Wise Greece: Γνωρίζουμε το «Mesimeri Δέντρα & Καρποί»

Mesimeri

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με το Wise Greece, η Αγγελική Μαρκοπούλου και ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος μας περιγράφουν το όραμα πίσω από τα προϊόντα του brand Mesimeri Δέντρα & Καρποί, Γεννήματα της Μεσσηνιακής Γης, που απευθύνονται σε καταναλωτές που τους ενδιαφέρει να τρέφονται σωστά και αγνά, γνωρίζοντας ακριβώς το προϊόν που θα καταναλώσουν κι αυτούς που το παράγουν. Ας τους γνωρίσουμε…

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείτε με το τρόφιμο;

Είμαστε ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Αγγελική Μαρκοπούλου, ιδρυτές του brand Mesimeri Δέντρα & Καρποί, και έχουμε στόχο να παράγουμε, να τυποποιούμε και να εμπορευόμαστε βιολογικά προϊόντα μεσσηνιακής γης, από τα οικογενειακά κτήματά μας. Μια χημικός μηχανικός, στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων και ένας απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, με κοινή ζωή, επιστρέψαμε στη γη μας.

Το 2017 ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε τους οικογενειακούς μας ελαιώνες στο Πανιπέρι Μεσσηνίας. Τα προϊόντα μας απευθύνονται στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να τρέφονται σωστά και αγνά, γνωρίζοντας ακριβώς το προϊόν που θα καταναλώσουν κι αυτούς που το παράγουν. Το όραμά μας είναι το Mesimeri να φτάσει από τα οικογενειακά μας κτήματα στα τραπέζια όλου του κόσμου (farm to table philosophy).

Σκοπός μας είναι να φέρουμε μια νέα φιλοσοφία και γνώση για τα δέντρα και τους καρπούς και να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο. Μια ιδέα. Την εμπειρία του ελληνικού μεσημεριού. Ξεκινά από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φτάνει όπου και ο ήλιος της Μεσογείου.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;

Σκοπός μας είναι να φέρουμε μια νέα φιλοσοφία και γνώση για τα δέντρα και τους καρπούς και να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο. Μια ιδέα. Την εμπειρία του ελληνικού μεσημεριού. Ξεκινά από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φτάνει όπου και ο ήλιος της Μεσογείου.

Σεβόμαστε το θαύμα της ευφορίας που συμβαίνει σε αυτή τη γη, και για τον λόγο αυτό κρατάμε μικρή και ελεγχόμενη παραγωγή, προσφέροντας μια farm to table εμπειρία. Δίνουμε βάση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, την καλλιέργεια και την έντονη βιοποικιλότητα, αποφεύγοντας τις παρεμβάσεις. Μια single estate & fully controlled παραγωγή.

Mesimeri

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Ως γιος αγρότη, ξεκίνησα τον κύκλο μου με τις σπουδές μου στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετακόμισα με την οικογένειά μου στο εξωτερικό, όπου το 2017 πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε στην Καλαμάτα και να καλλιεργήσουμε τα οικογενειακά μας κτήματα στο Πανιπέρι Μεσσηνίας.

Όπως κάθε αρχή και δύσκολη, έτσι και για εμάς τίποτα δεν ήταν εύκολο. Δεν γνωρίζαμε από πού να ξεκινήσουμε, σε ποιον να απευθυνθούμε, δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν οργανωμένοι συνεταιρισμοί που να βοηθούν τους αγρότες, δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση και σίγουρα η γραφειοκρατία είναι τόση που καθιστά οποιαδήποτε εργασία ακόμα πιο δύσκολη.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Το Mesimeri E.V.O.O. είναι εκλεκτό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αγνό και αυθεντικό, όπως η γη της Μεσσηνίας που το γεννά εδώ και 4.500 χρόνια.

Είναι υψηλής πολυφαινολικής και διατροφικής αξίας, με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα 0,3% και σπάνιο χαρακτήρα. Προϊόν με διασφαλισμένα υψηλή ποιότητα σε όλη τη διάρκεια ζωής του, χάρη στην πλήρως ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης σε όλα τα στάδια. Με περιορισμένο αριθμό παραγωγής, maximum 3 τόνους ανά σοδειά.

Διατίθεται σε δύομεγέθη, 250 ml και 500 ml, σε αδιαφανές μπουκάλι για προστασία από το φως, με έλεγχο ροής. Αυτό που χαρακτηρίζει το Mesimeri E.V.O.O. είναι η ισορροπία του ανάμεσα στο φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο. Με άρωμα από φύλλα ντομάτας, φρεσκοκομμένο χορτάρι, φύλλα ελιάς, βότανα και ξηρούς καρπούς.

Πείτε μας για τις πρώτες ύλες;

Τα οικογενειακά μας κτήματα απλώνονται στη νοτιοδυτική Μεσσηνία, σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από τη θάλασσα. Πλαγιές, σε λόφους με υψόμετρο 250 μέτρα, σε ένα περιβάλλον με πλούσιες καλλιέργειες, όπως συκιές, και μεγάλη ποικιλία χλωρίδας, όπως κυπαρίσσια και ξυλοκερατιές.

Η βασική ποικιλία δέντρων που βρίσκεται στα οικογενειακά μας κτήματα είναι η Κορωνέικη, ενώ υπάρχει και σε μικρότερο ποσοστό η ελιά Καλαμών.

Ξεχωρίζετε κάποια από τα προϊόντα σας;

Το Mesimeri E.V.O.O. είναι το πρώτο προϊόν της οικογένειας Mesimeri Trees & Fruits. Θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα, όπως ελιές Καλαμών και πάστα ελιάς, πάντα με την ίδια φιλοσοφία.

MesimeriΘα μας προτείνετε κάποιους τρόπους χρήσης των προϊόντων σας, εκτός από τους κλασικούς (συμβουλές ή συνταγές κ.ά.);

Χάρη στην υψηλή πολυφαινολική και διατροφική αξία, συνιστάται το Mesimeri E.V.O.O. να καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες και συνοδευτικά γεύματα ώστε να μπορούν να αναδειχθούν τα εξαιρετικά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά (το άρωμα και η γεύση του). Για τον λόγο αυτό, στο website της εταιρείας μας (www.mesimeri.gr) θα βρείτε συνταγές που, χάρη στους γευστικούς συνδυασμούς που προτείνουν, αναδεικνύουν το Mesimeri E.V.O.O.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Σαφώς και μπορούν, εφόσον παραμένουν προσανατολισμένοι να καλλιεργούν με τρόπο ηθικό προς τη φύση και τους καταναλωτές. Κάθε κρίση μας βοηθάει να δούμε καθαρά το στρατηγικό μας πλάνο, να σκεφτούμε έξω από τα εσκαμμένα, να βρούμε νέους τρόπους προώθησης και καλλιέργειας των προϊόντων μας. Εστιάζοντας πάντα στα αγνά χαρακτηριστικά και στην ποιότητα του προϊόντος.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;

Γιατί πιστεύουμε ως εταιρεία ότι έχουμε ευθύνη και εμείς να συμβάλλουμε στην ευημερία των εργαζομένων μας, αλλά και στην υποστήριξη της κοινότητας στην οποία επιχειρούμε. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη και το αποτύπωμα που θέλουμε να αφήσουμε μέσω αυτής μας οδηγούν στο να συμμετέχουμε και να υποστηρίζουμε με συνέπεια και συνέχεια αξιόλογες κινήσεις όπως αυτή της Wise Greece.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Ανδρέα απο την AKRORIA

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Λουκά από το «Εργαστήρι Μελιού»

Wise Greece: Γνωρίζουμε την Ελένη και την Τόνια από τη Focus Thrace Cosmetics

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+