“Πόσο Μικρές Κουκκίδες Είμαστε Εμείς και οι Ιστορίες Μας”

Με αφορμή την κυκλοφορία του single “Matterless” από το νέο δίσκο της με το ίδιο όνομα, η Ειρήνη Σκυλακάκη μιλά στην αθηΝΕΑ για την έμπνευση πίσω από το κομμάτι, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του online πριν λίγες μέρες.

“Είχα καιρό να μοιραστώ με το κοινό νέα μουσική, με την κυκλοφορία λοιπόν του ‘Matterless’ νιώθω ένα τεράστιο βάρος να φεύγει από τις ώμους μου. Δεν ξέρω πώς θα πάει, αν θα αγαπηθεί από το κοινό ή όχι, όμως ξέρω ότι είναι ένα τραγούδι μου που αγαπώ ιδιαίτερα και θα σας πω πώς το έγραψα.

Βρισκόμουν μόνη μου στο σπίτι μου στο Λονδίνο και έπιασα την κιθάρα μου. Έπαιξα λα μινόρε και μετά ντο και τραγούδησα “I’m just a matterless matter”! Για το υπόλοιπο τραγούδι δεν μπορώ να πάρω κάποιο credit γιατί ήταν σαν να γράφτηκε από μόνο του και σε περίπου 4 λεπτά ήταν έτοιμο.

Η πηγή έμπνευσής μου; Αυτή η αίσθηση του πόσο μικρές κουκκίδες είμαστε εμείς και οι ιστορίες μας, όταν κανείς βλέπει τον πλανήτη μας από μακριά. Σχεδόν ‘άυλοι’ – matterless.

Δεν θα σας αποκαλύψω κάτι άλλο γιατί το πιο ωραίο σε ένα κομμάτι είναι να παίρνει τη μορφή της ιστορίας αυτού που το ακούει…”

Πρόκειται για τον τρίτο προσωπικό της δίσκο, τον οποίο η Ειρήνη θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό στις 28 Δεκεμβρίου, στο roof stage του Gazarte. Με νέο ήχο και την υπογραφή του Βρετανού παραγωγού Danton Supple (Coldplay, Soulsavers, Ian Brown, Morrissey, Patti Smith, The Doves), ο νέος δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου η Ειρήνη ζει μόνιμα από το 2015, και θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αγγλία η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2018.

Το “Matterless”, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές της Ειρήνης, διαθέτει πιο έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά τα τραγούδια, όπως λέει η ίδια, “έχουν τον ίδιο χαρακτήρα με διαφορετικό ‘ντύσιμο'”.

Από 1η Δεκεμβρίου, το “Matterless” θα είναι διαθέσιμο για pre-order, ενώ το ομώνυμο single μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω. Η Ειρήνη γράφει για τις μουσικές και τα τραγούδια που την εμπνέουν στο newsletter της αθηΝΕΑς κάθε Πέμπτη, μέσα από τη στήλη της “(Irene’s) Song to Make it Better”.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+