Randstad Hellas: Οι Ευκαιρίες στην Ελληνική Αγορά Εργασίας

Randstad

Η αναζήτηση εργασίας στους κλάδους ενδιαφέροντος των υποψήφιων εργαζομένων αποδεικνύεται ότι ευθυγραμμίζεται με την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Όσο αυτή επιτυγχάνεται, ανάλογη είναι και η ανάπτυξη που αφορά την προσέλκυση νέων ταλέντων.

Αυτή τη στιγμή, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν μια αρκετά διαδεδομένη κατάσταση που αποτυπώνεται ως εξής: η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις αληθινές ανάγκες των εργαζομένων και έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες να αξιολογήσουν από την αρχή τις προτεραιότητές τους για να σταθεροποιήσουν τις αναταράξεις που επέφερε αυτή η κρίση, αλλά και να προετοιμαστούν για πιθανές μελλοντικές. Μιλώντας για αυτές, χρειάζεται να συνεκτιμήσουμε και το φαινόμενο του brain drain. Εργαζόμενοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, είτε ψηφιακά είτε κυριολεκτικά, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα ο “πόλεμος των ταλέντων” στη χώρα μας να γίνεται ακόμη πιο έντονος. Κάπως έτσι, λοιπόν, η προσφορά εργασίας δε βρίσκει πάντα την ανάλογη ανταπόκριση.

Ποιες είναι οι δεξιότητες, όμως, που αναζητούν στους υποψήφιους για εργασία οι Έλληνες εργοδότες; Υπάρχουν τελικά καλές επαγγελματικές ευκαιρίες και για ποιους; Η απάντηση είναι ναι. Και περισσότερες απαντήσεις μπορεί να λάβει κάποιος στη σειρά webinars της Randstad, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος αυτών των δωρεάν webinars είναι να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να τους υποστηρίξουν στην επόμενη απόφαση που αφορά την καριέρα τους.

Τα webinars “Randstad Intelligence Series for candidates: Spotlight on current needs of the Greek market” που ξεκινούν από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Νοεμβρίου – και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου σχεδιάστηκαν με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προσφερόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και για το πώς να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να τις διεκδικήσουν.

Στόχος των δωρεάν webinars είναι να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να τους υποστηρίξουν στην επόμενη απόφαση που αφορά την καριέρα τους.

Η Randstad δημιουργεί ψηφιακά το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και σε προσκαλεί να συμμετάσχεις. Αν εργάζεσαι στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ, της Λογιστικής και των Οικονομικών, των Logistics και της Βιομηχανίας και σκέφτεσαι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, τότε κλείσε μια θέση.

Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεσαι, είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι να κλείσει κάποιος την επόμενη θέση εργασίας αφιερώνει το 70% του χρόνου στην προετοιμασία και τη δικτύωση, ενώ στην υλοποίηση της αίτησης αφιερώνει μόνο ένα 10%. Η εύρεση μιας θέσης εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, καλά και γρήγορα αντανακλαστικά, μεθοδική προετοιμασία και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο σε ότι αφορά το προφίλ της θέσης όσο και σε αυτό της υποψήφιας εταιρείας.

Στη Randstad υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 480 θέσεις την τρέχουσα περίοδο και, εάν είσαι υποψήφιος, μπορείς να επωφεληθείς από την ευελιξία και την προσέγγιση των συμβούλων της, οι οποίοι όχι μόνο αντιλαμβάνονται πόσο απαιτητική μπορεί να είναι η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας, αλλά και το κατά πόσο εναρμονίζονται οι προσδοκίες σου με αυτές του υποψήφιου εργοδότη.

Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεσαι, είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες απαιτήσεις.

Spotlight: Ευκαιρίες στον Τομέα της Τεχνολογίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad, ο κλάδος της Τεχνολογίας παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη στο πεδίο της προσφοράς εργασίας, αγγίζοντας το ποσοστό +30%, ενώ και στο πεδίο των μισθολογικών παροχών αποτελεί έναν από τους πολύ καλά αμειβόμενους κλάδους, με αύξηση κατά 15-20% συγκριτικά με το 2020. Κάνοντας μια αρχική εκτίμηση, ο μισθός για έναν software architect ξεκινά από 3.100 ευρώ, ενώ για έναν big data engineer μπορεί να σκαρφαλώσει στα 3.500 ευρώ. Ποιες είναι, όμως, οι θέσεις εργασίας που θεωρούνται πιο περιζήτητες αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και ποιοι επιχειρηματικοί κλάδοι ανυπομονούν να στελεχωθούν με νέους επαγγελματίες;

Εξαιρώντας τον προφανή “προορισμό”, τον κλάδο της Τεχνολογίας, υπάρχουν και γειτονικοί κλάδοι, όπως το FinTech, καθώς και άλλες εταιρείες, όπως Διαδικτυακές Στοιχηματικές, Ναυτιλιακές, Φαρμακευτικές, Κατασκευαστικές, Τραπεζικές και Ξενοδοχειακές, που βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες. Πρόκειται για εταιρείες με έντονη εργασιακή ελκυστικότητα καθώς παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο τους, διατηρούν ηγετικές θέσεις και καλά μερίδια στην αγορά, ενώ επενδύουν διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αναγνωρίζοντας το στρατηγικό τους ρόλο στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Ο κλάδος της Τεχνολογίας παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη στο πεδίο της προσφοράς εργασίας, αγγίζοντας το ποσοστό +30%.

Αν ανατρέξει κανείς στις βάσεις δεδομένων της Randstad, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών HR στην Ελλάδα, θα δει ότι αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Αν σε ενδιαφέρει να κατανοήσεις τις τρέχουσες εξελίξεις στον δυναμικό αυτό κλάδο, να δεις το προφίλ των υποψήφιων εργοδοτών και να αντλήσεις επίκαιρες πληροφορίες για το πώς μπορείς να στηρίξεις τον επαγγελματικό σου εαυτό, να υποστηρίξεις καλύτερα την υποψηφιότητά σου ή να προετοιμαστείς για το νέο σου επαγγελματικό βήμα, μπορείς να εγγραφείς δωρεάν εδώ.

Θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις πρόσβαση στη μεγάλη εικόνα που αφορά τον κλάδο και τις τακτικές των μεγαλύτερων εταιρειών στην αναζήτηση υποψηφίων, αλλά και να αξιοποιήσεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το επαγγελματικό σου brand και να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα με πιο άρτιο, αλλά πάντα μοναδικό και προσωπικό τρόπο.

Spotlight: Ευκαιρίες στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής

Ποιες είναι οι προκλήσεις και πώς αλλάζει το τοπίο της εργασίας στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής; Οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τουλάχιστον 4 βασικές δυναμικές αλλαγές: τις ψηφιοποιημένες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, τις νέες δεξιότητες, τα real-time δεδομένα και τις συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Στο δωρεάν webinar εδώ, θα ενημερωθείς για τις νέες δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξεις και γιατί, θα δεις τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας –από junior μέχρι senior level– στην ελληνική αγορά και θα αντιληφθείς με ποιο τρόπο η Randstad μπορεί να σε υποστηρίξει στο επόμενο επαγγελματικό σου βήμα.

Extra hint: Η Randstad κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής στην Ελλάδα, διατηρώντας το μεγαλύτερο job vacancies hub, με περισσότερες από 600 προσφερόμενες θέσεις εργασίας στη διάρκεια του 2021 για πολλούς τομείς δραστηριότητας στην ελληνική αγορά.

Spotlight: Ευκαιρίες στον κλάδο των Μηχανικών

Αυξανόμενη είναι όμως και η τάση στις ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών, των ηλεκτρολόγων μηχανικών, των αρχιτεκτόνων καθώς και των μηχανολόγων μηχανικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad. Οι κλάδοι που απορροφούν πολύ μεγάλο μέρος της ζήτησης είναι οι: Ενέργεια, Κατασκευαστικός, Εφοδιαστική αλυσίδα, Βαριά Βιομηχανία και Ναυτιλία. Ιδιαίτερα για τους πρώτους τρεις, διαπιστώνεται μεγάλη προσφορά χάρη στην υλοποίηση επενδυτικών πλάνων σε ΑΠΕ, στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου με μεγάλα έργα στο προσκήνιο, καθώς και στον εκσυγχρονισμό με ταχείς ρυθμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αυξανόμενη είναι η τάση στις ειδικότητες των πολιτικών μηχανικών, των ηλεκτρολόγων μηχανικών, των αρχιτεκτόνων καθώς και των μηχανολόγων μηχανικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad.

Και σε αυτή την περίπτωση το “ταξίδι” της αναζήτησης έχει τους δικούς του όρους και κανόνες. Οι υποψήφιοι εργοδότες αναζητούν συγκεκριμένες δεξιότητες και συμμετέχουν στο “παιχνίδι” της αναζήτησης με ποικίλα μέσα. Στο webinar εδώ, θα αποκτήσεις πρόσβαση στην εικόνα που προκύπτει μέσα από 60 και πλέον ενεργές υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες των παραπάνω κλάδων.

Με την υποστήριξη των συμβούλων της Randstad, θα μάθεις τι ακριβώς ψάχνουν, τι προσφέρουν και με ποιο τρόπο θα καταφέρεις να γεφυρώσεις ένα πιθανό χάσμα με τον μελλοντικό εργοδότη σου. Θα ενημερωθείς για τις πιο ελκυστικές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή – ενώ θα ακούσεις τα do’s and dont’s για τη βελτίωση του βιογραφικού σου, ώστε να γεφυρώσεις ακόμη περισσότερο την απόσταση και να βρεθείς πιο κοντά στη θέση που επιθυμείς.

Spotlight: Ευκαιρίες στους κλάδους των Πωλήσεων και του Marketing

Μεγάλη άνοδος σημειώνεται και στην προσφορά που αφορά θέσεις εργασίας στον τομέα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, όπως και των Πωλήσεων, τομείς που, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα HR Trends της Randstad, βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις αναφορικά με την πρόθεση των HR τμημάτων να προσλάβουν νέο προσωπικό. Ο καθοριστικός παράγοντας που δικαιολογεί αυτή την πρόθεση είναι φυσικά η επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης πολλών εταιρειών στην αγορά, η οποία μεταφράστηκε σε άνοιγμα θέσεων, όπου καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 178% και 77% αντίστοιχα.

Μεγάλη άνοδος σημειώνεται και στην προσφορά που αφορά θέσεις εργασίας στον τομέα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, όπως και των Πωλήσεων.

Στο δωρεάν webinar εδώ, θα ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στον τομέα του Marketing και των Πωλήσεων, θα ενημερωθείς για τα τρέχοντα μισθολογικά δεδομένα και τις μη οικονομικές παροχές των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών και θα μάθεις ποιες τάσεις επικρατούν στην αγορά.

***

Σαφώς, κάθε ταξίδι σταδιοδρομίας είναι μοναδικό, όπως είναι και καθένας από εμάς. Σκοπός του “Randstad Intelligence Series for Candidates” είναι να σου δείξει ότι εκεί έξω υπάρχουν διαθέσιμες ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης που ίσως να σε ενδιαφέρουν. Εκτός από αυτό όμως, οι έμπειροι σύμβουλοι-recruiters της Randstad θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεται να πληροί το βιογραφικό σου σήμερα, θα σε καθοδηγήσουν στις πιο σύγχρονες διαδικασίες προσλήψεων και θα σε εξοικειώσουν με στρατηγικές προετοιμασίας και συνέντευξης.

Αν περνάει η ιδέα από το μυαλό σου ότι έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή να εξετάσεις μια επόμενη επαγγελματική επιλογή, τότε σίγουρα η παρακολούθηση αυτών των webinars θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια θα μπορούσε να είναι η θέση σου αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εργασίας.

Τι θα αποκομίσεις από τη συμμετοχή σου στο webinar που σε ενδιαφέρει; Τέσσερα βασικά πράγματα: θα ακούσεις τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, θα δεις τις ανάγκες των υποψήφιων εργοδοτών σε επίπεδο δεξιοτήτων, θα πάρεις χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή και αποδοτική παρουσίαση του βιογραφικού σου και φυσικά θα καταλάβεις με ποιους τρόπους μπορεί η Randstad να σε υποστηρίξει άμεσα ή μακροπρόθεσμα για να πετύχεις τους προσωπικούς στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Randstad

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+