6 Προτάσεις για Δημιουργική Παιδική Απασχόληση

Δημιουργικό Παιχνίδι

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν κάνει την επανεκκίνηση τους και, σιγά σιγά, τα εργαστήρια θεατρικής αγωγής ή δημιουργικής απασχόλησης, οι σχολές χορού, τα ωδεία περιμένουν κι αυτά παιδιά (και γονείς). Με την προσδοκία αυτή τη χρονιά οι δραστηριότητες να πραγματοποιούνται χωρίς επιβεβλημένους περιορισμούς και με την προϋπόθεση πως θα τηρηθούν από όλους μας τα μέτρα για την προστασία μας από τον Covid-19, εντοπίσαμε τόπους και δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον ελεύθερό τους χρόνο.

Athens Comics Library

Τι θα λέγατε να εξερευνήσετε μια σειρά δράσεων με θέμα την τέχνη των comics; Η Athens Comics Library, που στεγάζεται στο Impact Hub Athens στο κέντρο της Αθήνας, πιστεύει στην εκπαιδευτική αξία των comics και γι’ αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Οι δράσεις που οργανώνει είναι αρκετές και απασχολούν όλες τις ηλικίες.

σχεδίαΜια από αυτές είναι η Τake Away Art,  μία σειρά πακέτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα πακέτα περιλαμβάνουν όλα τα υλικά που χρειάζονται, καθώς και οδηγίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα φαρσί, ώστε το παιδί με τη βοήθεια των γονιών να κάνουν ακόμη κι από το σπίτι δραστηριότητες που σχετίζονται με το κόμικ και τη δημιουργική αφήγηση.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα περισσότερων δράσεων εδώ.

Music Hub

Ενδεχομένως να μην είχατε σκεφτεί το πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας στο πιάνο για παιδιά ηλικίας από τρεισήμισι ετών. Πρόκειται για μια μέθοδο διδασκαλίας που έχει στόχο να εισαγάγει τα παιδιά στη μουσική παράλληλα με την εκμάθηση του πιάνου. Μια διαφορετική οπτική με μεθόδους που βασίζονται σε σύγχρονες παιδαγωγικές έρευνες και υλικό που ανανεώνεται συνεχώς. Η ανάπτυξη κινητικών και ακουστικών δεξιοτήτων, αλλά και της προσωπικής δημιουργίας και έκφρασης είναι πόλος έλξης.

Το μάθημα περιλαμβάνει ατομική και ομαδική διδασκαλία με βιωματικές δραστηριότητες αυτοσχεδιασμού, ρυθμικών και μελωδικών παιχνιδιών κ.ά. Το μότο της μουσικής προπαιδείας “Μικρά και Μεγάλα Παιδιά Ζωγραφίζουν τη Μουσική” μας άρεσε πολύ!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχεδία Art

Take Away ArtΤο πρόγραμμα δράσεων του καλοκαιρινού φεστιβάλ “9,5 Εβδομάδες στο Σχεδία Home”, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, είχε μεγάλη επιτυχία. Παιδικά εργαστήρια για την υφαντουργία, όπως για παράδειγμα η προσέγγιση των παιδιών στην παράδοση του αργαλειού,  ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις.

Εν αναμονή του νέου προγραμματισμού για ανάλογες δραστηριότητες, αξίζει η περιήγηση στα μέχρι τώρα τεκταινόμενα, εδώ.

Μπλε Τελεία

Η “Μπλε Τελεία” είναι ένα εργαστήριο ζωγραφικής και κατασκευών, για παιδιά από 6 ετών έως και έφηβους. Η ζωγράφος και εκπαιδευτικός της τέχνης Αιμιλία Μπαντούνα, δημιούργησε το εργαστήριο με στόχο τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και την τέχνη. Μέσα από ειδικά μελετημένα εικαστικά παιχνίδια, τα παιδιά γνωρίζουν τεχνικές, ιστορία της τέχνης και των πολιτισμών, ασκούνται στην συνεργασία και έχουν τη χαρά να εκθέτουν τα έργα τους.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Λύκειο των Eλληνίδων

art tutuΜε αφορμή τη φετινή επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι μια καλή ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά με τις παραδόσεις μας μέσα από τον χορό. Το Λύκειο Ελληνίδων οργανώνει μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού με ολιγομελή τμήματα και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Έναρξη μαθημάτων από την 1η Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Art Tutu

Αναμφισβήτητα ο πηλός είναι η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών σε διάφορες ηλικίες! Είναι όμως, λίγο δύσκολο να ασχοληθούν με αυτή την δραστηριότητα στο σπίτι. Το Αrt Τutu, λοιπόν, είναι ο χώρος που δημιούργησαν οι εικαστικοί Βιργινία Αξιώτη, Ξανθίππη Τσαλίμη, Κατερίνα Χριστοπούλου και τη κεραμίστρια Μαριλένα Σπετζούρη, ένας μη κερδοσκοπικός αστικός οργανισμός που φιλοξενεί εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, χορό, σεμινάρια.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Καλή αρχή και καλό δημιουργικό φθινόπωρο σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Ηγεσία και Γονεϊκότητα: Πώς Θα Γίνουμε Καλύτεροι Άνθρωποι για Εμάς και τα Παιδιά μας

Βοηθώντας Παιδιά και Εφήβους Όταν Μένουν Πίσω

Child’ Space Athens: Τα Πρώτα Βήματα του Μωρού

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
We Are Family
We Are Family

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Ανήσυχη από πολύ μικρή, της άρεσαν η μουσική, τα γράμματα και ο αθλητισμός. Στα 18 σπούδασε αισθητική και αργότερα έγινε make-up artist δίπλα στον Αχιλλέα Χαρίτο. Αφού συνεργάστηκε πάνω από 15 χρόνια με διάφορες εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης, τηλεοπτικά studios και wedding planners, ανακάλυψε πως θέλει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα παιδιά. Παρακολούθησε "εκπαιδευτικό δράμα" στο εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα και άρχισε να της δίνεται η έμπνευση για ιστορίες και παραμύθια που αφορούν ρόλους για παιδιά. Στη συνέχεια παρακολούθησε εργαστήρια ψυχολογίας γιατί την ενδιέφεραν οι διάφορες συμπεριφορές που διαμορφώνονται στους μικρούς μας φίλους, καθώς απέκτησε και η ίδια δύο γιους. Σήμερα σπουδάζει μονωδία-κλασσικό τραγούδι και ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το γρηγορότερο δυνατό το πτυχίο της. Συμμετέχει στο φωνητικό σύνολο "Eclipsis" και περνάει όμορφες εμπειρίες στη διάρκεια των προβών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+