Wise Greece: Γνωρίζουμε τη Μαρία από το The Soaphouse

Η Μαρία Στριγγλογιάννη μας περιγράφει πώς οι σπουδές της στη Γεωπονικό Σχολή αλλά και η καταγωγή της από ελαιοπαραγωγική οικογένεια την ώθησαν να ασχοληθεί με τα σαπούνια. Ας τη γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς με τα εκχυλίσματα;

Η καταγωγή μου από ελαιοπαραγωγική οικογένεια στη Λακωνία και οι σπουδές μου στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών ήταν τα πρώτα και βασικά εναύσματα για να ασχοληθώ με το επάγγελμά μου. Στη σχολή μου προπτυχιακά σπούδασα Βιοτεχνολογία και συνέχισα τη μεταπτυχιακή μου ειδίκευση στο ΠΜΣ «Μελέτη & Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων» του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου. Ο τομέας που ασχολήθηκα εντατικά ήταν τα φαρμακευτικά φυτά, οι παρασκευές τους και οι δράσεις τους, με έμφαση στα ελαϊκά τους εκχυλίσματα, παίρνοντας ως αρχή το παραδοσιακό βαλσαμέλαιο που παρασκευάζαμε για χρόνια στην οικογένειά μου.

Τι πρεσβεύει το brand; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Το brand δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια σειρά εξ ολοκλήρου φυσικών, πολυχρηστικών προϊόντων περιποίησης, άνυδρων (χωρίς νερό), χωρίς συντηρητικά και συνθετικές επιβλαβείς ουσίες. Περικλείοντας ταυτόχρονα το χειροποίητο χαρακτήρα του σε μια όσο το δυνατόν περισσότερο low waste παραγωγική διαδικασία και συσκευασία.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Οι δυσκολίες του να είσαι νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα είναι πολλές, ειδικά όταν ξεκινάς κάτι από την αρχή, χωρίς προηγούμενη δραστηριότητα. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισα αφορούσαν τη γραφειοκρατία της χώρας, τη διαφορετικότητα των προϊόντων, καθώς δεν είναι ακόμη τόσο συνηθισμένο το καταναλωτικό κοινό στη νοοτροπία των φυσικών προϊόντων, και τέλος τις μεγάλες ελλείψεις σε εγχώριους προμηθευτές σχετικά με τις οικολογικές συσκευασίες και τις ιδιαίτερες φυσικές πρώτες ύλες.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Τα προϊόντα του The Soaphouse είναι χειροποίητα σε όλα τα στάδια, έτσι διαφέρουν σίγουρα ως προς τον χαρακτήρα του δημιουργού-παραγωγού που κρύβεται μέσα σε αυτά. Όλα μας τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες, συντηρητικά, συνθετικά αφριστικά, βελτιωτικά μέσα και άλλα επιβλαβή συστατικά. Η συσκευασία μας είναι απαλλαγμένη από πλαστικό και ακολουθούμε έναν low waste τρόπο παραγωγής, σεβόμενοι τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

Σχετικά με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς;

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες, εξαιρετικής ποιότητας και, όπου είναι εφικτό, ελληνικής προέλευσης. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε στις παρασκευές μας είναι δικής μας παραγωγής από τον τόπο όπου κατάγομαι, το Δαφνί Κροκεών στη Λακωνία. Με αυτό δημιουργούμε και τα εκχυλίσματά μας, τα οποία διαθέτουμε είτε σε αυτή τη μορφή είτε ως πρόσθετα στις συνταγές των σαπουνιών και των κεραλοιφών μας.

Χρησιμοποιούμε επίσης ελληνικό ακατέργαστο μελισσοκέρι, θυμαρίσιο μέλι και βότανα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στην γκάμα των πρώτων υλών μας θα βρείτε και βούτυρα κακάο και καριτέ, τα οποία καλλιεργούνται και συλλέγονται με ηθικό τρόπο, διάφορα φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

Ένα αρκετά διαφορετικό προϊόν, το οποίο έχει αγκαλιάσει με πολλή αγάπη το καταναλωτικό κοινό, είναι τα σαπούνια μαλλιών. Διαθέτουμε δύο τύπους, για κανονικά-ξηρά και για λιπαρά μαλλιά, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από πολύπλοκες και εξειδικευμένες συνταγές. Σκοπός των προϊόντων είναι να αντικαταστήσουν τα σαμπουάν ευρείας χρήσης για όποιον αναζητά έναν πιο φυσικό και οικολογικό τρόπο λουσίματος, απαλλαγμένο από συνθετικά συστατικά και πλαστικό. Έως τώρα είναι ένα από τα best sellers της εταιρείας και αυτό μας κάνει πραγματικά χαρούμενους γιατί ήταν μια πρόκληση για εμάς.

Εκτός αυτών, ξεχωρίζουμε το έλαιο προσώπου Repair Face Oil, που ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερμίδας, και το Βάλσαμο Χειλιών μας, που διατίθεται σε 6 φυσικές γεύσεις και περιποιείται σε βάθος τα χείλη, με αποτέλεσμα αυτός που το δοκιμάζει να το επιλέγει ξανά και ξανά.

Μπορείς να μας προτείνεις κάποιον ιδιαίτερο τρόπο χρήσης των προϊόντων σου (κάποιες συμβουλές ή συνταγές κ.ά.);

Τα προϊόντα μας είναι πολυχρηστικά, για παράδειγμα τα σαπούνια προσώπου είναι κατάλληλα και για το σώμα, όπως και τα σαπούνια μαλλιών. Όσον αφορά τα σαπούνια μαλλιών, προτείνουμε τη χρήση μηλόξιδου αρχικά για έκπλυση στο τελευταίο στάδιο, ώστε να απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα και να επανέρχεται το pH του τριχωτού, αλλά και ως φυσικό μαλακτικό της τρίχας.

Επίσης, προτείνουμε πάντα τη χρήση των ελαίων σε νωπή επιδερμίδα για καλύτερη και πιο άμεση απορρόφηση. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που αφορά το Βάλσαμο Χειλιών, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά και ως κεραλοιφή, εκτός από την περιοχή των χειλιών.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Εννοείται πως μπορούν και είμαι σίγουρη πως ήδη κάνουν τη διαφορά. Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, με πολύ πρόσφορο έδαφος για πρωτογενή αλλά και δευτερογενή παραγωγή. Το σημαντικό είναι να υπάρξουν οι πόροι και η κατάλληλη στήριξη από το κράτος, για να μπορέσουν να αναδειχθούν και να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα πιο εύκολα σε αγορές του εξωτερικού.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Ως άνθρωποι, πίσω από το The Soaphouse, αγαπάμε να μοιραζόμαστε, να προσφέρουμε όπως μπορούμε, και πιστεύουμε ότι, αν κάτι μπορεί να αλλάξει καθετί αρνητικό σε αυτό τον κόσμο, αυτό είναι η αλληλεγγύη. Η Wise Greece εκτελεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο, και ως καταναλωτές επιλέγουμε πάντα τα προϊόντα με το σήμα της στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε όσο μπορούμε.

Το ότι η συμμετοχή των προϊόντων μας στη Wise Greece μπορεί να συμβάλλει στο να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι όχι μόνο ο λόγος που επιλέξαμε να συμμετάσχουμε, αλλά και μεγάλη τιμή για εμάς. Ευχόμαστε η Wise Greece να συνεχίσει την όμορφη πορεία της, μέσω της οποίας χαρίζει πολλά χαμόγελα τόσο στους παραγωγούς που συμμετέχουν όσο και στους συνανθρώπους μας.

 

Γνωρίστε περισσότερους Wise Producers στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε την Ελένη και την Τόνια από τη Focus Thrace Cosmetics

Wise Greece: Γνωρίζουμε τη Φωτεινή από την Idiotropa

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Μιλτιάδη από την Apicure

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+