Βραδιές Γαστρονομίας και Μουσικής τον Μάιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival, με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής την Πέμπτη 4 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

Αρχαία Διατροφή και Γευσιγνωσία Κρασιού | 4 Μαΐου

Κρασί, το δώρο του Διονύσου! Αλήθεια, ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιλάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης;

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του μουσείου μέσω μιας διαφορετικής περιήγησης στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση, με πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, το οποίο συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Πληροφορίες

Πέμπτη 4 Μαΐου | Ξενάγηση για αρχαία διατροφή: 19:00-20:00 | Γευσιγνωσία στο εστιατόριο: 20:00-22:00 | Για κρατήσεις πατήστε εδώ και εδώ.

Βραδιά Τζαζ με Θέα στην Ακρόπολη | 22 Μαΐου

Οι Mammal Hands, ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ και μίνιμαλ μουσικής, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στη βεράντα του εστιατορίου του μουσείου. Στη δεκαετή πορεία του με πέντε εντυπωσιακούς δίσκους, το τρίο από το Norwich αναμειγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως post-rock, ambient και electronica.

Πληροφορίες

Δευτέρα 22 Μαΐου στις 8:30 | Για κρατήσεις πατήστε εδώ και εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 Χρόνια Από τη Γέννησή της

Φλέρυ Νταντωνάκη | Το Αηδόνι του Φεγγαριού

Το Γυναίκειο Γυμνό στην Τέχνη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+