“Ποια Θα Κατέβει;”

Women Act

Το μόνο που θυμάμαι από το 2012 είναι οι εθνικές εκλογές στις οποίες ήμουν υποψήφια βουλευτής. Αυτό ακούγεται ως μια απλή πρόταση, ήταν όμως η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσει η Women Act να σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, βασισμένο σε μια καινοτόμα πλατφόρμα, με στόχο να βοηθήσει υποψήφιες στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, έχω επανειλημμένα πει ότι όλα τα πολιτικά στελέχη θα πρέπει να δοκιμάζονται τακτικά σε εκλογές.

Άλλωστε, έχω επανειλημμένα πει ότι όλα τα πολιτικά στελέχη θα έπρεπε να δοκιμαστούν σε εκλογές, ώστε να αποκτήσουν τη σωστή αντίληψη της πολιτικής μέσω της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας.

Σκληρά Μαθήματα

Αυτό που δεν συμπληρώνω όταν μιλώ για εμένα το 2012, ωστόσο, είναι πόσο ψυχοφθόρο και τραυματικό μπορεί να είναι, ειδικά για μια νέα γυναίκα που εκτίθεται για πρώτη φορά. Δεν έχω μιλήσει για την εμπειρία μου, που ήταν γεμάτη σκληρά μαθήματα μίσους, εκμετάλλευσης και λεκτικής βίας, αλλά ακόμα περισσότερο για τη βαθιά προσωπική απογοήτευση βλέποντας τη διαδικασία από μέσα.

Μια διαδικασία η οποία αδικεί τις γυναίκες που δεν έχουν την εμπειρία, τους μηχανισμούς, τα δίκτυα, τη χρηματοδότηση, τις επαφές, την υποστήριξη, τους μέντορες και τόσα άλλα που έχουν σε πολύ μεγαλύτερη αφθονία πολλοί άνδρες υποψήφιοι.

Όμως, όλα αυτά που βάζουν τις γυναίκες να ξεκινάνε από μειονεκτική θέση, έγιναν κίνητρο για βελτίωση μέσω στοχευμένων δράσεων από την οργάνωσή μας.

Women CANdidates

Η Women Act ανακοίνωσε με χαρά πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το νέο της πρόγραμμα Women CANdidates, με στόχο να υποστηρίξει τις γυναίκες που παίρνουν την απόφαση να κατέβουν υποψήφιες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνες. Έχουμε στο πλευρό μας τους άξιους συνεργάτες μας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και τα πολιτικά και ακαδημαϊκά στελέχη που απαρτίζουν τις Ambassadors και τους Champions της οργάνωσής μας και θα δραστηριοποιηθούν στο πρόγραμμα αυτό.

Το πρόγραμμα Women CANdidates θα υποστηρίξει, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, τις γυναίκες από όλη την Ελλάδα και ανεξαρτήτως κομματικών και πολιτικών πεποιθήσεων, στον εκλογικό αγώνα τους. Αυτές τις γυναίκες θα τις ενδυναμώσει με συγκεκριμένα εργαλεία, δεξιότητες και δίκτυα, ώστε να νιώσουν έτοιμες να κατέβουν υποψήφιες, αφήνοντας πίσω ψυχολογικά και κοινωνικά εμπόδια.

Ακόμη, το Women CANdidates θα δώσει στις υποψήφιες εργαλεία ώστε να σχεδιάσουν τις καμπάνιες τους οι ίδιες. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι καλές πρακτικές που το πρόγραμμα θα εισάγει από την Αμερική. Οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν θα γίνουν κομμάτι μιας κοινότητας που θα είναι εκεί να υποστηρίξει και άλλες στο μέλλον, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνες που ζουν σε απομονωμένες ή ακριτικές περιοχές.

Τέλος, το πρόγραμμά μας θα έχει και άντρες υποστηρικτές της γυναικείας ενδυνάμωσης, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για έμφυλη ισότητα στη δημόσια σφαίρα.

“Ποια Θα Κατέβει;”

Τον Οκτώβρη η Women Act κλείνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο δώρο γι’ αυτή την επέτειο από την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος, ώστε να δούμε περισσότερες γυναίκες εκλεγμένες στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν και πότε θα γίνουν εκλογές αλλά “ποια θα κατέβει;”

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Επιδραστικές Γυναίκες στον Κόσμο: Επιτεύγματα και Ρόλοι

Είμαι Επικίνδυνη: 1 Φράση, 100 Γυναίκες, 100 Μαρτυρίες

Τέσσερις Υφυπουργοί Πρώτη Φορά Μαζί

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Women Act
Women Act

Η Μαίη Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Queen Mary College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε European Politics στο Birkbeck College και Politics of Empire and Post-Imperialism στο London School of Economics. Έμεινε στο εξωτερικό για 11 χρόνια, όπου εργάστηκε στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCΟ, στο Trans European Policy Studies Association (TEPSA), ενώ επί σειρά ετών ήταν στέλεχος στο Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου. Στην Ελλάδα έχει δουλέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα ως πολιτική αναλύτρια. Έχει ασχοληθεί με τις Διεθνείς Σχέσεις και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας από το 2011. Σήμερα είναι Ειδική Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Το 2017 ίδρυσε την Women Act, μια οργάνωση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια ζωή. Έχει μια κόρη, την Ολυμπία.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+