Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Μιλτιάδη από την Apicure

Apicure Μιλτιάδης Λάσπας

Ο Μιλτιάδης Λάσπας μας περιγράφει πως μια απογευματινή βόλτα για άσκηση στο βουνό και μετέπειτα ένα σοβαρό έγκαυμα αποτέλεσαν την αφορμή για την ενασχόληση με το τρόφιμο και στη συνέχεια με τα καλλυντικά. Ας τον γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πώς ξεκίνησες; Πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;

Η αρχή για την παραγωγή μελιού έγινε με το πρώτο μελίσσι που συλλέχθηκε από την κουφάλα ενός καστανόδεντρου κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου άσκησης στο βουνό. Έπειτα από 2-3 χρόνια είχε ένα ατύχημα με πολύ σοβαρό έγκαυμα στο πρόσωπο ένα μέλος της οικογένειάς μας και οι γιατροί εκτίμησαν  πως θα αφήσει σημάδια. Ακολουθώντας τη συμβουλή μιας γιαγιάς, με τη χρήση της κεραλοιφής δεν έμεινε το παραμικρό σημάδι. Αυτό αποτέλεσε την αρχή για την ενασχόληση με τα καλλυντικά και κάπως έτσι η αγάπη μας για τη μέλισσα συνδυάστηκε με ό,τι μας έδινε η φύση και αρχίσαμε να παράγουμε τις πρώτες μας κρέμες.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τις μέλισσες, πριν καν βγάλουμε το πρώτο μας μέλι, συλλέξαμε πρόπολη γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει. Στη συνέχεια, εκτός του ανθόμελου, αρχίσαμε να παράγουμε μέλι κουμαριάς, το οποίο ρίχνει τη χοληστερίνη, μέλι πολυκόμπου που ανεβάζει τον σίδηρο και μέλι καστανιάς, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Οι πρώτες μας κεραλοιφές είχαν θεραπευτικό χαρακτήρα. Στην ίδια φιλοσοφία, όλα τα προϊόντα είχαν αρχικά θεραπευτικό σκοπό, ήταν και συνεχίζουν να είναι 100% φυσικά, καθώς λειτουργούμε με γνώμονα τον σεβασμό τόσο προς τη φύση όσο και προς τον άνθρωπο.Apicure

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Ως νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες στην αρχή, αλλά σημαντικότερη όλων ήταν η αναγνωρισιμότητα και το χτίσιμο του brand μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ωστόσο, η ποιότητα των προϊόντων μας, η οποία είναι η βασική μας αρχή, άρχισε να αναγνωρίζεται από το ελληνικό κοινό ταχύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και η πορεία της επιχείρησης φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Θεωρώ πως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η αγνότητα των προϊόντων. Τόσο στο μέλι, που η παραγωγική διαδικασία γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και οποιασδήποτε επεξεργασίας, όσο και στις κρέμες μας. Όπως έλεγε ο σοφός λαός, «αν δεν μπορείς να το φας μην το βάζεις στο πρόσωπό σου». Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε μέχρι και σήμερα και τα προϊόντα μας έχουν την ποιότητα και την αγνότητα της πρώτης κεραλοιφής που έγινε στην κουζίνα της μαμάς με κερί από δικά μας μελίσσια, δικό μας ελαιόλαδο και δικό μας μέλι.

Σχετικά με τις πρώτες ύλες;

Οι πρώτες ύλες που αφορούν τα εκχυλίσματα βοτάνων και τα παράγωγα της μέλισσας αρχικά συλλέγονταν από πολύ μεγάλα υψόμετρα στα Πιέρια Όρη, μακριά από ρύπους, καυσαέρια και οποιασδήποτε μορφής μόλυνση, σε μέρη που πηγαίναμε για να βγάλουμε διάφορες ποικιλίες μελιού, όπως μέλι βελανιδιάς. Τα βότανα που συλλέγαμε τα κάναμε εκχυλίσματα και τα προσθέταμε στις κρέμες για να προσδώσουμε διάφορες ιδιότητες. Έτσι βγάλαμε τις πρώτες μας θεραπευτικές κρέμες. Πολύ γρήγορα άρχισε η ζήτηση από καταστήματα. Έπρεπε λοιπόν να έχουμε πιστοποιημένες πρώτες ύλες και έτσι έγινε προσεκτική επιλογή συνεργατών ώστε να μπορούμε να έχουμε την ποιότητα και τα αποτελέσματα που θέλουμε.Apicure

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

Τα προϊόντα που παράγουμε υπάγονται σε δύο κατηγορίες, τα τρόφιμα και τα καλλυντικά. Αυτά που ξεχωρίζω από τα τρόφιμα είναι το μέλι τεσσάρων εποχών, που θυμίζει, όπως λένε και οι καταναλωτές, «τα παλιά μέλια», και η πρόπολη για τις αμέτρητες ευεργετικές της ιδιότητες, η οποία αποτελεί και βασικό συστατικό όλων των καλλυντικών μας.

Από τα καλλυντικά τι να πρωτοεπιλέξω; Την κρέμα μαύρο κύμινο που έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να ανακουφιστεί από την ψωρίαση και άλλα δερματικά; Την 24η ενυδατική με λευκαντικές ιδιότητες για την οποία μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ευχαριστούν που εξαφάνισε πανάδες ετών που δεν έφευγαν ούτε με laser; Το σαπούνι πρόπολης που κάνει τον πιο βαθύ καθαρισμό και είναι κατάλληλο ακόμη για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες; Η το serum narcissus που με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας «δρα ενάντια στον χρόνο», ανανεώνοντας καθημερινά τα κύτταρα της επιδερμίδας με 100% φυσικό τρόπο; Όλα είναι μοναδικά και δεν θα μπορούσα με τίποτα να ξεχωρίσω μόνο ένα.

Θα μας δώσεις μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόπους χρήσης εκτός από τους προφανείς, συμβουλές ή συνταγές κ.ά.);

Ρουτίνα καθημερινής Περιποίησης Προσώπου:

Βήμα 1ο: Σαπούνι Γύρης

Τα θεμέλια για μια υγιή επιδερμίδα είναι ο σωστός καθαρισμός. Κάθε βράδυ σαπουνίζετε το πρόσωπό σας με το σαπούνι γύρης. Επιπλέον, αν το αφήσετε να στεγνώσει για 3-5 λεπτά, δημιουργείται μια αποτελεσματική μάσκα προσώπου. Στη συνέχεια καθαρίζετε με χλιαρό νερό.

Βήμα 2ο: Συμπυκνωμένος ορός Narcissus

Εφαρμόζετε 2-3 σταγόνες πρωί βράδυ, 5-10 λεπτά πριν από την ενυδατική.

Βήμα 3ο – Πρωί: Λάδι Σύσφιξης Προσώπου και Σώματος Skin First

Κάθε πρωί, αφού βάλετε το serum και απορροφηθεί, αρκούν 1-2 ψεκάσματα για όλο το πρόσωπο ώστε να είστε ενυδατωμένοι όλη μέρα.

Βήμα 3ο – Βράδυ: Κεραλοιφή 24ης Ενυδάτωσης

Κάθε βράδυ, μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του ορού Narcissus, εφαρμόζετε την Kεραλοιφή 24ης Ενυδάτωσης.Apicure

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Θεωρώ πως ο πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για την οικονομία της χώρας μας, όμως για να κάνουμε τη διαφορά θα πρέπει το κράτος να είναι σύμμαχος και όχι εμπόδιο στην εξέλιξη μιας επιχείρησης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ σε παραγωγή μελιού, με την καλύτερη ποιότητα χάρη στην τεράστια ποικιλία φυτών, αλλά σε ποσότητα εξαγωγών είμαστε από τους τελευταίους.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την κίνηση Wise Greece;

Η συμμετοχή μου ελπίζω να ενδυναμώσει το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει η Wise Greece, η οποία ταυτόχρονα στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και συνεισφέρει έμπρακτα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

 

Γνωρίστε περισσότερους Wise Producers στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε την Ελένη και την Τόνια από τη Focus Thrace Cosmetics

Wise Greece: Γνωρίζουμε τη Φωτεινή από την Idiotropa

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Στέργιο από τον Αγρό της Πίνδου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+