Λίγα Λόγια για την Beyond

H BEYOND μια διεθνής πλατφόρμα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, η πρώτη του είδους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της ΜΕΝΑ, συνδυάζει υβριδικά την εκθεσιακή δομή και το συνεδριακό περιεχόμενο. Σχεδιασμένη για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες, η BEYOND συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά μυαλά, ταλέντα και προϊόντα της βιομηχανίας, παρουσιάζοντας κορυφαίους ομιλητές, τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και συναρπαστικές βιωματικές εμπειρίες. Στόχος της είναι να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλλει εποικοδομητικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Greek Marble | Then. Now. Forever». Η Ενιαία Ταυτότητα του Ελληνικού Μαρμάρου

«Forward Green» | 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη

Το Οινόραμα 2023 Ξεπέρασε Ακόμα και τον Εαυτό του!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+