Tips για Ένα Συναυλιακό Καλοκαίρι που δεν θα Σπάσει το Ταμείο 

Tips για οικονομικό συναυλιακό καλοκαίρι

Το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι μέρες μεγαλώνουν και το καλοκαίρι πλησιάζει. Τα βράδια, το νυχτερινό αεράκι μας καλεί να ξενυχτήσουμε και η διάθεση είναι… συναυλιακή. Ονειρεύεστε τη στιγμή που θα δείτε ζωντανά τους αγαπημένους σας μουσικούς, αλλά ξυπνάτε απότομα όταν βλέπετε τις τιμές των εισιτηρίων; Πώς θα καταφέρετε να πάτε σε όλες αυτές τις συναυλίες χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη; Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να είστε οργανωμένοι και να κινηθείτε εγκαίρως! 

Το φάσμα τιμών στις οποίες μπορεί κανείς να προμηθευτεί εισιτήρια για συναυλίες είναι εντυπωσιακό – ξεκινώντας από τα επίσημα κανάλια, όπου τα πράγματα είναι πιο δομημένα, μέχρι τη δευτερογενή αγορά προμήθειας εισιτηρίων, που χαρακτηρίζεται από σημαντικά σκαμπανεβάσματα στις τιμές, με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, όπως διαμορφώνονται μια δεδομένη στιγμή. 

Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις διαφοροποιήσεις στις τιμές, καθώς και προωθητικές δράσεις και άλλα προνόμια, στο έπακρο. 

Εκπτώσεις και Μειωμένες Τιμές στα Εισιτήρια 

 • Πολλές συναυλίες προσφέρουν εκπτωτικά «earlybird» εισιτήρια, μόλις ξεκινήσει η προπώληση. Σε κάποιες περιπτώσεις, απαιτείται προεγγραφή σε λίστα προπώλησης εισιτηρίων του φεστιβάλ ή του επίσημου διανομέα για να έχει κανείς πρόσβαση στα earlybird tickets, τα οποία, συνήθως, προσφέρονται σε προνομιακές τιμές. 
 • Σε δημοφιλείς συναυλίες, που αναμένεται να γίνουν άμεσα soldout, τα εισιτήρια είναι, προφανώς, περιζήτητα. Αφενός λοιπόν earlybird tickets σπάνια θα προσφερθούν, αφετέρου έχει νόημα κανείς να εξασφαλίσει το εισιτήριό του με την πρώτη ευκαιρία, στην επίσημη κυκλοφορία, αφού, κατά κανόνα, αν χρειαστεί να το προμηθευτεί από τη δευτερογενή αγορά, θα το πληρώσει ακριβότερα. Ενημερωθείτε εγκαίρως ως προς το πότε ανοίγει η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες που σας ενδιαφέρουν, βάλτε υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας και να είστε έτοιμοι να κάνετε την αγορά σας. Στις πιο hot συναυλίες του καλοκαιριού, κάθε δευτερόλεπτο μετράει! 
 • Αντί να σκέφτεται κανείς τις συναυλίες ως μεμονωμένες εκδηλώσεις, αξίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί ένα εισιτήριο πολλαπλών ημερών σε φεστιβάλ τα οποία τον ενδιαφέρουν, καθώς αυτά τα εισιτήρια συχνά προσφέρονται σε μειωμένη τιμή. Ενδεικτικά, φέτος το καλοκαίρι, τόσο το Rockwave Festival, το Release Athens Festival , όσο και το EJEKT Festival προσφέρουν μειωμένες τιμές σε εισιτήρια πολλαπλών ημερών. 
 • Πολλοί διοργανωτές, μεταξύ των οποίων το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στα ομαδικά εισιτήρια (tip: συνήθως ομαδικά θεωρούνται τα 20+ εισιτήρια). Οργανώστε την παρέα σας και προχωρήστε σε ομαδική κράτηση – θα περάσετε μια όμορφη βραδιά με φίλους και θα έχετε κάνει καλό στην τσέπη σας! Άλλωστε, είναι πια πιο εύκολο από ποτέ να μοιράσετε τα έξοδα, αρκεί μόνο να έχετε κατεβάσει NEXT by NBG, το πρώτο youth banking app.   
 • Αν εκτιμάτε τη δουλειά που κάνει ένας οργανισμός ή πολιτιστικός φορέας, ίσως έχει νόημα να εξετάσετε το ενδεχόμενο στήριξής του μέσα από ένα πρόγραμμα μελών, το οποίο παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις και άλλα προνόμια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Κάρτες Φίλων του Φεστιβάλ Αθηνών, που προσφέρουν έκπτωση 20% σε εισιτήρια επιλεγμένων εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων προνομίων. 
 • Αν ψάχνετε εισιτήρια για μια συγκεκριμένη εκδήλωση, μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια social media του διοργανωτή, όπου συχνά θα βρείτε σχόλια σχετικά με διαθέσιμα εισιτήρια σε προσιτές τιμές. Μείνετε επίσης συντονισμένοι στα social media για να αναζητήσετε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής σε μειωμένες τιμές, με τη δέουσα προσοχή πάντα, καθώς οι ψηφιακές απάτες είναι διαδεδομένο φαινόμενο. 

Διαγωνισμοί Εισιτηρίων, Ανοιχτές Εκδηλώσεις και Εθελοντισμός 

 • Στις ιστοσελίδες των εκδηλώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε και για τους χορηγούς τους. Στη συνέχεια αναζητήστε διαγωνισμούς που τρέχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες συχνά χαρίζουν διπλές προσκλήσεις. 
 • Ραδιοφωνικοί σταθμοί χαρίζουν προσκλήσεις για μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου – μείνετε συντονισμένοι για να είστε ενήμεροι για τις τελευταίες προσφορές. Ενημερωθείτε για ενεργούς διαγωνισμούς εδώ, εδώ και εδώ. 
 • Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται και πολλές δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις στους δήμους της Αττικής, όπως και στο ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Αναζητήστε τα σχετικά προγράμματα και θα σας εκπλήξει η γκάμα που θα συναντήσετε! 
 • Για να ζήσετε την εμπειρία μεγάλων φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού με οικονομικό τρόπο, αναζητήστε θέσεις εθελοντικής εργασίας στα φεστιβάλ της επιλογής σας. Φεστιβάλ όπως το Γκλάστονμπερι προσφέρουν ακόμη και θέσεις εργασίας επί πληρωμή. Για εθελοντικές θέσεις εργασίας στο Rockwave, απευθυνθείτε εδώ. Ενημερωθείτε στις ιστοσελίδες Workaway, Worldpackers και Elix για εθελοντικές δράσεις διαφόρων ειδών, συμπεριλαμβανομένων μουσικών εκδηλώσεων. 

Εισιτήρια στη Δευτερογενή Αγορά: Με Προσοχή! 

Για τέλος, αφήσαμε τη δευτερογενή αγορά εισιτηρίων, η οποία απαιτεί προσοχή, καθώς συχνά η απουσία δικλείδων ασφαλείας ευνοεί τις απάτες. Ακολουθώντας κάποιες καλές πρακτικές, αλλά και ακούγοντας το ένστικτό σας, μπορείτε να ξεχωρίσετε τις ευκαιρίες και να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν. 

 • Προτιμήστε γνωστές και αξιόπιστες ιστοσελίδες επαναπώλησης εισιτηρίων, οι οποίες είναι περισσότερο ασφαλείς, καθώς έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα για τον έλεγχο της αυθεντικότητας των εισιτηρίων και την προστασία των αγοραστών. 
 • Κατά την πραγματοποίηση online αγορών, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας αρχίζει με «https://» και αναζητήστε το εικονίδιο του κλειδώματος στη γραμμή διεύθυνσης του browser. Αυτά υποδηλώνουν ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη, μειώνοντας τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών σας δεδομένων. 
 • Αν αγοράζετε από έναν ιδιωτικό πωλητή σε πλατφόρμες όπως το eBay, ελέγξτε τις αξιολογήσεις και τις κριτικές του. Αναζητήστε πωλητές με ιστορικό θετικών συναλλαγών και αποφύγετε εκείνους με ύποπτα ή αρνητικά σχόλια. 
 • Πριν προχωρήσετε σε μια αγορά, ζητήστε από τον πωλητή το μοναδικό barcode ή τον αριθμό επιβεβαίωσης του εισιτηρίου. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον χώρο διεξαγωγής ή τον διοργανωτή για να επαληθεύσετε την αυθεντικότητα του εισιτηρίου. 
 • Αποφύγετε τις μεταφορές χρημάτων με τραπεζικά εμβάσματα ή τα μετρητά, προτιμώντας μεθόδους πληρωμής που προσφέρουν κάποια προστασία στον αγοραστή σε περίπτωση απάτης, όπως πιστωτικές κάρτες ή PayPal. 
 • Αν η τιμή ενός εισιτηρίου φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα έτσι θα είναι. Να είστε προσεκτικοί με πωλητές που προσφέρουν εισιτήρια σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από την αγοραία τους αξία, καθώς ενδέχεται να είναι πλαστά ή να μην υπάρχουν καν. 
 • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αγορές της τελευταίας στιγμής. Οι αγοραστές που αναζητούν εισιτήρια για εξαντλημένες εκδηλώσεις είναι πιο εύκολο να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. 
 • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Αν κάτι στη συναλλαγή φαίνεται ύποπτο ή αν ο πωλητής αποφεύγει τις ξεκάθαρες απαντήσεις, είναι προτιμότερο να αποχωρήσετε. Καλύτερα να είστε ασφαλείς, παρά να πέσετε θύμα απάτης! Άλλωστε, με τέτοιον πλούτο εκδηλώσεων και εμπειριών, πάντα θα βρει κανείς μια όμορφη εναλλακτική πρόταση για να απολαύσει τη μουσική που αγαπά. 

Καλή συναυλιακή σεζόν και καλό καλοκαίρι! 

 

Με την υποστήριξη

A8inea

Το παρόν άρθρο συντάχθηκε αποκλειστικά από την αθηΝΕΑ. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι γενικού και ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν προορίζονται για να θεωρηθούν ως νομικές, λογιστικές, φορολογικές, επενδυτικές ή άλλες συμβουλές. Η ιδιότητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. ως χορηγός του παρόντος άρθρου δεν αποτελεί ούτε δύναται να ερμηνευθεί ως εγγύηση ή ανάληψη οιασδήποτε ευθύνης για την ακρίβεια, επάρκεια, πληρότητα, εγκυρότητα ή χρησιμότητα του περιεχομένου του καθώς και για το εν γένει περιεχόμενό του. Κάθε τυχόν επενδυτική ή άλλη απόφαση πρέπει να λαμβάνεται με ίδια κρίση του αναγνώστη και να βασίζεται σε προσωπική ενημέρωσή του. Ο αναγνώστης, πριν τη λήψη τυχόν επενδυτικών ή άλλων αποφάσεών του, χρειάζεται να λαμβάνει κάθε απαιτούμενη επαγγελματική συμβουλή από δικούς του ανεξάρτητους επενδυτικούς, νομικούς, φορολογικούς ή άλλους συμβούλους. Η Τράπεζα δεν ευθύνεται ούτε αναλαμβάνει ουδεμία νομική υποχρέωση σε σχέση με ή ως συνέπεια ενδεχόμενης επενδυτικής ή άλλης απόφασης που βασίστηκε στο παρόν άρθρο. Ακόμη, δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση απώλεια ή ζημία που μπορεί να προκύψει από την ανάγνωση/ χρήση του παρόντος άρθρου.

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Η Οικονομική Εκπαίδευση των Παιδιών Είναι Δύναμη

Banking Essentials: Το Γλωσσάρι των Χρηματοοικονομικών

Πράσινες Επενδύσεις ή Επενδύοντας στο Μέλλον μας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+