Πρεμιέρα για την Ψηφιακή Ακαδημία “Student Edition”

Ξεκινάει τις εργασίες της η Ψηφιακή Ακαδημία “Student Edition” από το CSIi, την ομάδα SeRi του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Eurolife FFH. Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη δημιουργική και εκπαιδευτική ενασχόληση των μαθητών με τον κόσμο του διαδικτύου.

Τα μαθήματα της Ψηφιακής Ακαδημίας: Student Edition ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα και τα εργαλεία σε μαθητές να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αναπτύσσοντας ψηφιακές δεξιότητες και αποκτώντας χρήσιμες και βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Το σχεδιασμό του προγράμματος έχει αναλάβει το CSIi, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα SeRi (STEM-Engineering-Robotics-Informatics) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης, διάρκειας 16 ωρών ο καθένας, και αποτελείται από δυο εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων. Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα είναι οι εισηγητές των εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεων, με τα μαθήματα να προσφέρονται δωρεάν για τους μαθητές που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα. Οι εκπαιδευτικές ενότητες προγραμματισμού και ρομποτικής θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 15:00-16:30, ενώ του game development κάθε Κυριακή 18:00-19:30. Υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, η Eurolife FFH δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις θετικές πτυχές του διαδικτύου, εξελίσσοντας και διευρύνοντας τις γνώσεις τους.

Για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, οι γονείς των ενδιαφερόμενων μαθητών αρκεί να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του Cyber Security International Institute (CSIi), ενώ σημειώνεται πως θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές θα λάβουν πιστοποίηση συμμετοχής.

Η Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition που έχει σχεδιαστεί από το CSIi, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, είναι μέρος ενός πολυδιάστατου προγράμματος εκπαιδεύσεων, το οποίο χωρίζεται σε τρεις Ψηφιακές Ακαδημίες πανελλαδικής εμβέλειας, με την κάθε μία να απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα συμμετεχόντων (Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition, Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition και Ψηφιακή Ακαδημία: Travel Edition). Βασικά χαρακτηριστικά όλων των Ψηφιακών Ακαδημιών είναι η χρήση του διαδικτύου, η ασφαλής πλοήγηση, η εξοικείωσή με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και η γνωριμία με τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό παρονομαστή την εκπαίδευση και εξελίσσουν τις δεξιότητες των ανθρώπων.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+