Ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα το Château Nico Lazaridi

Το Château Nico Lazaridi, το πρωτοπόρο οινοποιείο του δραμινού αμπελώνα, είναι πλέον ανοιχτό και επισκέψιμο και τα Σαββατοκύριακα. Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, το οινοποιείο στην Αγορά Δράμας θα είναι ανοιχτό για επισκέψεις, ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Η ομάδα οινοτουρισμού, από Δευτέρα έως Κυριακή, εκτός από την Τρίτη, θα βρίσκεται στο οινοποιείο για να σας ξεναγήσει στους χώρους οινοποίησης και ωρίμανσης και να σας «οδηγήσει» σε γοητευτικές γευστικές περιπλανήσεις, με τη δοκιμή ό,τι καλύτερου έχει να προσφέρει ο δραμινός αμπελώνας.

Με Θέα το «Μαγικό Βουνό»

Το Οινοποιείο Château Nico Lazaridi αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση στην πιο πολλά υποσχόμενη οινική περιοχή της Ελλάδας.

Χτισμένο στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα της πρώτης αμπελουργικής και οινοποιητικής εταιρείας του νομού Δράμας, το Château Nico Lazaridi δεσπόζει σε ένα μοναδικό τοπίο με μοναδική μορφολογία, πλούσια παράδοση και θέα όλη την πεδιάδα και τον επιβλητικό όγκο του όρους Παγγαίο (το «δικό» μας Μαγικό Βουνό), το όρος Φαλακρό και το όρος Μενοίκιο.

Οι μοντέρνες κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, χώρους αποθήκευσης, υπόγεια κάβα για την ωρίμανση των κρασιών, γραφεία, χώρους γευσιγνωσίας και σεμιναρίων, καθώς και την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.


H περίφημη πινακοθήκη του μοναδικού ελληνικού icon wine φιλοξενεί όλα τα έργα των καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν τις ετικέτες του οίνου «Μαγικό Βουνό» εδώ και 30 χρόνια. Εκτός από τη συγκεκριμένη αίθουσα και οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής επισκεπτών του Château Nico Lazaridi είναι γεμάτοι με έργα τέχνης, ζωγραφικούς πίνακες και γλυπτά, τα οποία προκαλούν έναν αέναο διάλογο ανάμεσα στον οίνο και τις εικαστικές τέχνες. Η εμπειρία ολοκληρώνεται στο νέο κτίριο THE WINE ZOO, όπου λειτουργεί το πωλητήριο του οινοποιείου, ενώ πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί και ένα wine-café.

Πληροφορίες

Η ξενάγηση πραγματοποιείται στους αμπελώνες, δίπλα στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi, στους χώρους παραγωγής-εμφιάλωσης, στην κάβα και στην Πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό». Εκτός από την ξενάγηση, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 διαφορετικών πακέτων γευσιγνωσίας. Η εμπειρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-15:00 – Τρίτη: κλειστά – Σάββατο και Κυριακή: 11:00-17:00 | Μεμονωμένοι οινόφιλοι αλλά και οργανωμένα γκρουπ μπορούν να προγραμματίσουν την ξενάγησή τους στα ελληνικά ή στα αγγλικά | Τηλ.: 25210-82049-51, 6976 333740 | Ε-mail: shop-tourism@nicolazaridi.gr.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023»

PJ Clarke’s: To Αγαπημένο Burger του Frank Sinatra

Picco | Στην Αγορά Μοδιάνο για Αυθεντική Pinsa Romana

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+