Το 16ο Los Angeles Greek Film Festival Ξεκίνησε

Το 16ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (LAGFF), με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αριστοτέλη Κατωπόδη, θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, με πολλαπλές διά ζώσης προβολές ταινιών και εκδηλώσεις. Θα ακολουθήσει ένα virtual πρόγραμμα με προβολές ταινιών και συναρπαστικά διαδικτυακά σεμινάρια από τις 12 έως τις 29 Μαΐου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε πίσω θεατές και παραγωγούς, ας συναντηθούμε και πάλι από κοντά», δηλώνει ο Κατωπόδης. «Λάβαμε περισσότερες από 250 υποβολές ταινιών φέτος, πολλές από τις οποίες αντικατοπτρίζουν εξαιρετική δημιουργικότητα και διαφορετικότητα. Ενώ η επίπτωση της πανδημίας ήταν εμφανής στον αριθμό των ταινιών που γυρίστηκαν, η επιμονή των παραγωγών είναι εκπληκτική».

Το LAGFF είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως σκοπό να φέρνει ταινίες και παραγωγούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τελευταία 15 χρόνια, το LAGFF έχει προβάλει πάνω από 520 ταινίες και έχει φιλοξενήσει πάνω από 500 παραγωγούς που στηρίζουν τις ταινίες τους.

Highlight ταινίες:

  • «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη και «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού.

Χώροι και Σημαντικές Ημερομηνίες

  • 9 Μαΐου: Opening Night & Reception στο UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture (James Bridges Theatre)
  • 10-15 Μαΐου: Θεατρικές προβολές στις αίθουσες των LA Live Regal Cinemas
  • 14 Μαΐου: Πρωινό για τους παραγωγούς, αφιέρωμα της Olympia Dukakis με παρουσίαση από τον Apollo Dukakis
  • 15 Μαΐου: Closing Night με βραβεία και εορταστικές εκδηλώσεις στο Silver Screen Theatre του Pacific Design Center στο West Hollywood

Το LAGFF Gold Pass ($ 175) προσφέρει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις κινηματογραφικές και virtual προβολές, τα διαδικτυακά σεμινάρια και workshops, είσοδο τη βραδιά των εγκαινίων και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Χρυσοί χορηγοί του φεστιβάλ είναι οι AT&T, West Coast Investors και G.P. Kolovos & Associates.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+