Τα Βράδια του Μαρτίου Είναι Jazz!

Η jazz μουσική σκηνή της χώρας μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι μια από τις πιο δραστήριες στην Ευρώπη, παρόλο που οι συνθήκες στη μουσική βιομηχανία δεν την ευνοούν. Εξαίρετοι συνθέτες, δεξιοτέχνες μουσικοί και εντυπωσιακές φωνές κατακλύζουν τα jazz bar και τις σκηνές της Αθήνας που φιλοξενούν συχνά συναυλίες του είδους.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το 1ο BlackBox Jazz Music Festival στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός. Από το φεστιβάλ πέρασαν σπουδαίοι μουσικοί, καθώς και η νέα γενιά που δείχνει ότι το μέλλον της jazz είναι λαμπρό. Ημέρες sold out, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητευόμενοι και θαυμαστές της jazz συνέθεσαν ένα εορταστικό κλίμα που θα θυμόμαστε για καιρό.

Τον Μάρτιο η Jazz Μουσική Συνεχίζεται…

Το Half Note Jazz Club, το οποίο έχει φιλοξενήσει ιστορικές νύχτες μουσικής, οργανώνει δύο μοναδικές βραδιές που αξίζουν την προσοχή μας.

Ο πιανίστας, συνθέτης και καθηγητής στο φημισμένο Berklee College of Music Λευτέρης Κορδής παρουσιάζει, σε μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, το νέο του διπλό άλμπουμ «Aquarelles: Celebrating the Inner Child», στις 7 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, ο Λευτέρης Κορδής συγκεντρώνει φίλους, εξαίρετους μουσικούς, για να μας γνωρίσει το νέο του έργο, το οποίο κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες από την Inner Circle Music του σπουδαίου σαξοφωνίστα Greg Osby.

Το project είναι αυτοβιογραφικό και αποτυπώνει εμπειρίες τις οποίες έχει βιώσει και «δει» το γεμάτο σπίθα και ζωή «εσωτερικό παιδί» στη συναναστροφή του με καλλιτέχνες, δασκάλους/μέντορες, συγγενείς, όπως και σε φαινόμενα της ζωής. Αυτό το «παιδί», του οποίου η λάμψη σβήνει σταδιακά με την ενηλικίωση, κάποιοι άνθρωποι δεν το χάνουν ποτέ, ενώ κάποιοι άλλοι το ξανα-ανακαλύπτουν για να τους μεταμορφώσει, να τους θεραπεύσει και να τους οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη χάρη, σοφία και φως.

Στην παρουσίαση του δίσκου στο Half Note θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Τσάκας (σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο), ο Νεκτάριος Παπαγεωργίου (κλαρίνο, καβάλ), ο Κίμων Καρούτζος (κοντραμπάσο) και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (ντραμς, κρουστά).

Ο τελευταίος, βραβευμένος για τη μουσική του στο θέατρο, πάντα παρών με νέες συνθέσεις και live projects (κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις πλατφόρμες το έργο του «Human Compaction»), παραλαμβάνει τη σκυτάλη στο αγαπημένο jazz club και παρουσιάζει στις 20 Μαρτίου το project «Anthologia Graeca».

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και μαζί με το κουαρτέτο του συνομιλούν με Έλληνες ποιητές για μία μοναδική εμφάνιση στο Half Note Jazz Club.

Οι συνθέσεις του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον λόγο και την ποίηση, όπως φαίνεται στις τρεις προσωπικές του δουλειές. Με κεντρικό άξονα την jazz και τον αυτοσχεδιασμό, η μουσική του κουαρτέτου, με την ευγενική συμμετοχή της Νεφέλης Φασούλη, καταργεί τις φόρμες και υιοθετεί στοιχεία από διαφορετικά είδη, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που επεκτείνεται έξω από τα όρια της jazz.

Μαζί του, εκτός από τη Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, θα είναι ο Δημήτρης Τσάκας στο σαξόφωνο, ο Λευτέρης Κορδής στο πιάνο και τα πλήκτρα και ο Μιχάλης Καλκάνης στο μπάσο.

Ο Μάρτιος φέρνει την άνοιξη με πολλή jazz κι αυτό πολύ μας αρέσει!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Swiftconomics | Μαθήματα Οικονομίας από την Taylor Swift!

Αμαλία Κωνσταντακοπούλου | Οι Στοχευμένες Ερωτήσεις Είναι η Δεξιότητα της Δεκαετίας

 

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+