Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Γιορτάζει τα 5 του Χρόνια

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει τα πέντε χρόνια από την ημέρα που παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία, με ένα ιδιαίτερο βίντεο που δημιούργησε σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Το Προσωπό Μου | Κείμενο Γιάννης Αστέρης

«Βρήκα το βήμα μου — βρήκα τη στάση μου — βρίσκω και την αναπνοή μου. Τα μάτια μου κλειστά και σε διασχίζω με μεγάλη σιγουριά. Νιώθω τα βήματα νιώθω τις ανάσες νιώθω τα σώματα αχ τα σώματα ζεστά και χλιαρά ψηλά ογκώδη σφιγμένα ή ξαπλωτά, μακρόσυρτα σαν έπη φευγαλέα σαν αστραπές, σέρνονται σαν ανάγνωση που νύσταξε ή αιωρούνται σαν υπονοούμενα — κι όμως δες: σε διασχίζω μέσα στην ησυχία: κάποιο χέρι έπιασε το σφουγγάρι κι έσβησε όλους τους ήχους έσβησε τα μουρμουρητά τα γέλια και τα κουδούνια το πρώτο το δεύτερο το τρίτο μέχρι που ακούγεται η φωνή σου, καθαρή και μόνη: μια μελωδία γνώριμη που την ακούω για πρώτη φορά. Χάρη σ’ εσένα βρήκα το πρόσωπό μου».

Η Επέτειος των 5 Χρόνων

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, τα 5 χρόνια από την ημέρα που παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) το 2017.

Στο επετειακό βίντεο «Το Πρόσωπό Μου» του Γιάννη Αστερή ακούγεται η φωνή του Χάρη Φραγκούλη. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος. Πρωταγωνιστεί ο Άνχελ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δείτε το βίντεο:

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+