10 [+] | Η Παιδική Ατζέντα του Δεκεμβρίου

Παιδική Ατζέντα

«Αστέρι σε ποια χώρα του απέραντου ουρανού να λαμπυρίζεις τώρα;»* αναρωτιέται ο ποιητής κι εμείς λέμε να το ψάξουμε στον αττικό ουρανό. Όμως, ακόμα κι αν δεν το βρούμε εκεί ψηλά, η πόλη, για να μας παρηγορήσει, για να μας κάνει να χαρούμε, να γιορτάσουμε, να ανακαλύψουμε άλλους φωτεινούς οδηγούς γύρω μας και μέσα μας, ανάβει τα χιλιάδες δικά της μικρά αστεράκια στους δρόμους, στις πλατείες, σε αίθουσες ζεστές και φιλόξενες.

Η παιδική ατζέντα του Δεκεμβρίου, ακολουθώντας το φως τους, ψάχνει να βρει τα πιο ξεχωριστά, για να φωτίσουν τις βόλτες μας στην πόλη που, φορώντας τα καλά της, περιμένει να μας υποδεχτεί.

 

1 → Το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων σε 129 Γειτονιές

Παιδική Ατζέντα

Έως τις 7 Ιανουαρίου, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων απλώνεται σε 129 γειτονιές, σε 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, με περισσότερες από 30 συναυλίες, οπερέτες, πάρτι και παραστάσεις γεμάτες μουσική, με πάνω από 100 δράσεις για οικογένειες και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιο-αναγνώσεις, προγράμματα στα μουσεία και άλλα πολλά.

Ο Αϊ-Βασίλης και τα ξωτικά του «μεταμορφώνουν» μερικές από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σε «χωριά» χαράς και γιορτής, και μας υποδέχονται με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, face painting και πολλά ακόμα γιορτινά δρώμενα, ενώ πάρτι θα στηθούν και φέτος στα πιο απρόσμενα σημεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, προβολές, μαγικό bubble show, παιδικές θεατρικές παραστάσεις στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης που «φέρνουν», μεταξύ άλλων, στη σκηνή μαριονέτες, μάγους, καλικάντζαρους.

Στο Athens Book Space στο Πάρκο Ελευθερίας η ανάγνωση παραμυθιών και ιστοριών από όλο τον κόσμο συνδυάζονται με εργαστήρια, ενώ στη μαγεία του βιβλίου «παρασύρεται» και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με αγορές βιβλίου αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης για τη ζωή και το έργο του «συγγραφέα των Χριστουγέννων» Charles Dickens.

Επιπλέον, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνει μουσειακές ξεναγήσεις και εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο, το ρεβεγιόν «Νύχτα των Ευχών» στην Πλατεία Κοτζιά την Παραμονή των Χριστουγέννων, το ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος για την υποδοχή της νέας χρονιάς με ζωντανή μουσική, αλλά και το πάρτι της Πρωτοχρονιάς στη Βαρβάκειο Αγορά.

• Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων εδώ.

 

2 → El Sistema Greece: Μήνυμα Σύμπραξης και Ενότητας με τη Δύναμη της Μουσικής

Παιδική Ατζέντα

Η διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και η χορωδία του El Sistema Greece προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 100 παιδιά και νέοι 8-26 ετών, που εκπροσωπούν πάνω από 30 εθνικότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλη γιορτινή συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θα παρουσιάσουν εμβληματική εορταστική μουσική από τις πέντε ηπείρους, ενώ ταυτόχρονα θα γιορτάσουν τις πολιτιστικές τους ρίζες, ερμηνεύοντας κομμάτια από τις χώρες καταγωγής τους. Τη συναυλία θα διευθύνει η μαέστρος Κυριακή Κουντούρη.

• Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 20:00 | Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει παραστάσεις, πάρτι, παγοδρόμιο και πολλά άλλα, εδώ.

 

3 → Το Museum Sleepover που Περιμένουμε Κάθε Χρόνο

Παιδική Ατζέντα

Μια δράση με μεγάλη παράδοση πια συνεχίζεται και φέτος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη! Το «Μια νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!» (Museum Sleepover) έχει ως σκοπό τη μύηση και την εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τα παιδιά ξεναγούνται στην τρέχουσα έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς, και βιώνουν μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.

Στην έκθεση «Παράλληλη Θέαση | Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος», που φιλοξενεί το μουσείο αυτή την περίοδο, παρουσιάζονται 70 έργα τέχνης διαφορετικής τεχνοτροπίας και εποχής για πρώτη φορά σε παράλληλη παρατήρηση, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ τους.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ (συμμετοχή ενός παιδιού με ενήλικα συνοδό), 50 ευρώ (συμμετοχή επιπλέον παιδιού). Περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις.

• Σάββατο 9 έως Κυριακή 10 Δεκεμβρίου | 18:00-10:00 | Διάρκεια έκθεσης: έως 21 Ιανουαρίου | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη: Β. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206

 

4 → Δημιουργικά, Χαρούμενα και Παρεΐστικα στη Γειτονιά της Πλάκας

Παιδική Ατζέντα

Τα εργαστήρια του Δεκεμβρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης είναι δημιουργικά, γιορτινά και, όπως πάντα, παρεΐστικα.

Τα Παραμυθοσάββατα (για παιδιά 2-4 ετών) εισάγουν τους μικρούς φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Με γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία και ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες και καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Στις Πολύχρωμες Διαδρομές  παιδιά 4-6 ετών ταξιδεύουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών, ενισχύοντας, εκτός από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους.

Οι Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις, είναι ένα βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη βρεφών 18-28 μηνών. Στο εργαστήρι εξερεύνησης και παιχνιδιών ρόλων ΠειραματίΖΩμαι, παιδιά 3-5 ετών θα πάρουν μέρος σε διαδραστικές αφηγήσεις και αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, ενώ θα πειραματιστούν και με ποικίλα υλικά.

Ακόμα, το μουσείο μας καλεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11:30, σε Μια Διαφορετική Βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. H κουκουβάγια Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης, μέσα από  μια συγκεκριμένη διαδρομή που θα περιλαμβάνει επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου.

• Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της ξενάγησης στο Μουσείο της Ακρόπολης εδώ.

 

5 → Ένα Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι με Πρακτικές Ενσυνειδητότητας

Παιδική Ατζέντα

Σε αυτή την  εκπαιδευτική, βιωματική και δημιουργική εμπειρία, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έρθουν σε επαφή με τις αισθήσεις και τον κόσμο μέσα από παιχνίδια, ιστορίες και πρακτικές ενσυνειδητότητας (mindfulness). Θα παρατηρήσουν αυτό που συμβαίνει γύρω τους και μέσα τους με έναν διαφορετικό τρόπο και θα μάθουν να απολαμβάνουν περισσότερο το καθετί με ηρεμία και παρατηρητικότητα.

Στο τέλος θα αποτυπώσουν την εμπειρία τους σε μικρές ιστορίες και έργα τέχνης. Χαρτί, μαρκαδόροι, στιλό, μολύβια, βότσαλα και άλλα υλικά θα ζωντανέψουν και θα μεταμορφώσουν τις εμπειρίες τους σε δημιουργίες, οι οποίες θα τους θυμίζουν τη σημασία του να ζεις στο παρόν, να εκφράζεσαι δημιουργικά και να επιλέγεις το καλύτερο για σένα και τους γύρω σου.

10 Δεκεμβρίου 2023 | 11:00-13:30 | Για παιδιά 6-14 ετών | Μουσείο Ηρακλειδών: Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ. 210 3461981, 210 3410570

 

6 → Πώς Γίνεται Ένα Σπίτι Μουσείο, πώς Γίνεται η Ζωή Ζωγραφική;

Παιδική ΑτζένταΤο Μουσείο Αλέκος Φασιανός, μια νέα άφιξη σχετικά το πάνθεον των μουσείων της πόλης μας, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα «Ο Μύθος της Γειτονιάς μου». Όχι μόνο θα μάθουν ποιος είναι ο μύθος αυτός, αλλά θα ανακαλύψουν και πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο και πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική. «Ακολουθώντας» το χέρι του Αλέκου Φασιανού, θα συναρμολογήσουν  βήμα βήμα το μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Και μετά… Θα πετάξουν δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσουν, να ανακαλύψουν και να φανταστούν. Στο τέλος, θα μετρήσουν τους σπόρους σταχυού που θα έχουν συλλέξει και θα ξεκλειδώσουν τον μύθο…

• Έως τις 30 Δεκεμβρίου | Σάββατο στις 12:00 | Διάρκεια: 60′ | Για παιδιά 6-11 ετών και τους συνοδούς τους | Μουσείο Αλέκου Φασιανού: Νεοφύτου Μεταξά 15 (Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης), τηλ. 21 0881 9079

 

7 → Christmas Camp: Φύση, Τέχνη και Αναδημιουργία!

Παιδική Ατζέντα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Christmas Camp καλώντας τα παιδιά να αποχαιρετήσουν δημιουργικά το 2023, ανακαλύπτοντας παράλληλα πως η φύση μπορεί να δώσει φτερά στη φαντασία και να αποτελέσει το έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία.

Στο φετινό Christmas Camp, έργα μεγάλων ζωγράφων που «κατοικούν» στο μουσείο ξυπνούν το ενδιαφέρον των παιδιών για το φυσικό περιβάλλον και, μέσα από το παιχνίδι και την επαφή τους με διάφορα φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας, με στόχο την αναδημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα.

• 27 -29 Δεκεμβρίου 2023 | 09:00-14:00 | Για παιδιά 6-9 ετών | Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ερατοσθένους 13, Αθήνα, τηλ. 210 7252895

 

8 → Μια Μυστική Χριστουγεννιάτικη Αποστολή με τους Πράκτορες του Πλανήτη

Παιδική ΑτζένταΠαράσταση με εργαστήριο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, προβολές και πολλά άλλα, που έχουν ως κεντρικό θέμα το περιβάλλον, περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Στις  23 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου, στην ψυχαγωγική παράσταση/εργαστήριο «Μυστική Χριστουγεννιάτικη Αποστολή από τους Πράκτορες του Πλανήτη» (για παιδιά 4-8 ετών) το ξωτικό θα μεταμορφώσει τα παιδιά σε πράκτορες και, αφού περάσουν από μυστικές δοκιμασίες, θα φέρουν εις πέρας μια αποστολή, που είναι να ξαναβρεί ο Αϊ-Βασίλης το γέλιο του.

Στο DOME (θόλος), οι μικροί θεατές θα απολαύσουν τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων: «Δεινόσαυροι, μια Ιστορία Επιβίωσης», «Kaluoaka ‘Hina: ο Μαγεμένος Ύφαλος» και «Η Zωή των Δένδρων» (για παιδιά από 4 ετών).  Στο υπερθέαμα «Η Αλήθεια Κατάματα», εκθεσιακή προβολή 360º wall projection mapping, παιδιά από 8 ετών, μέσα από εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά και ηχητικά εφέ, θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια της κλιματικής αλλαγής και τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον.

• Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ | Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 210 8015870

 

9 → Εργαστήρια με Σπάνιες Γεύσεις και Αρώματα

Παιδική Ατζέντα

Το εορταστικό πρόγραμμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα με σπάνιες γεύσεις και αρώματα για παιδιά 3-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους, και 5-8 ετών.

Στο πρόγραμμα «Σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων» θα ανακαλύψουν την ιστορία και τις ιδιότητες του σαπουνιού και θα κατασκευάσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μοσχομυριστά σαπούνια. Στο πρόγραμμα «Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα μελομακάρονα είναι τρέλα!» θα μάθουν για τη γλυκιά φιλία που κρατάει μέχρι τις μέρες μας ανάμεσα στην ακαταμάχητη ζάχαρη και τη γοητευτική κανέλα και θα φτιάξουν μελομακάρονα πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα.

Στο πρόγραμμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά» θα μάθουν πώς περνούν τις γιορτινές ημέρες τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη και θα ανακαλύψουν μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι, ενώ στο πρόγραμμα «Κάτι τρέχει στο Εργαστήριο Πειραμάτων» οι καλικάντζαροι θα φέρουν τα πάνω κάτω στο εργαστήριο του επιστήμονα των planet physics και τα παιδιά θα προσπαθήσυν να… σώσουν την κατάσταση.

Δείτε όλα τα εορταστικά προγράμματα εδώ | Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000

 

10 → «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Νέα Υόρκη»

Παιδική Ατζέντα

Πότε ακριβώς βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ο Καραγκιόζης δεν ξέρουμε να σας πούμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το ταξίδι αυτό στάθηκε η αφορμή για μια τρελή περιπέτεια σκιών, γεμάτη χιούμορ, δράση και ζωντανή μουσική – συμπαραγωγή του Θιάσου Ηλία Καρελλά και του Μεγάρου Μουσικής.

Καλεσμένοι στην Αμερική από την πλούσια Ελληνοαμερικανίδα αδερφή του Μπάρμπα-Γιώργου, ο Καραγκιόζης και η παρέα του καταφθάνουν για τις γιορτές στη Νέα Υόρκη. Όλα δείχνουν ιδανικά, όμως πριν καλά καλά φτάσουν τα πάντα ανατρέπονται! Πώς καταφέρνουν οι ήρωες να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ; Τι συμβαίνει όταν δεν «πάει ο παλιός ο χρόνος»; Τι γίνεται όταν η ταμίας του σούπερ μάρκετ νομίζει ότι τραγουδάει στο Μπρόντγουεϊ; Ποια είναι πραγματικά η θεία από την Αμερική; Μουσική συνοδοιπόρος του Καραγκιόζη σε αυτό το –εκτός από τρελό– μελωδικό ταξίδι είναι η τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne, που θα μας ξεσηκώσει με τις όμορφες διασκευές και τη φωνή της.

• 22-30 Δεκεμβρίου 2023 και 4-5 Ιανουαρίου 2024 | Για παιδιά 4-104 ετών | Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων εδώ | Μέγαρο Μουσικής – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος: Β. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282000, 210 7282333

 

11 → Στα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» της Πόλης

Παιδική ΑτζένταΦέτος το εργοστάσιο του Άγιου Βασίλη, το «The Christmas Factory», κλείνει τα 10 του χρόνια και μας υποδέχεται έως τις 6 Ιανουαρίου με ακόμα πιο πλούσιο και εορταστικό πρόγραμμα, με δώρα, θεάματα, λούνα παρκ, παγοδρόμιο, μουσικά δρώμενα, χορούς, παραμύθια, face painting, αφηγήσεις, γλυκιές και αλμυρές γωνιές, παιχνίδια, καθώς και με την παράσταση «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα». Η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν διαφορετικά και να εκτιμήσουν τη χαρά του να μοιράζονται με άλλους – θα χρειαστεί μόνο να πουν δυνατά «Ναγεστουχρί!» και μετά να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με τον πιο ανατρεπτικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η έκπληξη είναι το κατεξοχήν παιχνίδι των γενεθλίων, το Santa’s Top 10, που σας ζητάει να λύσετε ένα μυστήριο. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Παιδική ΑτζένταTo Santa Claus Kingdom (ΜΕC Παιανίας) θα ταξιδεύει στα Χριστούγεννα όλου του κόσμου έως τις 5 Ιανουαρίου. Ετοιμαστείτε να κάνετε carousel κάτω από τον πύργο του Άιφελ, συγκρουόμενα πάνω στη Γέφυρα του Λονδίνου, παγοδρόμιο στη Νέα Υορκη, roller coaster στο Πεκίνο. Τον Αϊ-Βασίλη θα τον συναντήσετε πάνω σε jet ski στο καλοκαρινό Σίδνεϊ! Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Παιδική ΑτζένταΣτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park τα παιδιά θα κάνουν βόλτα με το διαδραστικό τρενάκι, θα επισκεφτούν τη φάρμα όπου θα γνωρίσουν τα αγαπημένα τους ζωάκια, θα καθίσουν στον θρόνο και στο έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη και θα περάσουν την ώρα τους δημιουργικά στα εργαστήριά του, θα παίξουν στη ανανεωμένη παιχνιδοχώρα, θα δουν από κοντά τη φάτνη με φιγούρες πραγματικού μεγέθους και θα ανέβουν για να φωτογραφηθούν στο artificial ελάφι του πάρκου ύψους 1,5 μέτρου. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

***

Γιατί 1ο [+]; Γιατί τα 10 ποτέ δεν είναι αρκετά. Όπως τα παιδιά, πάντα θέλουμε, πάντα ζητάμε «ένα ακόμα». Αλλά ούτε κι αυτό μας είναι αρκετό. Μια παιδική ατζέντα θα μπορούσε να «χωρέσει» πολλά, όμως ειδικά αυτή της αθηΝΕΑς θέλουμε να «χωράει» λίγα και καλά.

*  «Χριστούγεννα», Κωστής Παλαμάς

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Χριστούγεννα στις Σελίδες των Παιδικών Βιβλίων

Η «Δική μου» Άλκη Ζέη

Ζιζάνια με Κάμερα στο Χέρι!

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

H Δέσποινα Ράμμου διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα της αθηΝΕΑς. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως διευθύντρια σύνταξης στην παιδική έκδοση της Καθημερινής, «Οι Ερευνητές Πάνε Παντού», και ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό GEO. Έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων με περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Θεωρεί πως οι ωραίες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+