Το Φθινόπωρο Φεύγει με Τρόπο Φεστιβαλικό

Το φθινόπωρο αυτό ήταν αναμφίβολα γεμάτο, από πλευράς κινηματογραφικών Φεστιβάλ, και θα φύγει με ακόμη ένα. Ο λόγος για το 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, που ανέβασε αυλαία χθες στον κινηματογράφο Άστορ, όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι και την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου.

Σε αυτές τις 5 ημέρες, το σινεφίλ κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ένα φεστιβάλ “με τα όλα του”, καθώς πέρα από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών από ολόκληρο τον κόσμο (αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ), παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ανοιχτές, διαδραστικές συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και masterclasses.

Ειδικές Προβολές – Αφιερώματα

Η διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη του συναρπαστικού παρόντος, αλλά και του δυναμικού μέλλοντος του εθνογραφικού κινηματογράφου, κάνοντάς μας κοινωνούς του πολιτισμού των διαφόρων χωρών, περιλαμβάνει φέτος και δύο ειδικές προβολές.

Πρόκειται για την επετειακή προβολή της ταινίας του John Marshall “Oι Κυνηγοί”, καθώς και την προβολή του συμμετοχικού ντοκιμαντέρ “The Maribor Uprisings” των Maple Razsa και Milton Guillén.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αφιερώματα “Εργασία και Επισφάλεια” και “Άνθρωπος και Περιβάλλον”, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ethnofest με τη Διεύθυνση Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, φέτος εγκαινιάζεται μια ξεχωριστή ενότητα προβολών, οι “Εθνογραφίες της Ελλάδας”. Μέσα απ’ αυτή την ενότητα, το Ethnofest αναδεικνύει εθνογραφικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, που μελετούν κοινωνικά και πολιτιστικά φαινόμενα στον ελλαδικό χώρο.

* Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Σχετικά με το EthnoFest

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο και προβάλλει τις καλύτερες εθνογραφικές ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος, ως απόσταγμα της βιωμένης πραγματικότητας ανθρώπων και ομάδων από ολόκληρο τον πλανήτη, που προκύπτουν από την έρευνα επιστημόνων της οπτικής ανθρωπολογίας ή συγγενών κλάδων.

Η οπτική ανθρωπολογία είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο, το οποίο δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο, συνεπώς το Φεστιβάλ αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη πλατφόρμα προβολής του και έναν τόπο συνάντησης και ενημέρωσης καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να διατηρήσει το προφίλ της ως μίας από τις πιο πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, με προσανατολισμό να συστήσει τις καλύτερες δημιουργίες οπτικής ανθρωπολογίας στο κοινό, που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία να τις ανακαλύψει.

More Info

8o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
22 έως 26 Νοεμβρίου
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος εντός στοάς Κοραή)

Τιμές εισιτηρίων: 2 ευρώ ανά προβολή | 5 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο | 10 ευρώ για περιορισμένο αριθμό καρτών διαρκείας για 10 προβολές.
Είσοδος ελεύθερη για ανέργους, φοιτητές, καθώς και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και τώρα μαθαίνει την τέταρτη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ωστόσο η δημοσιογραφική της καρδιά ανήκει στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά. Αγαπά το σινεμά, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τη μουσική, τον χορό και να γράφει για όλα εκείνα που κάνουν εκείνη και τους άλλους που τα διαβάζουν καλύτερους και χαρούμενους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+