The Digital Gate IV | Νέες Εμπειρίες και Καινοτόμες Λύσεις για Όσους Ταξιδεύουν

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας «The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park, η Τελετή Βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της ομάδας του ΔΑΑ από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Director, Communications & Marketing, τον Ιωάννη Κόλλα, Director, Human Resources, και τον Αλέξανδρο Αποστολίδη, ITT Manager. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Δρίτσας, CEO του Elevate Greece SA, μίλησε για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και τη σύνδεση των καινοτόμων εγχειρημάτων με εδραιωμένους οργανισμούς.

Την πορεία του προγράμματος The Digital Gate από το καινοτόμο ξεκίνημά του, πριν από σχεδόν 10 χρόνια, έως σήμερα, καθώς και την εικόνα του ακαδημαϊκού χώρου και τους τρόπους με τους οποίους τα προγράμματα αυτά ενθαρρύνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, ανέλυσαν ο καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, ΟΠΑ, και η καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, επιστημονική υπεύθυνη ACEin και Partner, Uni.Fund.

Παράλληλα, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους και τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών τους (Proof of Concepts). Συνοψίζοντας τις παρουσιάσεις, η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε την τοποθέτηση στην εκτός Σένγκεν περιοχή ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας πετάλι, ενώ η ομάδα Voice Heard παρουσίασε εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας.

Ακόμη, η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, υλοποιώντας μια ειδική περιοχή (pet relief area) στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ITT Director του ΔΑΑ, στόχος της εταιρείας αεροδρομίου είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμα εγχειρήματα και να προωθεί την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο. Παράλληλα, ανακοινώθηκε στις ομάδες η επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος του έτους, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη, αλλά και προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις πιλοτικές εφαρμογές καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Η «Circulart Thessaloniki» στην 1η Διεθνή Έκθεση «FORWARD GREEN»

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος | #Her_Research 2023 σε μια Λαμπερή Τελετή Βράβευσης

E-Book | Ξενάγηση στην Εθνική Γλυπτοθήκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+