WE LEAD: Δωρεάν Tech Training σε Γυναίκες που Θέλουν να Ηγηθούν στις Επιχειρήσεις του Αύριο

Tο WE LEAD παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία στις γυναίκες να γίνουν οι ηγέτιδες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων του αύριο. Αυτή τη φορά, τα WE LEAD Bootcamps σε Front-End και Back-End Development διατίθενται δωρεάν και προσφέρουν στις συμμετέχουσες μέχρι και 100 ώρες online tech training. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει!

WeLead

Το WE LEAD, ένας νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies, ανακοινώνει δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development, διάρκειας 15 εβδομάδων (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024). Στόχος του WE LEAD μέσω των tech bootcamps είναι να συμβάλλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος στον χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν.

Τα bootcamps σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Code.Hub, διακεκριμένο φορέα εκπαίδευσης, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε επιστήμονες και επαγγελματίες στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Απευθύνονται σε γυναίκες –σις και τρανς– ηλικίας 18 ετών και άνω με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές ή στον προγραμματισμό, που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στον χώρο της τεχνολογίας, θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ή επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας έπειτα από μια διακοπή. Τα προγράμματα front-end και back-end development δίνουν έμφαση σε τεχνολογίες με υψηλή ζήτηση –Java & Spring στο back-end development και HTML, CSS, JavaScript, Angular στο front-end development– με σκοπό οι συμμετέχουσες να λάβουν την απαιτούμενη γνώση για να εισέλθουν ή να επανέλθουν άμεσα στο εργασιακό περιβάλλον.

«Το όραμά μας για έναν ισότιμο κόσμο τεχνολογίας περιλαμβάνει την ενδυνάμωση γυναικών σε κάθε στάδιο της καριέρας τους».

Η διάρκεια των bootcamps είναι 15 εβδομάδες και ξεκινούν με το οrientation week, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα συνομιλήσουν με tech επαγγελματίες και θα κατανοήσουν καλύτερα το πρόγραμμα. Στη συνέχεια ακολουθεί η τεχνική εκπαίδευση διάρκειας 80 ή 100 ωρών, αναλόγως το πρόγραμμα. Οι συμμετέχουσες θα εργαστούν σε πραγματικά projects, δημιουργώντας ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο που θα τους είναι χρήσιμο στην επαγγελματική τους πορεία, ενώ μέντορες από τον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων θα τους παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση καθόλη τη διάρκεια.

We LeadΜε την ολοκλήρωση των bootcamps, οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα ακολουθήσει το career week, με εκπροσώπους εταιρειών που προσλαμβάνουν άμεσα. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται και θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας.

Το Όραμα για Έναν Ισότιμο Κόσμο Τεχνολογίας

Η Ελένη Ακτύπη, managing director του WΕ LEAD, ανέφερε σχετικά: «Το όραμά μας για έναν ισότιμο κόσμο τεχνολογίας περιλαμβάνει την ενδυνάμωση γυναικών σε κάθε στάδιο της καριέρας τους, καθώς και συνεχή συνεργασία με ομάδες, εταιρείες και οργανισμούς, για να εξασφαλίσουμε πως ο δρόμος προς την ανάληψη ηγετικών θέσεων είναι ανοιχτός για όλες τις γυναίκες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το πρώτο βήμα για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα. Η επιλογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων έγινε με βάση τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, τις μελλοντικές προοπτικές του χώρου, καθώς και του χαμηλού ποσοστού γυναικών σε αντίστοιχους ρόλους – κάτω του 20%. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις πρώτες #weLEADERs και μελλοντικές ambassadors ενός κόσμου όπου η φωνή κάθε γυναίκας θα αντηχεί στην εξέλιξη της τεχνολογικής βιομηχανίας».

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα καθώς και για να κάνετε αίτηση επισκεφθείτε το site του WE LEAD εδώ.

Σχετικά με το WE LEAD

WeLeadΤο WE LEAD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies το 2023, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο που θα οδηγήσει τις γυναίκες –σις και τρανς– σε θέσεις ηγεσίας. Ξεκινώντας με το tech industry, έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα και κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε αλλαγή, το WE LEAD προσφέρει στις συμμετέχουσες επιμορφωτικά προγράμματα για την ανάπτυξη business και tech δεξιοτήτων, mentoring, ευκαιρίες εργασίας και networking, συμβάλλοντας στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας.

Μάθετε περισσότερα στο joinwelead.org.

Σχετικά με το Libra Philanthropies

WeLead

Το Libra Philanthropies είναι ένα ιδιωτικό ανεξάρτητο ίδρυμα, που ιδρύθηκε από το Libra Group το 2023, και βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια κοινωνικής ευθύνης και φιλανθρωπικής δραστηριότητας. Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης της φιλανθρωπίας, το Libra Philanthropies δημιουργεί νέους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ενισχύει τους υπάρχοντες σε όλο τον κόσμο για να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων και να αντιμετωπίσει παγκόσμιες κοινωνικές προκλήσεις σε πέντε βασικούς τομείς: οικονομία, εκπαίδευση, υγεία, ανθρωπιστική βοήθεια και ηγεσία.

Μάθετε περισσότερα στο libraphilanthropies.org.

Σχετικά με την Code.Hub

WeLeadΗ Code.Hub είναι το πρώτο hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σχετικές με εκπαίδευση και ανάπτυξη (learning & development), στελέχωση (recruitment) και υλοποίηση έργων πληροφορικής και τεχνολογίας (Outsourcing & Project Delivery). Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην εύρεση της κατάλληλης επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε επαγγελματία του χώρου της τεχνολογίας τη δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε στο codehub.gr.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε στο athtech.gr.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

To the Boardroom Γιορτάζει τον Πρώτο του Χρόνο στην Ελλάδα!

Λίζα Βλαχοπούλου Aichinger: «Έμαθα να Αμφισβητώ Αυτούς που Νομίζουν ότι Υστερώ»

10 Million Hands Σημαίνει Βιωσιμότητα στην Πράξη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+