Στο Παρίσι, εν Αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες

Είναι μαγικό να ζεις για ένα γεγονός κάθε τέσσερα χρόνια. Aν και παρακολουθούμε και άλλους σπουδαίους αθλητικούς αγώνες ανάμεσα σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό που συμβαίνει κάθε φορά κατά τη διάρκειά τους, εκείνες τις τρεις εβδομάδες, είναι μοναδικό.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που για πρώτη φορά στο Παρίσι αγωνίζονται επί ίσοις όροις όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών, επιδιώκουν μετάλλια και διακρίσεις σε μια πόλη που το γεγονός ότι είναι τόσο προβεβλημένη και διάσημη προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στην επιτυχία τους.

Οι Γάλλοι έχουν επενδύσει πολύ στο κομμάτι του περιβάλλοντος και έχουν κάνει πολλά για να συζητηθεί όλο αυτό. Από τις περισσότερες προσωρινές εγκαταστάσεις που θα διαλυθούν την επόμενη μέρα της λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την προσπάθεια να μειώσουν τις μετακινήσεις και όλα να γίνονται μέσω Μετρό ή με ποδήλατα και με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και με ελάχιστα λεωφορεία σε σύγκριση με όσα είχαν συνηθίσει οι δημοσιογράφοι και η Ολυμπιακή Οικογένεια σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή αποτελείται από πολύ δυνατούς αθλητές και αθλήτριες και τα προγνωστικά τούς δίνουν μια καλή θέση στην κούρσα των μεταλλίων, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Το φαγητό που προσφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό είναι φτιαγμένο με γαλλικές πρώτες ύλες. Η γαστρονομία είναι από τις περιοχές που θέλουν να γίνει προστιθέμενη αξία και έχουν επενδύσει επίσης πολύ. Πώς αλλιώς, άλλωστε, όταν η γαλλική κουζίνα είναι τόσο δυνατή επικοινωνιακά και ήδη από τις πρώτες μέρες κάνουν ό,τι μπορούν για να το επιβεβαιώσουν.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή αποτελείται από πολύ δυνατούς αθλητές και αθλήτριες και τα προγνωστικά τούς δίνουν μια καλή θέση στην κούρσα των μεταλλίων, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Έχει και η ελληνική ομάδα έναν τεράστιο αθλητή, τον Παναγιώτη Γκιώνη, στα 44 του, στην έκτη του διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Αθλητές διάσημοι από δημοφιλή αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το τένις, που πλησιάζουν τα 40 και είναι παρόντες; Ο LeBron James (γίνεται σύντομα 40 ετών), που δεν χορταίνει τον αθλητισμό (έχει πάρει 4 δαχτυλίδια-πρωταθλήματα στο ΝΒΑ), συμμετέχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (την πρώτη φορά το 2004) και έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια. Ο Marcelinho Huertas της Βραζιλίας είναι 41, ο Rudy Fernández της Ισπανίας είναι 39 ετών και γεμάτος από διακρίσεις. Αλλά και ο Djokovic, ο Nadal, ο Murray στο τένις. Έχει και η ελληνική ομάδα έναν τεράστιο αθλητή, τον Παναγιώτη Γκιώνη, στα 44 του, στην έκτη του διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ένα Παρίσι που… δεν είναι για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς κάποιοι είναι στην Ταϊτή (Γαλλική Πολυνησία), άλλα αθλήματα στη Μασσαλία, κάποια στη Λιλ και το ποδόσφαιρο, όπως γίνεται παραδοσιακά σε κάθε διοργάνωση, σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Όσο για τον αριθμό των ένστολων στην «ολυμπιακή» πόλη, ξεπερνάει τους 45.000, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί κάποιο απρόοπτο. Είναι παντού, ένοπλοι και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά σε μία πόλη που έχει θρηνήσει θύματα από τρομοκρατικές ενέργειες είναι απαραίτητο και σημαντικό.

Το Σάββατο η μεγάλη γιορτή άρχισε να εξελίσσεται και θα έχουμε τα πρώτα μετάλλια. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «μπορούμε καλύτερα, ψηλότερα και πιο μακριά».

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Η αθηΝΕΑ θα Ταξιδέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Τα Δάκρυα του Ronaldo

Tο Euro μας Ενώνει

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+