TC Group: «Κάθε Εφαρμογή Είναι μια Νέα Πρόκληση»

Trust

Η ελληνική εταιρεία tcgroup προσφέρει πολλά καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας στην οινοποιία. Για τους δύο πρεσβευτές της εταιρείας, τον Βασίλη Δημόπουλο και τον Γιώργο Καραγκιαούρη, ο οποίος απαντάει στις ερωτήσεις μας, κάθε εφαρμογή των προϊόντων αυτών σε ένα οινοποιείο αποτελεί και μια νέα πρόκληση. Με στόχο πάντα την άριστη συντήρηση των ελληνικών κρασιών, κάνοντας αργά αλλά σταθερά βήματα και κοιτάζοντας προς το μέλλον, καλλιεργούν συνεργασίες και αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης που αντέχουν στον χρόνο.

Πότε αποφασίσατε τη δημιουργία της εταιρείας και πώς οδηγηθήκατε στις αντιπροσωπείες όλων αυτών των προϊόντων;

TrustΗ αγάπη για το κρασί ήταν θεωρώ o βασικός παράγοντας που μας παρακίνησε στην ενασχόληση με αυτό, σε έναν χώρο με πολύ ενδιαφέρον και ωραίους ανθρώπους.

Έτσι, στα μέσα του 2019, ξεκίνησε η συνεργασία μας με την ουγγρική βαρελοποιία Trust του οίκου TFF και παράλληλα το μεγάλο ταξίδι μας στον χώρο των οινοποιείων. Η Τrust είναι εξαιρετικός συνεργάτης όχι μόνο για την ποιότητα παραγωγής και την οργάνωση, αλλά και για τη φροντίδα που δείχνει στις συνεργασίες με τους πελάτες, καθώς είναι πάντα δίπλα τους με προτάσεις και συμβουλές.

Με το πέρασμα του χρόνου, καθώς διαπιστώναμε δεδομένα και ανάγκες της αγοράς, η μία συνεργασία έφερε την άλλη. Με αργά αλλά σταθερά βήματα, εξετάζοντας πάντα την ποιοτική απόδοση των προϊόντων και λαμβάνοντας υπόψη την κριτική κάθε οινοποιείου.

Ποια είναι σήμερα η ανταπόκριση της αγοράς; Ευνοεί προς μια θετική κατεύθυνση η ανάπτυξη του κρασιού στην Ελλάδα;

Το σημαντικό είναι να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, τόσο για την εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας. Κάθε εφαρμογή είναι για εμάς μια νέα πρόκληση, με στόχο να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν τα προϊόντα μας σε συνάρτηση με τις ιδιαίτερες ανάγκες των οινοποιείων.

Είναι δεδομένο ότι η ανάπτυξη του κλάδου φέρνει γενικότερη ευφορία. Όταν ξεκινήσαμε τα οινοποιεία ήταν πολλά, αλλά στο διάστημα που πέρασε έγιναν ακόμη περισσότερα. Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει είναι ότι, στο σύνολό τους, έχουν τη διάθεση να εκσυγχρονιστούν και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα, πολλές φορές καινοτομώντας στην αγορά. Έτσι, βλέπουμε να αναδεικνύονται νέοι οινοποιοί, καθώς τα μεγάλα brand δημιουργούν ιδιαίτερα δεδομένα, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά, με αναγνωρίσεις και βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

«Τα οινοποιεία έχουν την πρώτη ύλη, τη γνώση και την απαίτηση για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, εμείς τα κατάλληλα υλικά και την τεχνογνωσία».

Αφιερώνετε πολλά χιλιόμετρα για να προσεγγίσετε τους δυνητικούς σας πελάτες, ώστε να έχετε διά ζώσης επικοινωνία μαζί τους. Τι σας έχει διδάξει όλη αυτή η εμπειρία;

Είναι δεδομένο ότι αυτό το «ταξίδι» είναι –μεταφορικά και κυριολεκτικά– μια σπουδαία εμπειρία. Είναι μεγάλη μας χαρά όταν γνωρίζουμε τόσο νέους ανθρώπους, αλλά και όταν συναντάμε τους ανθρώπους με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε.

Βλέπουμε ανθρώπους που μοχθούν και αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό δίνει ώθηση και σ’ εμάς. Έχουν την πρώτη ύλη, τη γνώση και την απαίτηση για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε τα κατάλληλα υλικά και την τεχνογνωσία για κάθε περίπτωση.

Κάθε επίσκεψη σε ένα οινοποιείο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα με τους ανθρώπους των αμπελιών. Πολλές φορές δεν υπάρχει καν αντικείμενο πώλησης σε μια επίσκεψη. Γενικά, οι λέξεις «σχέση και συνεργασία» προϋποθέτουν για μας χρόνο, και από αυτό τον χρόνο προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα, που σε κάθε περίπτωση έχουν ενδιαφέρον.

Ο χώρος του κρασιού έχει δικούς του κώδικες, ιδιαιτερότητες, αλλά και μεγάλη δυναμική. Ποια είναι η σχέση με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεστε;

Η επαφή με τον οινοποιό, τον οινολόγο, με όλους όσοι εμπλέκονται στη λειτουργία ενός οινοποιείου, θα πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στην από κοινού δημιουργία των δεδομένων εκείνων που θα οδηγήσουν σε νέες προτάσεις, νέες προοπτικές.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο σε όλες τις συνεργασίες μας με τους προμηθευτές του εξωτερικού είναι και ότι έχουμε καταφέρει να είναι όχι μόνο κοντά μας, αλλά και πολύ κοντά με κάθε οινοποιό, σε κάθε συνεργασία. Πολλοί οινοποιοί έχουν προσωπική επαφή με τους προμηθευτές μας. Είναι σημαντικό να τους έχουν δίπλα τους σε κάθε εφαρμογή, να αξιοποιούν και τις δικές τους εμπειρίες και συμβουλές.

«Οι λέξεις “σχέση και συνεργασία” προϋποθέτουν για μας χρόνο».

Ποια προϊόντα περιλαμβάνονται στο portfolio σας;

Τα δρύινα βαρέλια της Trust, που προέρχονται από επιλεγμένα δάση και περιλαμβάνουν προτάσεις για κάθε ποικιλία κρασιού. Οι αμφορείς Manetti Gusmano & Figli από την Τοσκάνη, τα τσιμεντένια «αυγά» της Wine&Egg και οι τσιμεντένιες δεξαμενές της Nomblot, για τη δυνατότητα να καλύπτει όλες τις ανάγκες, τόσο σε μεγέθη όσο και σε σχήματα (τουλίπες, κωνικές, τετράγωνες), δίνοντας στους οινοποιούς την ευκαιρία να δημιουργήσουν ιδιαίτερα κρασιά. Μεταξύ των προϊόντων αποθήκευσης κρασιού έχουμε επιλέξει και την τεχνολογική πρόταση των δεξαμενών Flexcube, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη ζήτηση και στην Ευρώπη.

Επίσης, εκπροσωπούμε τα προϊόντα Airocide, τα πιο εξελιγμένα συστήματα καθαρισμού αέρα για τους χώρους των οινοποιείων, και, τέλος, στο portfolio μας περιλαμβάνεται ένα πολύ ευαίσθητο και συνάμα σημαντικό στην επαφή του με το κρασί προϊόν, οι φελλοί της JGR Cork.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Θοδωρής Τσικρικώνης: Το Επόμενο Βήμα στα Κρασιά του Μέλλοντος

Αμπελώνας Καμκούτη: Με Αγάπη και Πάθος από Γενιά σε Γενιά

Κτήμα Ιατρίδη: Σαν τη Χαλκιδική Δεν Έχει… και στο Κρασί

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

H Δέσποινα Ράμμου διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα της αθηΝΕΑς. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως διευθύντρια σύνταξης στην παιδική έκδοση της Καθημερινής, «Οι Ερευνητές Πάνε Παντού», και ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό GEO. Έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων με περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Θεωρεί πως οι ωραίες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+