«Ανοιχτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας στην εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία-μέλη τους.

Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, περιηγηθείτε στην  ελληνική ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά επώνυμα ελληνικά κρασιά.

Πληροφορίες

Ενημερωθείτε για τα οινοποιεία που συμμετέχουν από τις ενώσεις οινοπαραγωγών κάθε περιοχής:

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) – τηλ.: 210 6031020, e-mail: info@enoaa.gr | Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος (ENOABE) | Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) | Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) | Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) | Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ) | Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας (ΕΝΟΑΘΕ) – Wines and Spirits of Thessaly

• Η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2023» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

H Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών (CEVI) στη Θεσσαλονίκη

My Cava | Kρασί στο Ποτήρι, Γευσιγνωσίες, Εκδρομές σε Ελληνικούς Αμπελώνες

Ραντεβού στη Δραμοινογνωσία 2023

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+