Το Θέατρο της Εξαφάνισης

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών | © Πάνος Κοκκινιάς | Courtesy NEON

Αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου, εγκαινιάζεται από το ΝΕΟΝ η νέα in situ εγκατάσταση του σπουδαίου Αργεντίνου καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas, με τίτλο The Theater of Disappearance

Στο πλαίσιο της αξιόλογης προσπάθειας του καλλιτεχνικού οργανισμού ΝΕΟΝ να συνδέει τον σύγχρονο πολιτισμό με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, μέσα από πλούσια δραστηριότητα εικαστικών παρεμβάσεων, αυτή τη φορά επιλέγονται το Εθνικό Αστεροσκοπείο και ο Λόφος των Νυμφών ως χώροι φιλοξενίας του νέου project. 

Όπως προτείνει και ο τίτλος της εγκατάστασης, ο Villar Rojas, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα της εξαφάνισης, αλλάζει ριζικά την περιοχή του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δημιουργώντας “απρόβλεπτα σκηνικά” και “εναλλακτικές ιστορικές αφηγήσεις”.

Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το νέο εικαστικό περιβάλλον και να ανακαλύψουν το έργο του καλλιτέχνη που έχει παρέμβει και στο παρελθόν σε δημόσιους χώρους, προβάλλοντας στο κοινό γλυπτικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που διαταράσσουν το οπτικό κλίμα. #MustSee

Tip: Φορέστε αθλητικά παπούτσια λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
pARTicle
pARTicle

Η Αγγελική Ντούρου MSc, MRICS είναι Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, και Σύμβουλος Τέχνης. Είναι Πτυχιούχος Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc Ιστορίας της Τέχνης, με εξειδίκευση στην Εκτίμηση Έργων Τέχνης, από το Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου. Έχει εκπονήσει εκτιμήσεις έργων τέχνης για νομικά και φυσικά πρόσωπα, για σκοπούς ασφάλισης, αγοράς, πώλησης, καταγραφής καλλιτεχνικού έργου, για δικαστική χρήση, αποζημίωση, δημιουργία μητρώου παγίων, φορολόγηση, εκκαθάριση. Επιπλέον, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την κατάλληλη διαχείριση συλλογών έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων. Μελετάει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς τέχνης και συμμετέχει ενεργά στην επικοινωνία της εκτιμητικής επιστήμης με το κοινό μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και αρθρογραφία. Η Αγγελική είναι ενεργό μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Ορκωτών Εκτιμητών (RICS), του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.), του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛ.Ι.Ε.) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.). Επίσης, είναι μέλος επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα από το μέλλον, στο inbox σας κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+