Ραντεβού στη Δραμοινογνωσία 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, η συνέντευξη Τύπου για τη Δραμοινογνωσία 2023, που θα γίνει στη Δράμα το διάστημα 17-28 Μαΐου.

Εντυπωσιακά είναι τα βήματα εξωστρέφειας που έχουν επιτευχθεί για την περιοχή, με απώτερο στόχο να καταστεί η Δράμα πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Photo Credits: Nikos Karanikolas

Την εκδήλωση τίμησαν δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας προβολής, αλλά και λάτρεις του κρασιού και του οινικού τουρισμού γενικότερα. Η παρουσίαση έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον οινοποιό Φεδερίκο Λαζαρίδη από το Οινοποιείο Nico Lazaridi, ο οποίος εκπροσωπούσε τους οινοποιούς της Δράμας, τον γνωστό chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος θα μαγειρέψει τις μέρες της Δραμοινογνωσίας με δραμινά προϊόντα που θα συνδυάσει με τα τοπικά κρασιά, και τη διευθύντρια του Τμήματος Ανάπτυξης και Εμπορίου, Λίζα Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στη Δράμα ως «γευστικό παράδεισο». Επίσης, η προϊσταμένη του Tμήματος Tουρισμού, Πάττυ Κωνσταντινίδου, μίλησε για τους θησαυρούς που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο Νομό Δράμας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας.

Η Δραμοινογνωσία έχει πρωταγωνιστή τον οίνο και μέσα από αυτή τη διοργάνωση επιδιώκεται η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής ως κέντρου πολιτισμού οίνου και γεύσης, όπως και η τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η Δράμα αποτελεί τόπο με πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα, γεύσεων και εθίμων, καθώς και έδρα επιχειρήσεων οίνου και τροφίμων πανελλήνιας προβολής και παγκόσμιας καταξίωσης.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και συγκεκριμένα από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2023, τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο οινόφιλο κοινό, έχοντας το καθένα προετοιμάσει πληθώρα δράσεων, ενώ παράλληλα στην περιοχή διοργανώνονται συναυλίες, βιωματικά εργαστήρια γευσιγνωσίας και επιστημονικές ημερίδες σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, που συνδέουν την εκπαίδευση με την παραγωγή.

Μέλημα των διοργανωτών είναι να περάσουν όλοι καλά, τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά, μέσα από ένα είδος edutainment, δηλαδή τον συνδυασμό education και entertainment, εκπαίδευση με ψυχαγωγία.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο γνωστός πλέον αγώνας δρόμου που διεξάγεται την τελευταία μέρα της Δραμοινογνωσίας, μια διοργάνωση του Drama Wine Trail. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού Γης και να περάσουν μέσα από τα κτήματα, τα οινοποιεία και τα κελάρια σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών, που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτως επιπέδου.

Η Δραμοινογνωσία έχει ως στόχο να κάνει γνωστή την άγνωστη σε πολλούς Δράμα με οδηγό το κρασί, ευρήματα του οποίου μαρτυρούν την παρουσία του στον τόπο από την αρχαιότητα.

Σκοπός του θεσμού της Δραμοινογνωσίας είναι να αξιοποιήσει το κύρος των προϊόντων της Δράμας, να χτίσει γι’ αυτά μια διακριτή και σαφή ταυτότητα και να τοποθετήσει την περιοχή γευστικά αλλά και τουριστικά στη θέση που της αξίζει, συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητα, στην ανταγωνιστικότητα, στην επισκεψιμότητα, στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας, στη δημιουργία επενδύσεων και στην ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας και κερδοφορίας για όλους.

Όπως ανέφερε ο Φεδερίκος Λαζαρίδης «Η Δράμα μέχρι τώρα δεν ήταν ένας τουριστικός προορισμός αλλά ένας ευλογημένος τόπος. Αυτή την ευλογία πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να τη μετατρέψουμε σε κάτι χειροπιαστό προς το καλό της κοινότητας και της κοινωνίας που κατοικοεδρεύει στην περιοχή».

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων έφεραν στη συζήτηση πολύ σημαντικά θέματα, όπως την καθιέρωση ενός ΠΟΠ στη Δράμα, το οποίο συζητείται πολλά χρόνια, αλλά και την καθιέρωση του brand Wines of Drama.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ακολούθησε γευσιγνωσία με τα εντυπωσιακά κρασιά της Δράμας από 8 οινοπαραγωγούς της περιοχής, με τη συνοδεία απολαυστικών τοπικών τυριών και αλλαντικών από την αλλαντοποιία Sary Αλλαντικά.

Ραντεβού λοιπόν την εβδομάδα 17-28 Μαΐου στη Δραμοινογνωσία 2023!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Αφιέρωμα στις Εταιρείες Catering στην Ελλάδα | Μπεγνής Catering

«Go Greener, Feel Better» με Σπαράγγια και Ακτινίδια στο Εστιατόριο Fuga

ProWein 2023 | Tι Είδε το Carpe Vinum στο Ντίσελντορφ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+