Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Νικόλα και τον Γιώργο από τα Ena Ena

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με το Wise Greece, o Νικόλας Φιλιππίδης και ο Γιώργος Μόφορης μας περιγράφουν το όραμα πίσω από τα προϊόντα του Ena Ena, τα οποία παράγουν με γνώμονα πάντα την ποιότητα. Ας τους γνωρίσουμε…

Λίγα λόγια για τον Νικόλα και τον Γιώργο από το Ena Ena, πώς ξεκίνησαν και πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθούν με το τρόφιμο;

Η πρώτη επαφή του Νικόλα Φιλιππίδη με την αγροτική ζωή ανάγεται στην παιδική του ηλικία, έχοντας διανύσει μέρος της ζωής του στην Ακράτα Αχαΐας. Έπειτα στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια των σπουδών στον χώρο των τουριστικών, ασχολήθηκε με πρώτες ύλες της μεσογειακής κουζίνας. Επέλεξε να μελετήσει την ελιά και τις γαστρονομικές εφαρμογές των προϊόντων της και από τότε την ερωτεύθηκε.

Εκ των υστέρων, αποφασίσαμε από κοινού, όντας παιδικοί φίλοι, να ασχοληθούμε καθολικά και εις βάθος με τη διαδικασία παραγωγής και τη μεταποίηση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο ανάπτυξης τόσο σε ποιοτικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο για τους τόπους καταγωγής μας, ήτοι Αρχαία Ολυμπία και Λακωνική Μάνη.

Από τον πρώτο χρόνο εργασίας και έπειτα από χημικές αναλύσεις εδάφους και ελαιόλαδου, επιβεβαιώθηκαν οι υποθέσεις μας για τη δυναμική των περιοχών αυτών χάρη στο ιδιαίτερο terroir, δηλαδή των ιδιαιτεροτήτων του μικροκλίματος. Έτσι συνεχίζουμε ως σήμερα να επενδύουμε στον τόπο, αυξάνοντας τις ιδιόκτητες διαχειριζόμενες εκτάσεις γης κάθε χρόνο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;

Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από την αφοσίωσή μας στο να ασχολούμαστε με όλες τις διαδικασίες και τα στάδια παραγωγής των προϊόντων, από το φυτό μέχρι και το τελευταίο καπάκι φιάλης στο ιδιόκτητο συσκευαστήριό μας. Κατά συνέπεια, το Εna Εna προκύπτει από τη μέριμνά μας για κάθε κομμάτι του τελικού προϊόντος, που είναι φροντισμένο ένα ένα.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία μας ήταν η αύξηση της παραγωγής με τη διατήρηση ταυτόχρονα της υψηλής και μοναδικής ποιότητας που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τα ελαιόδεντρα της αρχαίας Σκιλλουντίας».

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετώπισατε;

Ξεκινήσαμε το 2012 να καλλιεργούμε τα χωράφια που μας άφησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Η μεγαλύτερη δυσκολία μας ήταν η αύξηση της παραγωγής με τη διατήρηση ταυτόχρονα της υψηλής και μοναδικής ποιότητας που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τα ελαιόδεντρα της αρχαίας Σκιλλουντίας.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Η αγάπη και το μεράκι που δείχνουν τα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας που απασχολούνται στην εταιρεία. Η επιμέλεια που δείχνουμε σε όλα τα στάδια της παραγωγής, αποθήκευσης, τυποποίησης και διάθεσης διασφαλίζει τη μοναδική ταυτότητα των προϊόντων της Hellenic Fields.

«Το οrganic ενσαρκώνει την επιθυμία μας να παρέχουμε σε όλα τα νοικοκυριά που σέβονται την τροφή τους μια εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας πρώτη ύλη, προϊόν βιολογικής και βιοκυκλικής καλλιέργειας».

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σας που ξεχωρίζετε;

Το superior organic είναι το μεράκι μας. Είναι το αποτέλεσμα χρόνων μελέτης, δοκιμών και πεισματικής προσήλωσης στη λεπτομέρεια της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι αυτό που ξεκινήσαμε να παρέχουμε στον κόσμο: ένα τρόφιμο ανώτερης διατροφικής και γευστικής αξίας, με τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά του είδους του εξασφαλισμένα.

Το οrganic ενσαρκώνει την επιθυμία μας να παρέχουμε σε όλα τα νοικοκυριά που σέβονται την τροφή τους μια εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας πρώτη ύλη, προϊόν βιολογικής και βιοκυκλικής καλλιέργειας. Υπερηφάνειά μας το ότι μέσα στα 11 χρόνια της δραστηριότητάς μας καταφέραμε να αυξήσουμε την παραγόμενη ποσότητα από 500 κιλά σε 15 τόνους, αφήνοντας άθικτη την υψηλή ποιότητα.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τους ανθούς των αρωματικών φυτών μας, διότι, εκτός από την αγάπη που έχουμε ως φυσιοδίφες για την περιπετειώδη διαδικασία της συγκομιδής, είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέρνουμε να συσκευάζουμε ένα κομμάτι της αγνής άγριας ελληνικής φύσης και να το συστήνουμε στον κόσμο στην καλύτερή του μορφή.

Μπορείτε να μας προτείνετε κάποια ιδιαίτερη χρήση των προϊόντων σας (εκτός από την κλασική, κάποιες συμβουλές ή συνταγές κ.ά.);

Ο ανθός της άγριας θρούμπας δημιουργεί ένα μοναδικό καρύκευμα για οποιοδήποτε είδος ψαριού.

Επίσης, τα organic και superior organic έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με λίγες μόλις σταγόνες, χρησιμοποιούνται φρέσκα σε οποιοδήποτε ψητό κρέας, έτσι ώστε να αναδείξουν την ποιότητά του και να εμπλουτίσουν την τελική γευστική σύνθεση.

Τέλος, ο ανθός θυμαριού σε τσάι έχει σπασμολυτικές ιδιότητες και βοηθά στην πέψη.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Πάντα μπορούσαν οι Έλληνες παραγωγοί να φτιάξουν ποιοτικά προϊόντα χάρη στην ποιοτική απόδοση της ελληνικής γης, αλλά θα πρέπει να μάθουν να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες και τις προδιαγραφές των επαγγελματιών του εξωτερικού.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε και να υποστηρίζετε την Κίνηση Wise Greece;

Επειδή θεωρούμε ότι δεν νοείται στις ημέρες μας επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν ανταποδίδει και μεριμνά για τα θέματα της κοινωνίας. Για εμάς η περιβαλλοντική υπευθυνότητα αποτελεί πρώτιστο μέλημα, φροντίζοντας τα οικοσυστήματα που διαχειριζόμαστε αλλά και με τη χρήση 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Η συνεργασία μας με την Wise Greece, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, ενισχύει τη δέσμευσή μας για κοινωνική ανταπόδοση και υπευθυνότητα.

 

Γνωρίστε περισσότερους Wise Producers στην αθηΝΕΑ:

Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Λουκά από το «Εργαστήρι Μελιού»

Wise Greece: Γνωρίζουμε τη Μαρία από το The Soaphouse

Wise Greece: Γνωρίζουμε την Ελένη και την Τόνια από τη Focus Thrace Cosmetics

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+