Θαμόν: Τα Ιωάννινα Έχουν Πλέον το Δικό τους Comfort Food

Θαμόν

Μερίδες στη μέση, slow food και «δίαιτα των 100 μιλίων» σε ένα εστιατόριο στην Παλαιά Αγορά των Ιωαννίνων.

Πίτες, τυριά και μπακλαβαδάκια. Αυτά σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τη γαστρονομία των Ιωαννίνων. Και όμως, αν σκεφτείς λίγο καλύτερα, αν παρατηρήσεις τα στοιχεία της φύσης, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, έχει να σου προσφέρει πολλά περισσότερα στο πιάτο σου.

ΘαμόνΑυτό το ξέρει καλά ο Θανάσης Τάσσος, που ανήκει στη νέα μαγειρική γενιά της πόλης. Μια γαστρονομική κοινότητα που περιηγήθηκε σε ξενοδοχεία και απαιτητικά εστιατόρια σε ελληνικά νησιά και στην Ευρώπη και επέστρεψε με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

Η νέα γενιά της μαγειρικής σκηνής των Ιωαννίνων χαρακτηρίζεται από συνειδητότητα. Που μεταφράζεται σε επίγνωση του τόπου, των πρώτων υλών, της γιαννιώτικης παράδοσης, αλλά και των νέων τάσεων. Και οι νέες τάσεις είναι το «εμπρός – πίσω» σε μοντέρνα σκεύη, μερίδες στη μέση, slow food με τσίπουρο της περιοχής και τοπικά προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα το πολύ 100 χιλιομέτρων.

ΘαμόνΣτο Θαμόν, το νέο bistro της πόλης, το «100-Mile Diet» γίνεται πράξη. Πέστροφα από τη λίμνη, ζόχια, μορχέλες, καδοτύρι Μετσόβου και μοσχαρίσια μάγουλα είναι κάποια από τα στοιχεία των πιάτων.

Ο Θανάσης Τάσσος θα σε περιμένει, κυριολεκτικά, στην πόρτα, για να σε καλωσορίσει και οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα θα σου «σπάσουν» τη μύτη. Ό,τι είναι πιο φρέσκο, αυτό θα μπει στο πιάτο. Ό,τι δίνει ο τόπος των Ιωαννίνων και η εποχή.

Μοντέρνο design με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, το Θαμόν παίρνει λίγο από την αύρα της Παλιάς Αγοράς της πόλης, όπου επί Τουρκοκρατίας ανθούσε το εμπόριο με κοσμοπολίτες μουστερήδες (=πελάτες) που χάζευαν το ταλέντο των μαστόρων και την ποικιλία από τα σκεύη αργυροχρυσοχοΐας.

Θαμόν

Τα Ιωάννινα έχουν μια διαφορετική γοητεία. Δεν είναι σαν τον υπόλοιπο νομό με τα «ατσαλάκωτα» Ζαγοροχώρια. Και η λίμνη με το βουνό της, το Μιτσικέλι, κάνουν τον προορισμό ευλογημένο, με προϊόντα που δεν θα βρεις αλλού και συνταγές που δεν έχεις ξανακούσει.

Στο Θαμόν θα μυηθείς στην τοπική, αυθεντική γιαννιώτικη κουζίνα. Είναι το νέο εστιατόριο της πόλης στο οποίο θα γίνεις σίγουρα θαμώνας.

θamõn – New Age Bistro | Αβέρωφ 63 , Ιωάννινα, τηλ. 2651 083500 | www.thamon.gr

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Vezene Santorini: Γη και Θάλασσα Μεγαλουργούν στον Βωμό του Fine Comfort Dining

Ακτή Ντοβίλ: Θαλάττης Γεύσεις

Γαστρονομική Εμπειρία στα Παραδοσιακά «Κόκκινα Πιθάρια» στη Βυτίνα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Storyteller
Storyteller

Η Λώρα Αργυροπούλου ασχολείται με την επικοινωνία και το στρατηγικό μάρκετινγκ με ειδίκευση στον τουρισμό και τα events. Μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να συναντάει ανθρώπους ή να κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+